Feature

Bildeserie fra Assassin's Creed Valhalla

Dette er Norge i Assassin's Creed Valhalla

Vi har tonnevis av bilder fra det kommende storspillet.

Espen Jansen/Gamer.no

Assassin's Creed-serien fortsetter sitt evinnelige tokt rundt omkring på kloden, og etter mye om og men har tiden omsider kommet for vikingtiden og gode, gamle Norge. Brorparten av Assassin's Creed Valhalla vil riktignok finne sted på de britiske øyer, men en liten del av spillet vil altså foregå på disse breddegrader.

Nærmere bestemt er det snakk om Rogaland, eller «Rygjafylke» som det het før i tiden. I hvert fall er det bare denne delen av landet vi kan vise foreløpig, når vi i opptakten til neste ukes anmeldelse har fått lov til å dra sløret av spillets første timer.

Ut mot havet.
Espen Jansen/Gamer.no

Vi har delt bildene i en håndfull kategorier vi anser for å være typiske norske, før vi helt til slutt kjører en bildekarusell med de kuleste bildene som faller utenfor kategoriene.

Sjø

Det blir ikke ordentlig vikingmoro uten, salt sjø og grådige bølger, og som i mange av de foregående spillene i serien vil man tilbringe en del tid på vannet i Assassin's Creed Valhalla også.

Spillet tilbyr åpenbart en veldig komprimert utgave av landet vårt, slik at det for eksempel ikke tar mer enn en større håndfull minutter å reise fra én ende av Rygjafylke til den andre. Det er imidlertid ikke noe mindre spektakulært å skue langs den vakre kystlinjen, hvor utemmet hav møter skog og fjell.

Allerede etter en snau halvtime er man ute på åpent hav, og da går det i kvad og munter allsang, mens man flakker fram og tilbake på leting etter gull og grønne skoger.

På vei mot nye farvann.
Espen Jansen/Gamer.no

I rollen som hovedperson Eivor har man selvfølgelig eget vikingskip med personlig mannskap, og de står alltid klar til å hjelpe til når man skal ut på oppdrag. Være seg man vil ta en svingom i Stavanger eller stikke til fjells så langt inn i landet man kommer, er det bare å blåse i hornet for å kalle på fartøyet.

Klar for avreise.
Espen Jansen/Gamer.no

Etter hvert bærer det som kjent til England, hvor store deler av resten av spillet vil finne sted. Her blir det opp til Eivor og resten av klanen deres å erobre nye territorier, skape allianser og plyndre dårlig forsvarte klostre til den store gullmedaljen.

Fjell

Norge er ingenting uten fjellene sine, og dette blir også tydelig svært tidlig i Assassin's Creed Valhalla. Rygjafylke er formelig fullt av bakker og berg, noe som også gjør det langt mer praktisk å ta sjøveien fatt.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed Valhalla

Det er selvfølgelig mulig å klatre hvis man virkelig vil utforske og er litt sta av seg: I sedvanlig Assassin's Creed-stil fremstår dette som den letteste saken i verden, der Eivor griper tak i slette fjellsider og slenger seg mot himmelen. Det er ikke enormt virkelighetstro, men det er likefremt svært hendig.

Det er selvfølgelig tonnevis av snø når man kommer opp i høyden.
Espen Jansen/Gamer.no

Vi er ikke akkurat lommekjent i Rogaland, men antar at en håndfull av spillets digitale fjellknauser er modellert etter faktiske tinder rundt omkring på det glade vestland. De rager ikke flere tusen meter over havet, men mange av de er likevel svært imponerende i og for seg selv.

Klatre kan man.
Espen Jansen/Gamer.no

Spillets vær og vind påvirker ikke fjellturene nevneverdig, men det er noe eget med det å klyve opp en skråning i takt med en stigende sol i det fjerne eller se hvordan skyene vasker vekk horisonten.

Det er ikke til å komme utenom at Assassin's Creed Valhalla er et vakkert spill, og øyeblikk som dette er med på å selge spillets univers som en stor og nydelig boltreplass. Her tror jeg til og med Tidemand og Gude kunne funnet inspirasjon.

Blir nesten nasjonalromantisk.
Espen Jansen/Gamer.no

Bebyggelse

Vi rekker også å tilbringe litt tid i et par vikingslandsbyer før ferden tar oss videre til England, og her finner man nøyaktig det man forventer av en stilisert tolkning av fordums vikingtid. Mystiske spåkoner, mjøddrikkekonkurranser, tatoveringssjappe og en trofast smie går hånd i hånd i Eivors hjemby, Fornburg.

Hvorhen man går er det snakk om norrøne guder og rare terningspill, og midt i landsbyen står det er digert langhus.

Stavanger for dine føtter.
Espen Jansen/Gamer.no

Litt lenger ut i fjordgapet ligger Stavanger, hvor lange og gjørmete gater står sentralt. Stavanger er full av folk, idylliske trehus og er hjem for en fantastisk stavkirke som regelrett ber om å bli klatret på.

Som tidligere nevnt er verdenskartet langt fra noen direkte kopi av virkeligheten, men travelheten og størrelsen her minner hvert fall litt mer om en storby enn de andre landsbyene man finner i Rygjafylke.

Titte litt på nordlyset, da.
Espen Jansen/Gamer.no

Underveis snubler man over andre små og store byggverk, inkludert massive vakttårn, små uthus og fiendtlige festninger. Sistnevnte spiller en ganske stor del av historien tidlig i spillet, hvor man etter hvert må bruke vold og list for å innta borgen til en mannevond naboklan for å skvære opp i gammel urett.

Hei, hvor det går!
Espen Jansen/Gamer.no

Og litt attåt

Assassin's Creed Valhalla er et gigantisk spill, og det er mye å se på og utforske – også i den relativt lille fliken av Norge man får utforske tidlig i spillet. Fra uforvarende sammenstøt med isbjørner og mystiske huler dypt under is, til spenstige parkoursprang i fjellet og fest i langhus – det er mye å oppleve. Ta bare en titt i bildekarusellen nederst.

Alle bildene er tatt i spillets fotomodus, med det innebygde skjermbildeverktøyet på en standard PlayStation 4-modell.

Følg også med neste uke: Vi jobber på spreng med å spille oss gjennom historien slik at vi kan levere en ordentlig anmeldelse like over helgen.

Siste fra forsiden