PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i desember

PlayStation-spillere får blant annet et helt nytt Worms-spill.

Team 17

2020 ruller videre, og vi har snart kommet til desember. Månedsskiftet betyr at Sony og Microsoft står klare med nye spill å dele ut til sine PlayStation Plus- og Xbox Live Gold-abonnenter, og begge har nå avslørt akkurat hva spillere kan vente seg.

PlayStation Plus

Worms Rumble (PlayStation 4 og PlayStation 5)

Worms Rumble.
Team 17

Den helsprø Worms-gjengen er tilbake igjen, men ikke som vi husker dem. Denne gangen har Team 17 nemlig justert på formelen og byttet ut turbaserte kamper med en hektisk actionfest i sanntid.

Opptil 32 spillere spillere kan fyre av alt fra bazookaer til kruttlappistoler i moduser som team deathmatch og battle royale. Hvordan kaoset utarter seg får vi se når spillet lanseres 1. desember, og PlayStation Plus-abonnenter med enten PlayStation 4 eller PlayStation 5 kan hive seg rett uti fra dag én.

Just Cause 4 (PlayStation 4)

Just Cause 4.
Square Enix

Det fjerde spillet i Just Cause-serien fyller to år i desember, og da er det kanskje på sin plass med en tur tilbake til den viltre verdenen. Spillet følger protagonist og megakjekkas Rico Rodriguez i kampen for å frigjøre det oppdiktede landet Solis, i en opplevelse som bare rakk halvveis opp for vår anmelder.

– Just Cause 4 er et stort, dumt og deilig actionspill som vil gi timevis med topp underholdning til dem som er villige til å se forbi både en god del skjønnhetsfeil og teknisk kluss. Derfor er ikke dette et spill som kan anbefales til alle. Men jeg kan med hånden på hjertet si at det er veldig lenge siden jeg hadde det så festlig med et spill, og jeg tar meg selv i å smile mens jeg tenker på det, skrev Petter Lønningen i 2018.

Rocket Arena (PlayStation 4)

Rocket Arena.
EA

Rocket Arena har kun vært ute i et par måneder, men allerede har det actionfokuserte flerspillerspillet altså funnet veien i gratiskurven. Opplevelsen byr på kamper for to lag på tre spillere, med ulike figurer, kart og moduser å prøve seg på – noe vår egen Espen Jansen satte pris på da han tok en kikk på spillet i sommer.

– Sett over ett er det lett å sammenligne spillet med Rocket League. Og det er ikke bare fordi begge spillene har «Rocket» i navnet, men fordi det i tillegg er noe øyeblikkelig tiltalende ved begge to. På samme måte som Psyonix' bilfotballspill, tar det svært kort tid før man er komfortabel med det meste Rocket Arena har å by på, samtidig som det er masse spennende å låse opp og mestre for de ivrigste spillerne, var konklusjonen den gang.

Les også
Anmeldelse:

Alle tre spillene blir tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken mellom 1. desember og 4. januar. Det er verdt å merke at Just Cause 4 og Rocket Arena også kan spilles på PlayStation 5, takket være konsollens bakoverkompatibilitetsfunksjon.

Xbox Live Gold

The Raven Remastered (Xbox One og Xbox Series X/S)

The Raven Remastered.
THQ Nordic

Den oppussede utgaven av King Art Games-spillet fra 2013 tar spillere med på detektivarbeid i reneste Agatha Christie-stil. Remastered-versjonen fikser på animasjoner, samt lyd- og lyseffekter i et eventyr som ikke kom helt i mål hos vår anmelder.

– The Raven: Legacy of a Master Thief var ment som et kjærlighetsbrev til kriminalromanen slik vi kjenner den fra Agatha Christies omfattende forfatterverk. Men selv om utviklerne har lykkes med både stilen og figurene, feiler de på flere andre områder – inkludert den aller viktigste. Handlingen blir mer og mer tøvete underveis, og avslutningen er mildt sagt latterlig, sa Joachim Froholt om originalen i 2013.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 31. desember. Finn spillet i Xbox-butikken »

Bleed 2 (Xbox One og Xbox Series X/S)

Bleed 2.
Ian Campbell

Bleed 2 plasserer spillere i skoene til Wryn, heltinnen som må beskytte verdenen fra invaderende styrker. Det todimensjonale actionspillet strekker seg over syv forskjellige brett, og skilter med mer enn 25 sjefskamper for spillere å kjempe seg gjennom – enten alene eller sammen med en venn.

I likhet med flere av denne månedens spill så Bleed 2 først dagens lys i 2018. Siden lanseringen har det fått mye positiv omtale fra både kritikere og fans.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. desember til 15. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Saints Row: Gat out of Hell (Xbox 360, Xbox One og Xbox Series X/S)

Saints Row: Gat out of Hell.
Deep Silver

I 2015 fant Volition ut at det verden trengte var mer Saints Row. Utvikleren snekret sammen en frittstående utvidelse til den helsprø seriens fjerde hovedspill – med navnet Gat out of Hell – og serverte en underholdende opplevelse, som ifølge vår anmelder bare ikke introduserte nok nytt.

– Jeg har vanskelig for å anbefale Gat out of Hell. Selv om jeg elsker historien som fortelles, måten den er skrevet og hvordan den blir fortalt er jeg ikke spesielt begeistret for alt som foregår utenom. Jeg har gjort alt før, og selv om helvete er et spennende sted for Saints-gjengen å løpe rundt i, blir det ikke gjort særlig mye ut av det. New Hades er bare enda en by, akkurat som Steelport. Superkreftene er absolutt kule, og humoren er på topp, men jeg følte meg aldri drevet til å reke rundt i ti-tolv timer for å fullføre alle sideoppdragene, mente Jens Erik Vaaler om spillet.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. desember. Finn spillet i Xbox-butikken »

Stacking (Xbox 360, Xbox One og Xbox Series X/S)

Stacking.
Double Fine

Det siste innslaget i Xbox Live Gold-spillene for desember er Stacking, et spill skapt av utviklerveteranen Tim Schafer og gitt ut i 2011. Det vesle eventyret følger en Matrjosjka-dukke ved navn Charlie Blackmore, som har i oppdrag å redde familien sin fra onde makter. Vår anmelder beskrev Stacking som «et søtt og godt fortalt spill», men helhetsinntrykket ble trukket ned av knotete mekanikker.

– Både plattformoppgavene og gåtene kunne med fordel vært vanskeligere, og kombinerer du dette med den relativt korte tiden det tar å komme seg gjennom historien på, er det vanskelig å anbefale spillet til noen andre enn nye, aspirerende spillere samt de som ikke har så god kjennskap til sjangeren fra før, var dommen fra Marius Jentoftsen.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 31. desember. Finn spillet i Xbox-butikken »

Samtlige Xbox Live Gold-spill kan spilles på Xbox One og Xbox Series X/S, via bakoverkompatibilitet.

LES OGSÅ: Epic lanserer Fortnite-abonnement »

Siste fra forsiden