Detaljer rundt Forza Motorsport

På Xbox-pressekonferansen på E3 avslørte Microsoft mer om sitt kommende bilspill Forza Motorsport.

Tittelen, som utvikles eksklusivt for Xbox, vil la spilleren lage, skreddersy og kjøre sine drømmebiler i en realistisk simulator. Pengene som tjenes ved å kjøre, og helst vinne, løp, brukes til å oppgradere bilen din til den ultimate doningen.

Forza Motorsport lar deg sette sammen din egen bil basert på modeller fra en rekke kjente bilprodusenter. Du kan justere og bytte ut en rekke detaljer på bilen din, blant annet bremsene, demperne eller hele motoren. Juster gjerne giret, dekktrykket, eller vektfordelingen også. Og naturligvis må bilen lakkeres etter eget akkurat dine preferanser. Det meste er mulig, rett og slett.

Et spennende aspekt med Forze Motorsport er det Microsoft kaller "drivatars". Dette er datastyrte førere, som du kan trene opp til å handle slik du selv ville gjort. Disse førerne kan deretter kjøre for deg i konkurranser, eller du kan oppforstre helt nye lagkamerater. Akkurat hvordan dette egentlig fungerer, fremgår ikke i pressemeldingen.

Forza Motorsport inkluderer naturligvis full Xbox Live-støtte, og Microsoft går ut med at multiplayer-opplevelsen vil være så innovativ at den omtrent gjennoppfinner hele konseptet med å kjøre mot hverandre på nettet.

Gamer.no håper også å kunne ta en nærmere titt på spillet på Microsofts' stand på E3 i år. Foreløpig lansering er satt til "vinteren 2005". For å døyve ventetiden kan dere titte på disse skjermbildene:

Siste fra forsiden