Xbox Live Gold - PlayStation Plus

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i april

Nathan Drakes siste eventyr er rosinen i pølse.

Uncharted 4: A Thief's End.
PlayStation

For dem som abonnerer på tjenestene PlayStation Plus og Xbox Live Gold kommer det månedlig påfyll av spill. Denne måneden får begge plattformene noen godbiter som det er verdt å plukke med seg.

PlayStation Plus

Uncharted 4: A Thief's End (PlayStation 4)

Uncharted 4: A Thief's End.
Sony Computer Entertainment

Det er bare noen måneder siden Plus-abonnenter fikk Uncharted: The Nathan Drake Collection i samlingen, og nå får de heltens nyeste eventyr også. Uncharted 4: A Thief's End er – så vidt vi vet – Drakes siste utflukt, der vi får spille som en eldre Nathan Drake som har trukket seg tilbake fra skattejegerlivet. Nye opplysninger gjør likevel at han fristes ut på en sist tokt på jakt etter Henry Averys forsvunne skatt.

2016-spillet var bra nok til at vi trillet en nier på tierterningen, noe vår anmeldelse rettferdiggjorde slik:

– Med Uncharted 4: A Thief's End har Naughty Dog greid å skape nok et fantastisk spill i en serie som allerede er preget av minst ett annet fantastisk innslag (ja, jeg snakker om Uncharted 2: Among Thieves). Nesten alt er hakket mer finslipt og ferdigspikket enn tidligere, med en bedre flyt og et bedre utvalg av tilnærmingsmåter på alt fra kampsekvenser til utforskning.

– De store formel-revolusjonene uteblir, noe som gjør at du vet sånn om lag hva du får i denne pakken. Om det er positivt eller negativt er nok veldig avhengig av om du er møkk lei trynet på Drake og spillene hans eller ikke, men for en som ikke har rørt Uncharted-spillene siden rulleteksten på Uncharted 3: Drake's Deception rullet ferdig i 2011 var jeg godt klar for mer eventyrmoro nå.

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 7. april og 4. mai »

Dirt Rally 2.0 (PlayStation 4)

Dirt Rally 2.0.

Det andre spillet til PlayStation 4-publikummet denne måneden er Dirt Rally 2.0 – det nyeste spillet i Codemasters rally-serie. Som vanlig skal man kjøre biler gjennom ulendt terreng. Utviklerne skryter mest av realistisk fysikkmotor som skal gjøre kjøreopplevelsen ganske så like det du forventer at en ekte rally-tur.

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 7. april og 4. mai »

Xbox Live Gold

Les også
Anmeldelse: Uncharted 4: A Thief's End

Project CARS 2 (Xbox One)

Project CARS 2.

Microsofts ess i ermet denne måneden er bilspillsimulatoren Project CARS 2. Det tre år gamle spillet serverer 170 lisensierte biler og en rekke flerspillermoduser, som blant annet en ligamodus kalt Online Championships

Som den simulatoren det forsøker å være er ye av fokuset på realisme, spesielt når det kommer til kjøreforhold. Ting som atmosfærisk trykk og endringer av løpsbanene i løpet av flerstegsløp som går over en helg skal gjøre at man må tilpasse seg forholdene. Ikke minst skal snø og is være store hindre.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. april til 30. april. Finn spillet på Xbox Store »

Knights of Pen and Paper Bundle (Xbox One)

Knights of Pen and Paper Bundle
Kyy Games

Kinghts of Pen and Paper Bundle inneholder det første og andre spillet i serien. Her spiller man som en rollespillgjeng som sitter rundt et bord, og kaster terning slik man ville gjort på en typisk D&D-kveld. Spillene er skrevet med et skråblikk, og inneholder en haug av popkulturreferanser, særlig til «pen-and-paper»-rollespilling.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. april til 15. april. Finn spillet på Xbox Store »

Fable Anniversary (Xbox One og Xbox 360)

Fable Anniversary.
Microsoft

Fable Anniversary er en oppussing av det første spillet i Fable-serien som ble sluppet på Xbox 360 i 2014. Nye teksturer og modeller er på plass, mens resten av grunnstammen i rollespillet er som før – valgene du gjør gjennom historien påvirker utfallet.

Vi likte oppussingen ganske godt da den kom i 2014, men det har sine skavanker.

– Fable både var og er et herlig spill. Det sender oss inn i en magisk verden som jeg har til gode å se maken til. Albion har en heilt spesiell stemning. Den vakre og fargerike verdenen er så full av liv og små detaljer at det gjør de fleste andre spill til skamme. Den visuelle overhalingen som Lionhead har utført er for det aller meste strålende, men enkelte ting burde likevel ha vært betre. Animasjonen er tidvis svært stiv, og bildeoppdateringen har en tendens til å slite sporadisk, skrev vår anmelder i 2014.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. april til 15. april. Finn spillet på Xbox Store »

Toybox Turbos (Xbox One og Xbox 360)

Toybox Turbos.
Codemasters

Toybox Turbos er et lekebilracingspill der du kan samle og modifisere 35 biler, og kjøre dem på 18 baner. Seks modi er på plass, og i velkjent karting-stil kan du sanke og bruke power-ups og mer mens du kappkjører mot motstanderne dine.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. april til 30. april. Finn spillet på Xbox Store »

Siste fra forsiden