StarCraft / Telenorligaen

Dette er Norges nye seriemester i StarCraft

Eirik «Evire» Stensbøl vant vårsesongen av Telenorligaen.

Privat/Blizzard

Dataingeniørstudenten Eirik «Evire» Stensbøl (20) kan med rette kalle seg Norges seriemester i StarCraft etter å ha gått seirende ut av Telenorligaen – landets største e-sportsatsing.

– Jeg så ikke for meg å vinne Telenorligaen, tenkte meg mer topp fire. Det er ganske stort å vinne. Det er ikke lenge siden mitt forrige lag Karnage slo seg sammen med Dead Pixels, og det er fint å vise dem resultater. Å nettopp komme fra en seier på The Gathering gjør et ekstra godt inntrykk, forteller Stensbøl til Gamer.no.

Se opptak av semifinalene og finalene på Twitch »

Fra 3. divisjon til seriemester

SLIK ENDTE STARCRAFT-LIGAEN I TELENORLIGAEN VÅREN 2016:

Vis mer

1) Evire (7500 kroner)
2) Chass (4500 kroner)
3-4) WOLOLO/SolO (1500 kroner hver)
5-8) Snute/HeltEn/CreamCake/Northbrute

Stensbøl har spilt StarCraft i over fem år, men dette er første sesongen han spiller på det øverste nivået i Telenorligaen. I fjor høst var han nyopprykket til 3. divisjon, og da ligaen var kjent som SteelSeries Series i 2014 spilte han heller ikke mot de beste i Norge.

Før denne vårsesongen ble imidlertid seriesystemet endret, og dermed åpnet det seg en mulighet til å få innpass blant den norske eliten – en mulighet han utnyttet svært godt. Den nykronede mesteren kom på fjerdeplass etter ordinært seriespill, likt med ungtalentet Tobias «SolO» Glenne og rett bak Team Heralds-spilleren Terje «Chass» Haugmo og superstjernen Jens «Snute» Waller Aasgaard.

I sluttspillet mellom de åtte beste vant han på walkover mot Torbjørn «HeltEn» Næristorp i kvartfinalen, gikk knepent videre i semifinalen mot Ørjan «WOLOLO» Larsen i semifinalen og slo til slutt «Chass» overbevisende 3-1 i finalen.

LES OGSÅ: Viasat starter egen kanal som skal vise e-sport døgnet rundt

Spilte trygt i finalen

– Visste du noe om din finalemotstander på forhånd?

– Jeg visste ingenting om spillestilen hans før jeg så han spille Zerg mot Terran i oppgjøret mot «Northbrute». Han valgte en makrostil og jeg regnet med at han kom til å spille makro i Zerg mot Protoss også. I kampen valgte jeg å spille så trygt som mulig og ikke ta noen sjanser.

Før finalen var Stensbøl allerede fornøyd med å være blant de to beste, så han følte seg ikke nervøs.

Dataingeniørstudenten Eirik «Evire» Stensbøl (20) kan med rette kalle seg Norges seriemester i StarCraft.
Privat
Les også
Anmeldelse: StarCraft II: Legacy of the Void

– I første oppgjør «vetoet» ikke «Chass» Dust Towers, noe jeg synes var rart. Det er et veldig bra Protoss-kart. Jeg hadde fått opptak av en lagkamerat som spilte mot «Lilbow» (fransk Protoss-spiller, red. anm.), hvor lagkameraten min gikk «all in» med chargelots, archons og immortals etter å ha fått opp tre baser. Jeg valgte den strategien mot «Chass» og fikk en ganske rask og enkel seier, forklarer han.

Neste kart i finalen var Ruins of Endion.

– Tidligere i turneringen mot «WOLOLO» spilte jeg en treig stil med Tempest på dette kartet. Det var planen min mot «Chass» også, men han var aggressiv mot meg. Etter at jeg holdt angrepet hans var jeg ganske sikker på at jeg kunne gå for et kontringsangrep, som han døde mot.

Dermed stod det 2-0 på tavla før tredje kart (Invader) i dette best-av-fem-oppgjøret.

– Her gikk jeg for min standard overgang fra phoenix inn i immportal/archon som tidligere, men i denne kampen hadde «Chass» lurkers og banelings, og var veldig aggressiv med dem. Etter litt frem og tilbake fikk han en veldig god posisjon med lurkerne sine på fjerdebasen min. Han ødela den og gikk raskt opp til fem-seks baser. Etter det var jeg økonomisk bakpå og hadde ikke sjanse videre.

På stillingen 2-1 hadde Stensbøl fortsatt muligheten til å avgjøre det hele på Ulrena.

– Ulrena i seg selv er et veldig uortodoks kart, og det er kanskje femte gangen jeg har spilt Protoss mot Zerg der. Tidligere i turneringen slo jeg «WOLOLO» på dette kartet med en komposisjon bestående av blink-stalkers og distruptors, så planen var å gjøre det samme her. Han prøvde å spille hydra ravager, men han hadde ingen oppgraderinger. Jo lenger kampen pågikk, jo bedre posisjon fikk jeg med mine bedre oppgraderinger. Senere fikk han en del lurkers og hadde veldig god spredning, slik at jeg ikke kunne drepe dem lett, men mine oppgraderinger var for gode.

LES OGSÅ: Her avgjør «Snutes» lag den spennende finalen i Archon Mode-turneringen

– Det norske StarCraft-nivået har vært bedre

Stensbøl er dermed 7500 kroner rikere og kan smykke seg med tittelen norsk seriemester, i alle fall frem til neste sesong som starter mot slutten av august og avsluttes i november.

– Hva tenker du om det norske StarCraft-nivået?

– Det norske StarCraft-nivået har vært bedre. Jeg tenker på «TargA», «Eiki» og «Prebs», de er jo ikke aktive lenger og det er litt synd. Vi som fortsatt er aktive jobber hardt med å bli bedre og er veldig takknemlig for Gamer.nos turneringer.

Den forrige mesteren «Snute» kunne ikke delta i sluttspillet denne våren, da det krasjet med hans deltakelse på Dreamhack Austin. Etter å ha rådført seg med samtlige spillere i sluttspillet, bestemte arrangøren av Telenorligaen seg for å likevel gjennomføre som planlagt. Det er nok Stensbøl glad for.

– Ettersom han er den desidert beste spilleren i Norge burde turneringen vært utsatt. Heldigvis for meg var ikke «Snute» med, ellers hadde jeg tapt i semifinalen mot han, sier Protoss-spilleren.

LES OGSÅ: «TargA» har lagt opp som StarCraft-spiller

Siste fra forsiden