Detaljer om western-spillet Gun

For første gang på lenge har Neversoft bestemt seg for tenke på annet enn skateboard. Nå har de kunngjort Gun - et action-eventyr i beste western-stil.

Ikke siden Spider-man på PlayStation i 2000 har det Activision-eide utviklerstudioet Neversoft arbeidet med noe annet enn Tony Hawk-franchisen. For en tid tilbake følte de for å gå løs på noe helt annet, og begynte arbeidet med Gun – et action-eventyr fra ville vesten. I går løftet de sløret for prosjektet som kun har vært kjent ved navnet i noen måneder.

I action-eventyrspillet Gun tar spilleren kontroll over Colton White - en banditt fra 1800-tallet som får livet snudd på hodet. En dag blir han invitert med på en båttur sammen med faren og en kamerat. Dessverre blir ikke alt så idyllisk, og i det en bande angriper båten oppstår det et voldsomt slagsmål. Både faren og kameraten omkommer, men din far rekker å gi deg en mystisk medaljong, og beskjeden om han ikke var din virkelige far likevel. Deretter ber han deg oppsøke en prostituert ved navn Jenny i byen Dodge City, før han faller fra.

Det neste som skjer er du må rømme fra lokalbefolkningen som ikke setter pris på at du begynner å bli godt likt av deres favorittprostituerte. På rømmen oppdager du din sanne opprinnelse, og blir raskt den slemmeste skurken i ville vesten. Spillet vil være historiedrevet, men det vil også tilbys en rekke sideoppdrag som gir spilleren mulighet til å utforske den åpne verdenen. Blant annet kan vi forvente å måtte infiltrere en opiumhule, forsvare en diligense, søke etter gull, gamble for penger eller drive rovdyrjakt.

Spillet foregår for det meste i tredjeperson, men du vil bruke mye tid på hesteryggen, diligenser, tog og kanoer. I slosskamper får du bruk for dine egne knyttnever, men aller mest et våpenarsenal typisk for western-stilen. Dette inkluderer pistoler, rifler, hagler, indiansk stridsøks, dynamitt og pil og buer. Neversoft forteller at det er mulig å kombinere enkelte våpen, som f.eks. å sende en dynamitt avgårde ved hjelp av pil og bue.

Etter hvert som du dreper flere, og får erfaring, vil en søyle kalt ”quick draw” fylle seg opp eller bli lengre. Denne kan brukes for å få tiden til å gå tregere for deg, slik at du kan fyre av mange flere skudd enn dine fiender innefor samme tidsramme. Når denne modusen aktiveres, går spillet over i førsteperson.

I forbindelse med annoneringen har Activision og Neversoft lansert en ny trailer, som for første gang viser gameplay fra spillet. Traileren på halvannet minutt kan lastes ned her:

Gun skal lanseres på PC, PS2, GameCube, Xbox og Xbox 360 i løpet av året, og en PSP-versjon er også ventet uten at noen lanseringsdato er gitt. De første skjermbildene fra PS2-versjonen finner dere på vår produktside.

Siste fra forsiden