PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i februar

Måneden byr blant annet på en samling av en kritikerrost spillserie.

Audun Rodem, Gamer.no

For dem som abonnerer på tjenestene PlayStation Plus og Xbox Live Gold kommer det månedlig påfyll av spill. Denne måneden får begge plattformene noen godbiter som det er verdt å plukke med seg.

PlayStation Plus

BioShock: The Collection (PlayStation 4)

Hovedretten i PlayStations abonnementstilbud denne måneden er utvilsomt BioShock: The Collection. Samlepakken inneholder det kritikerroste førstespillet og oppfølgeren i oppusset drakt, samt BioShock Infinite i høyere oppløsning enn den opprinnelige konsollutgaven. Samtlige ble varmt anbefalt her på Gamer.no

BioShock: The Collection.
2K Games

– BioShock vil uansett bli sett på som en milepæl i spillhistorien, og et av de beste spillene i 2007, skrev vi om det første spillet.

– Jeg var redd for at fraværet av nysgjerrigheten og spenningen ved noe nytt ville gjøre oppfølgeren til 2007s beste actionspill en smule anti-klimaktisk, men det er heldigvis ikke tilfelle. Utviklerne etablerte med Bioshock et helt samfunn på Atlanterhavets bunn, og nå nøster de videre på fabelen, utvider historien, gir oss svar på hva en Little Sister og Big Daddy egentlig er, skrev vi om oppfølgeren.

– Av og til ble det nesten for mye, men spillet mister likevel aldri fokus, og den visjonen som preger Bioshock Infinite fra start til slutt danner grunnlaget for en virkelig spesiell opplevelse, skrev vi om BioShock Infinite.

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 4. februar og 2. mars »

The Sims 4 (PlayStation 4)

The Sims 4.
EA

Det fjerde innslaget i den populære livssimulatoren er det andre spillet PlayStation byr på denne måneden. Her skal du opprette en Sim-figur, og styret livet deres gjennom jobber, samtaler og situasjoner.

Vi har ikke testet konsollutgaven av The Sims 4, men vi var litt lunkne til PC-utgaven da den ble sluppet.

– Det er ingen tvil om at The Sims 4 vil utvikle seg betraktelig i årene som kommer, og at mye av det som mangler nå vil komme tilbake senere. Men jeg er likevel litt usikker på om potensialet for The Sims 4 er like høyt som potensialet for The Sims 3 var, skrev vi om spillet da det kom ut.

Les også
Anmeldelse:

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 4. februar og 2. mars »

Firewall Zero Hour (PlayStation 4/PlayStation VR)

Firewall Zero Hour.
SIEE

Sist ute fra Sony denne måneden finner vi Firewall Zero Hour til PlayStation VR. Dette taktiske skytespillet byr på kamper mellom to lag på fire, skreddersydd for VR. Vi har dessverre ikke fått snust på VR-skytespillet selv, men en god rekke kritikere og spillere på Metacritic virker ganske så fornøyde.

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 4. februar og 2. mars »

Xbox Live Gold

TT Isle of Man (Xbox One)

TT Isle of Man.
Bigben Interactive

TT Isle of Man er et motorcross-spill som tar sikte på å gjenskape Snaefell-fjellet. Utviklerne skal ha gjenskapt de 61 kilometrene som banen består av, og man skal kunne velge av 25 forskjellige sjåfører og 38 motorsykler.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. februar til 29. februar. Finn spillet på Xbox Store »

Call of Cthulu (Xbox One)

Call of Cthulu.
Cyanide

Call of Cthulu er et horror-rollespill som tar sted i en semi-åpen verden. Den nyeste spillmatiseringen basert på H.P. Lovecraft kom ut i 2018, og er en adapsjon av penn-og-papir-rollespillet fra 1981.

Spillet er utviklet av Cyanide som blant annet har stått bak snikespillene Styx: Shards of Darkness og Master of Shadows, samt Le Tour de France-spillene som slippes årlig. I likhet med Styx-spillene er det elementer av sniking, men også etterforskning her.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. februar til 15. mars. Finn spillet på Xbox Store »

Fable Heroes (Xbox One og Xbox 360)

Fable Heroes.
Microsoft

En av månedens to oldiser er Fable Heroes som først ble sluppet på Xbox 360 i 2012. Spillet har siden blitt gjort kompatibelt med Xbox One.

Fable Heroes er et ganske lettbeint actionspill der man dasker seg gjennom et eventyr alene eller med tre andre spilere. Vi var ikke superbegeistret over spillet da det kom ut.

– Det er synd at Lionhead ikke har valgt å gå mer i fotsporene til Castle Crashers når de har et spill som er såpass likt. Fable Heroes er som en litt treig og traurig etterligning, men som kanskje kan underholde fans av serien. De kan nok også motiveres av at alle gullmyntene du tjener her kan overføres til det kommende Fable: The Journey. For andre er det dessverre ikke så mye nytt og spennende å hente her, skrev vår anmelder.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. februar til 15. februar. Finn spillet på Xbox Store »

Star Wars Battlefront (Xbox One og Xbox 360)

Star Wars: Battlefront.
Pandemic

Den andre oldisen er Star Wars Battlefront – fra 2004, ikke fra 2015. Pandemics skytespill er nok temmelig snedig nå til dags, men det kan være både et hyggelig gjensyn og et interessant spill å se tilbake på for nykommere.

– Star Wars: Battlefront er enestående på Xbox og får store bonuspoeng for å servere en helt ny spillopplevelse. Det får også pluss for storslagen atmosfære, ren action og et enkelt og inkluderende spillkonsept. Vi savner en enda dypere flerspillerdel med flere moduser, en løsning som gjør noe med lag-problemet, og litt bedre styring på jagerne. Likevel er Battlefront først og fremst ren spillglede og innbitt konkurransementalitet i den aller kuleste galaksen vi kan tenke oss. Den som ligger langt, langt borte, skrev vi om spillet.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. februar til 29. februar. Finn spillet på Xbox Store »

Siste fra forsiden