PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i januar

Her er listen over spill du kan plukke opp med abonnementene.

Audun Rodem, Gamer.no

For dem som abonnerer på tjenestene PlayStation Plus og Xbox Live Gold kommer det månedlig påfyll av spill. Denne måneden får begge plattformene noen godbiter som det er verdt å plukke med seg.

PlayStation Plus

Uncharted: The Nathan Drake Collection (PlayStation 4)

Uncharted 3 er det dårligste spillet i pakken, men helt greit.
Jonas Magerøy/Gamer.no

Rosinen i januarpølsa til Sony er samlepakken Uncharted: The Nathan Drake Collection. Her samles de tre første spillene i serien – som først ble sluppet på PlayStation 3 – i oppusset utgave. Vel å merke er det historiedelene i spillene vi får her, så det er ingen flerspiller å spore. Men uansett er dette et knall gjensyn med tre av PlayStation 3s mest toneangivende spill, og et blikk tilbake på serien som signaliserte hvordan Naughty Dog skulle fortsette å utvikle seg utover 2010-tallet.

– Dette er en kraftpakke som alle PlayStation 4-eiere burde ha i biblioteket. Om du aldri har spilt Uncharted før, så bør du unne deg denne samlingen. Makan til action-trilogi fullstappet med gode øyeblikk og elskbare figurer skal du lete lenge etter, mente vår anmelder.

Goat Simulator

Bæ.
Double Eleven

Goat Simulator ble en liten farsott da det først kom ut i 2014, mye på grunn av hvor YouTube-vennlig spillet er. I seg selv er det et av spillene som ledet an bølgen av spillkonsepter som er bygget rundt en spøk, noe som til syvende og sist gjør at moroa er konsentrert til den tiden du faktisk synes det hele er morsomt. Det spennende her er det uventede – det å tumle rundt som en geit i verdenen og leke seg med ustabil fysikk.

Spillene blir tilgjengelig på PlayStation Store mellom 7. januar og 3. februar »

Xbox Live Gold

Styx: Shards of Darkness (Xbox One)

Styx (spillet, ikke bandet).
Cyanide

Snikeserien Styx har aldri helt fått sitt gjennombrudd, på tross av flere sterke titler. Her spiller man som Styx, som skal snike seg gjennom fiendtlige områder ved å klone seg selv, eller legge feller på sin vei. Spillet er ganske kort, men vel verdt en liten testtur om du higer etter mer sniking etter du har gjort deg ferdig med 2018s Hitman 2.

Les også
Anmeldelse:

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. januar til 31. januar. Finn spillet på Xbox Store »

Batman: The Telltale Series (Xbox One)

Lurer på hvordan en Telltale-adapsjon av den nye Joker-filmen hadde blitt.
Telltale Games

På midten av 2010-tallet var Telltale Games svært så opptatte med å lage flere episodiske spill basert på kjente tegneserier, filmer og spill. Batman-serien er smidd i samme støpeform som de andre, noe som betyr at man spiller seg gjennom en veldig historiedrevet føljetong, der valgene man tar underveis påvirker figurene og historien videre. Her får du alle fem episodene, og skal vi tro vår anmelder er det ve verdt en gjennomkjøring:

– Dette er et spill man kan bli glad i. Jo visst er det en bråte med ting som skurrer, men vi kan tilgi det likevel. Telltale har nemlig laget et fokusert og til dels utfordrende spill om hva som skjer når du tar et menneskes livsløgn fra det, et spill som drøfter hvordan våre egne og andres valg gjør oss til dem vi er. Det er slike ting som gjør at vi fremdeles lar oss fascinere av superhelter, skrev han.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. januar til 15. februar. Finn spillet på Xbox Store »

Tekken 6 (Xbox 360 og Xbox One)

Konsollversjonen av Tekken 6 fylte faktisk 10 år i 2019, og det er ikke til å stikke under stol at spillet begynner å føles litt vel gammelt. Samtidig er det Tekken, og med mindre du allerede sitter på 7-er'n skader det ikke å teste et par kamper for å se hva du synes.

Biff, kapow!
Namco Bandai Games

I tillegg til de vante VS-kampene er det en historiemodus her også, der du følger Lars Alexandersson på en ferd for å få tilbake hukommelsen. En robot er også med på moroa, og jeg tror du kan forvente et helt greit beat-em-up-scenario som neppe er hovedfokuset.

Siden vi er en eldgammel nettside, har vi selvfølgelig en anmeldelse av Tekken 6 også.

– Det er ingen tvil om at tilhengere av serien vil elske dette spillet, men Tekken 6 er også høyst mottakelig for nykommere, og forhåpentligvis vil det være mange av disse ettersom denne utgivelse bør oppleves av alle som har noe som helst interesse for sjangeren. Til tross for en utilstrekkelig onlinedel er Tekken 6 blant årets desidert beste slossespill, og med tanke på det som har vært er dette en monumental prestasjon, skrev vår anmelder i 2009.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. januar til 15. januar. Finn spillet på Xbox Store »

LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Xbox 360 og Xbox One)

Nok en gamel traver. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy ble først sluppet op Xbox 360 i 2006, og sånn sett er det det eldste spillet på gratiskarusellen denne måneden. Den velkjente LEGO-formelen var på den tiden fremdeles ny, men for oss som har overlevd frem til 2020 er det selvfølgelig temmelig gammeldags.

Lei, leiere, Leia.
LucasArts

Konseptet er enkelt: spill deg gjennom de tre opprinnelige Star Wars-filmene, bare i leken LEGO-form, der du samler figurer og "studs" for å låse opp en haug av referanser. Sjarm er nøkkelordet her, og så å si alt hviler på at du liker den lekne stilen.

Vi har jaggu en anmeldelse av dette spillet også, men vår anmelder var ikke helt solgt på moroa den gang.

– Det ville vært usportslig og fjasete av meg å trekke dette spillet ned i søla fordi det egentlig ikke representerer en utfordring for de erfarne spillerne. Jeg klarer likevel ikke å bli blendet av denne sjarmoffensiven, og ser at spillet har mangler som gjør at mange raskt kan falle av lasset. Det har grunnleggende mestringsbaserte mangler i spillmekanikken, og gjenspillbarheten for en erfaren spiller er ganske dårlig, skrev han om spillet.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 6. januar til 31. januar. Finn spillet på Xbox Store »

Hvis du er kjapp, rekker du å få med deg noen av desemberspillene også. Særlig Titanfall 2 bør du snappe opp »

Siste fra forsiden