Telenorligaen

– Dette er absolutt nødvendig og engasjerende for alle

Vi har spurt hva miljøet tenker om avtalen mellom TV 2 og Telenorligaen.

Eivind Von D

På tirsdag kunne Gamer.no avsløre samarbeidet med TV 2 for Telenorligaen ut sesongen. Avtalen innebærer en opsjon på ett år dersom partene ønsker å fortsette. Utvalgte kamper vil bli sendt direkte på TV 2 Sumo, i CSGO, LoLs og OW.

Dette er ikke første gang TV 2 Sumo prøver seg på e-sportfronten. Februar i fjor gikk de ut med en pressemelding om en egen liga, som senere ble et samarbeid med Altiboxligaen. Nylig sendte de direkte fra Gigacon 2016.

– TV 2 synes e-sport er svært interessant og spennende, jeg er overbevist om at dette er en viktig del av vår totale fremtidssatsing, fortalte prosjektleder for e-sport i TV 2, Mikael Harstad Groven, i en pressemelding.

Dette er store nyheter for norsk e-sport, og vi har hørt med folk i miljøet hva de tenker om denne avtalen mellom TV 2 og Telenorligaen.

– Hva tenker du om at TV 2 har inngått et samarbeid med Telenorligaen, og skal vise sendinger på TV 2 Sumo?

Jimmy Johansen er grunnlegger av Gamermag.no.
Privat

Jimmy Alexander Johansen (grunnnlegger av nettsiden Gamermag.no og skribent)
– Det viser at e-sporten går i riktig retning også her i Norge. TV 2 har vist interesse for e-sport før og forhåpentligvis vil interessen øke dersom vi får en knirkefri produksjon. Telenorligaen er en enorm satsning og forhåpentligvis vil TV 2 slenge seg med i lengre tid enn bare resten av denne høstsesongen.

Benedichte Breistøl (Grunnlegger av Celestial Gaming og skribent på Gamer.no)
– Min umiddelbare tanke når jeg hørte om det nye samarbeidet var «håper dette blir bedre enn Altibox-ligaen». Heldigvis skal det ikke mye til for å se at Telenorligaen er en del bedre forberedt på denne utviklingen. Ligaen har flere sesonger bak seg nå, og spillerne og klubbene er relativt vant til å forholde seg til et sendeskjema. Det er også en stor fordel at dette blir gratis - uten at man trenger å legge inn kredittkort. Nå må vi bare krysse fingrene for at TV 2 Sumo legger inn en chat-funksjon.

Christophe Roblin er styreleder i Oslo Lions.
Privat

Mohammed Barzinje (grunnlegger av Riddle)
– Jeg syntes det er utrolig bra for norsk e-sport. Dette er absolutt riktig retning for miljøet.

Christophe Roblin (styreleder i Oslo Lions)
– Vi synes det er kjempebra med en mediepartner som TV 2, det ville vært fordelaktig for e-sportvisningene å gjøre dette helt gratis og ikke gratis for en periode, slik kampanjen ser ut nå. Vi som ser på e-sport har mye mindre i mot å se på reklame dersom det gir oss godt innhold.

Anders «aNdz »Kjær (Counter-Strike: GO-spiller i temp.no)
– Det er naturligvis noe alle spillere syns er utrolig artig. Jeg håper og tror dette samarbeidet løser problemet med å få god nok eksponering for kampene. Om Telenorligaen og TV 2 samarbeider om å sørge for god nok flyt av informasjon rundt kamptider til miljøet tror jeg dette blir helt konge. Jeg er ekstremt spent på hvordan produktet blir.

Adrian Kjellesvik spiller for Sprutnoobs.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (League of Legends-spiller Sprutnoobs)
– Tenker det er veldig viktig og et stort framskitt og en nødvendighet som kan være med å bidra til at scenen i Norge kan vokse. Også veldig viktig at det blir gratis slik at flest mulig kan se på.

Les også
Counter-Strike har funnet veien inn i amerikanske TV-stuer

Jens-Richard Pedersen (e-sportentusiast)
– Jeg synes det er bra at en kanal som er så kjent vil ta del i e-sport. Det blir mye enklere å følge med på norsk e-sport siden bare noen kamper har blitt vist på Twitch dersom noen ønsket å strømme det, men nå som det blir fast rutine og sendeskjema blir det mye enklere å følge med. Jeg liker også at det blir gratis. Det eneste jeg er litt i tvil på er om kvaliteten blir bra nok til forventningene.

– Vil dette gjøre ligaen mer attraktiv for spillerne?

Jimmy Alexander Johansen
– Jeg tror kanskje at spillere med et mer avslappet forhold til spillene, i større grad vil bli trukket mot ligaen da den blir eksponert via TV 2 Sumo, og forhåpentligvis får unge spillere med lite kjennskap til e-sport en heftig intro til det lille fenomenet vårt. Når det er sagt så tror jeg ikke det er store mengder spillere igjen å hente da alle konkurranselystne spillere helt klart har hørt eller deltatt i ligaen siden dens oppstart da det ikke finnes andre ligaer i Norge enn denne. Med TV 2 Sumos interesse blir det uansett interessant å se hvor mange lag som deltar neste sesong.

Benedichte Breistøl driver Celestial Gaming.
Privat

Benedichte Breistøl
– Personlig synes jeg det var en merkbar endring hos spillerne med en gang det ble klart at kampene skulle kringkastes igjen. Det ga spillerne som ikke hadde reelle vinnersjanser denne sesongen noe mer å spille for. Det å kunne vise frem hva du og laget ditt har jobbet med, er faktisk en viktig motivasjonsfaktor.

Mohammed Barzinje
– Jeg tror at dette vil gjøre ligaen mye mer attraktiv for både spillere og eventuelle sponsorer som muligens trengte dette for å bli overbevist om å sponse lag.

Christophe Roblin
– Vi håper og tror det. Med en stor mediepartner i TV 2 som gjør det lettere å sette e-sport på dagsorden.

Anders «aNdz »Kjær
– Det spørs litt på hvordan produktet blir. Jeg har veldig troa på samarbeidet, de har erfaring fra tidligere og vil nok lage en konge produksjon. Om de lykkes vil det være mer attraktivt for både spillere, organisasjoner og sponsorer. Jeg er spesielt fornøyd med kommentatorene. «Fears0me» har imponert meg og sammen med «warcl0wn» tror jeg de er perfekt for jobben!

Jens-Richard Pedersen.
Privat

Adrian «Dipzey» Kjellesvik
– Det vil definitivt gjøre scenen mer attraktivt. Jeg tror noen klubber kommer til å bedre seg på grunn av dette, og gjøre det mer seriøst. Dette går jo igjen til spillerne sin motivasjon. Selv synes jeg det blir mer attraktivt å spille på grunn av «hypen» med ukentlige sendinger igjen. Det var ikke helt det samme uten.

Jens-Richard Pedersen
– Jeg mener dette vil være en boost for spillerne når de ser store selskap kommer inn i e-sporten. Da ser man at det vokser og er noe å satse på. Det kan også være en boost for spillere i lavere divisjoner som alltid har hatt drømmen om å komme på tv. Dette bidrar til mer trening og hardere jobbing.

– Er dette nødvendig for at norsk e-sport skal vokse?

Jimmy Alexander Johansen
– Det er mange faktorer som er nødvendig for at e-sport skal vokse i Norge, som vi enda ikke har fått på plass. Da er det veldig hyggelig at vi nå kan fjerne et punkt fra den lista. At TV 2 vil vise Telenorligaen bidrar til god eksponering av e-sport i Norge, og det er en klar nødvendighet.

Benedichte Breistøl
– Dette er et klart tegn på vekst for ligaen, og fremgang for e-sporten i Norge generelt. Håpet mitt er at den nye aktørens inntreden, kombinert med gjensynet av populære kommentatorer, får ristet norsk e-sport ut av den tafatte bobla som innkapslet miljøet etter vårsesongen.

Mohammed Barzine driver Riddle.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mohammed Barzinje
– Dette er en absolutt viktig og nødvendig faktor som må til for at esporten skal vokse. Det er viktig med tanke på at flere vil se verdien i å sponse et e-sportlag i Norge. Det blir mer verdi for en sponsor å sponse et lag nå. Da tror jeg at flere sponsorer kommer inn, som betyr at flere og flere spillere ønsker å satse på e-sport i Norge. Det resulterer i at vi får høyere nivå på spillere som da muligens kan spille internasjonalt også.

Christophe Roblin
– Jeg er usikker om det er riktig å si at det er nødvendig, en akselerator vil vi nok merke at de er dersom opsjonen for 2017 utløses. Uansett om den er nødvendig eller ei, så tror jeg alle er enige om at den er kjærkommen og at mange håper på å kunne følge norsk e-sport i store norske kanaler.

Anders «aNdz »Kjær
– Det er viktig for at toppnivået skal få nødvendig eksponering og på den måten bli attraktiv å spille for. Det vil også gi yngre spillere noe å strekke seg etter. Jeg tror alle spillerne i Telenorligaen står bak meg når jeg sier at dette er absolutt nødvendig og engasjerende for alle.

Anders Kjær, her fra Gigacon 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Adrian «Dipzey» Kjellesvik
– Ja, det er nødvendig at kampene skal vises om scenen skal vokse. Det virket som Telenorligaen holdt på å dø ut, og nivået ble lavere. Nå får vi se hvordan det blir neste år.

Jens-Richard Pedersen
– Jeg mener dette er en nødvendighet for å få norsk e-sport ut til de som ikke kan så mye om e-sport, da blir også flere oppmerksom på hva dette er. Ikke bare seere, men kanskje også andre selskaper som også vil legge litt inn i e-sport.

Siste fra forsiden