Statistikk 1. divisjon Telenorligaen

Dette er de beste spillerne i Telenorligaen

Vi har sammen med Tommy «TommyM» Monsen sett på toppen av statistikklistene etter endt seriespill i Counter-Strike: GO.

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen er sesongens høyest rangerte spiller.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nå som seriespillet i Counter-Strike-delen av Telenorligaen er over, og sluttspillet på SpillExpo nærmer seg, har vi fått en fin liste over de beste spillerne i ligaen i følge vår statistikk.

I denne artikkelen ønsker vi å trekke frem de beste spillerne i hver kategori. Med oss på laget har vi fått med ekspert Tommy «TommyM» Monsen, som skal gi oss litt innsikt i hvorfor akkurat disse spillerne leder hver sin kategori.

Beste rating

BESTE RATING

Vis mer

1. Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (1,25)
2. Sindre «Grande» Grande (1,20)
2. Håkon «hallzerk» Fjærli (1,20)
4. Snorre «fletch» Granerud (1,17)
5. Kristian «KORN» Hokland (1,15)
5. Ole Kristian «Marcelious» Langan (1,15)
5. Haris «h4rr3» Hadzic - (1,15)

Rating er den statistikken som samler alle statistikker, og gir spillerne en rangering basert på dette. Den spilleren som har høyest rating, er den spilleren som har bidratt mest til laget sitt i løpet av en kamp, for eksempel frags, bistander eller skade gjort drar opp eller ned din rating.

Monsen forteller litt om hvorfor akkurat disse spillerne ligger på topp etter endt seriespill.

– Det er jo liten tvil om at treffsikkerhet er styrken til «MV», «Grande» og «Hallzerk». Det virker på meg som om de tre har ganske stor frihet innad i sine lag, og vil derfor få mulighet til å gå for en del ting på egen hånd, fremfor å holde passivt rundt en bombeplass, sier Monsen, før han legger til.

– En annen faktor som spiller inn her er jo at de har spilt veldig bra. Når du havner på en gjennomsnittrating på over 1,20 så har du levert en veldig god sesong. Rating betyr ikke alt, men det er en god indikasjon på at man har levert bra.

Flest «clutch»-poeng

FLEST «CLUTCH»-POENG

Vis mer

1. Snorre «fletch» Granerud (21)
2. Anders «aNdz» Kjær (19)
3. Håkon «hallzerk» Fjærli (17)
4. Kristian «KORN» Hokland (16)
4. Ole Kristian «Marcelious» Langan (16)
4. Henrik «HaugeN» Haugen (16)
5. Sindre «Grande» Grande (14)

«Clutch» er en situasjon der spilleren havner i en situasjon der han er alene mot en eller flere motstandere. Noen spillere er bedre enn andre i disse situasjoner, av forskjellige grunner. Noen spillere er naturlige «clutchere», mens andre er bedre i selskap med lagkamerater.

Monsen mener at det å clutche er noe bare et knippe spillere er gode på, men at noen spillere oftere havner i disse situasjonene av naturlige grunner.

– Kunsten å clutche er ikke noe alle behersker. Man må være smart, treffe godt og være iskald. Samtidig er det ikke alle spillere som får mulighet til å være i en slik situasjon. Spillerne som springer først inn vil aldri komme i situasjonen, mens en «lurker», eller en AWPer vil havne i disse situasjonene oftere. Dette ser vi tydelig på topplisten her, hvor topp tre er AWPere, og som mest sannsynlig har fått en del muligheter på å vise seg frem.

Høyest ADR

Les også
– Jeg tror vi endelig får se litt av monsteret som vi vet bor i han

HØYEST ADR I 1. DIVISJON

Vis mer

1. Sindre «Grande» Grande (88,20)
2. Henrik «Becker» Becker (87,49)
3. Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (86,47)
4. Haris «h4rr3» Hadzic (86,03)
5. Kristian «KORN» Hokland (85,19)

ADR står for Average Damage per Round, eller på norsk gjennomsnittlig skade per runde. En spiller som gjør mye skade hver runde, er med på å gjøre jobben lettere for alle sine spillere. Dette er en statistikk som har blitt mer og mer brukt de siste par årene, og gir et godt bilde av hvordan spillere gjør det utenom frags og dødsfall. Per i dag er ikke denne statistikken tilgjengelig på våre sider, men redaksjonen har sendt inn ønske om å innlemme denne til neste sesong. Rangeringen ser dere i faktaboksen til høyre.

Monsen sier også at dette er en spennende statistikk.

– De med høy rating har ofte også høy ADR, så jeg er ikke overrasket over at «Grande» her i toppen her også. Det som kanskje overrasker meg mer er at en spiller som «h4rr3» ligger så høyt oppe. Ut i fra det jeg har sett er han «entryfragger» hos Temp, og vil derfor ikke ha de samme forutsetningene for å komme høyt på rankingen. Men fordelen med ADR er at han får igjen for å gjøre litt skade på spillerne før han dør, fremfor kun en assist.

Kart spilt i 1. divisjon

ANTALL GANGER KART BLE SPILT I 1. DIVISJON

Vis mer

1. Mirage - 23 ganger
2. Cache - 17 ganger
3. Train - 17 ganger
4. Cobblestone - 12 ganger
5. Overpass - 11 ganger
6. Inferno - 10 ganger
7. Nuke - 0 ganger

Før hver kamp spilles,, får lagene velge hvert sitt kart før kampen. Dette gjør at noen kart blir mer spilt enn andre. Det mest interessante er kanskje at Nuke ikke ble valgt en eneste gang i løpet av det ordinære seriespillet.

Monsen tror dette er på grunn av at lagene ikke har fått spilt kartet nok enda.

– Grunnen er at få lag er godt innkjørt på Nuke. De fleste har trent så lite sammen at de velger å bli best på Mirage og Cache, hvor de kan spille litt løsere. Om et lag i Telenorligaen er god på nuke, så vil mest sannsynlig det andre laget vetoe Nuke, sier Monsen.

Statistikk er ikke alt

Tommy «TommyM» Monsen forteller at statistikk ikke er det viktigste i Counter-Strike.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Selv om statistikken gir en pekepinn på hvem som har levert best i løpet av sesongen, ønsker Monsen å understreke at det absolutt ikke betyr alt.

– Det er viktig å tenke på at statistikk ikke betyr alt. For noen spillertyper så er statistikken fin å ha for å se hvor godt man har spilt, men man kan for eksempel aldri forvente at en som går først inn som terrorist vil ha like høy rating som en som har en mer beskyttet rolle, forteller den rutinerte mannen og fortsetter.

– Det er ingen automatikk at en spiller med 1,05 i rating er bedre enn en spiller med 0,90. Jeg håper unge spillere som er på vei oppover skjønner dette. Mitt tips er: Lær deg å vær en god lagspiller før du lærer deg å bli en god enkeltspiller. Det vil være fordelaktig i fremtiden, sier Monsen.

Siste fra forsiden