Telialigaen - Hearthstone

Dette er favorittene i helgens sluttspill i Hearthstone

32 av de beste spillerne i landet møtes til dyst når én mot én-delen i Telialigaen skal avgjøres.

Nordavinds Jahn-Erik «Zorkthar» Zorkthar er en av favorittene også denne sesongen.
Sindre Stien/ Nordavind

18. og 19. mai får vi være vitne til 32 av Norges beste spillere kjempe om finaleplass og strømmet kamp på VGTV den 25. mai. De håpefulle i år er unge, sultne, og store talenter innen taktisk tenking, litt flaks, og et stort driv om å bli best.

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Førstkommende helg avgjøres det hele i sluttspillet 18. og 19. mai. Lørdag klokken 16:00, og søndag klokken 12:00. Kampene ser du på vår Twitch-kanal »

Sluttspillet kommenteres av Gamer.no-skribent Jørgen «Toros» Pedersen, sammen med sidekommentator Jens «Kolbein» Bratheim, som representerte landslaget til Norge i Hearthstone Global Games i fjor.

Årets nykommer

Hvert år er det en kamp om å sikre seg de aller største norske talentene til klubben sin, for å la dem representere seg på både nasjonalt og internasjonalt nivå. En av disse talentene vi har sett spire godt i år er 18 år gamle Edvard Krukhaug som like greit bruker fornavnet sitt som kallenavn i Hearthstone.

Edvard «Edvard» Krukhaug fra Lillehammer er årets nykommer i Telialigaen Hearthstone - våren 2019.
Privat

Lillehamringen hadde en helt annen oppladning til seriespillet enn sine konkurrenter siden han kvalifiserte seg til Tysklands største turnering Win the Winter 2019. De aller største profilene i Europa deltok her, og det var svært god konkurranse for 18-åringen, som kunne innkassere seg viktig erfaring fra LAN-et i Leipzig.

Deretter var det å ta fatt på seriespillet her hjemme i Norge. Til å være første sesongen til nykommeren så viste han ingen nåde med motstanderne sine og tok andreplassen i gruppe 2, rett bak Nordavinds Eirik «ntR» Midtstue.

Krukhaug er ansett å være en av de beste nykommerne fra sesongen, og kan bli en farlig spiller inn i sluttspillet.

LES OGSÅ: Norske Casper «Hunterace» Notto vant VM i Hearthstone

Tett i toppen

Skal vi tippe hvem av årets spillere som tar seg hele veien til finalene, så trengs det en stor vurdering til, for det er veldig mange gode spillere med i år.

Landslagskaptein Jahn-Erik «Zorkthar» Zorkthar frykter som vanlig ingen inn i sluttspillet.
Sindre Stien/ Nordavind
Les også
Drama før finalen i League of Legends

De man aldri skal utelukke er ringrevene med internasjonalt høyt nivå, spillere som kaptein på landslaget, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe og Eirik «ntr» Midtstue. Nordavind-duoen har alltid et godt utgangspunkt inn mot hvilken som helst turnering de spiller, og er regnet som to av Europas aller beste spillere.

Det er også verdt å trekke frem spillere som «Sigge», «Gjrstad», «Profix» og «Selkr». Sistnevnte er tittelforsvarer inn i sluttspillet, da han vant sluttspillet høsten 2018, foran Mats «Profix» Guttormsen.

«Selkr» har vært med i gamet siden Hearthstone så dagens lys, og har konkurrert aktivt i Gamer.no sitt ligasystem siden 2015. Han har meritter så det holder, svært skarp og analytisk god spiller - så får vi se om andreplassen fra i fjor, Guttormsen har noen nye triks på lur i årets sluttspill.

Tok The Gathering med storm

Vinner av The Gathering 2019, Kenneth «Troille» Berg.
Elizabeth Åsjord Sire
Brage «TheMadBanana» Kvamme er klar for å ta revansj i årets sluttspill.
Privat

Skal vi se på de nasjonale resultatene fra noen av disse spillerne så kommer sluttspillklare Kenneth «Troille» Berg godt ut. Berg tok seieren på The Gathering 2019 tidligere i år, og går inn i sluttspillet med stinn av selvtillit. Tommy «MasterMixer» Tønnessen tok andreplassen, mens Mats «Profix» Guttormsen og Brage «TheMadBanana» Kvamme tok henholdsvis 3. og 4. plassen. Sistnevnte kom også på tredjeplass i fjorårets sluttspill, og høyner ikke noe mindre håp i år.

– Jeg har stor tro på at førsteplassen er innenfor rekkevidde. Kortstokkene mine er ekstremt sterk mot Contro-Warrior, som jeg har forutsett at mange vil ta med, sier Kvamme.

Kvamme har også stor respekt for flere av spillerne i årets sluttspill

– Noen av de farligste spillerne jeg kommer til å møte på lørdag er «Mattis», «Profix» og «Sigge», avslutter Kvamme.

Siste fra forsiden