PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med Xbox Live Gold og PlayStation Plus i januar

Samarbeidsskyteren Deep Rock Galactic gjør sin PlayStation-debut.

Ghost Ship Games

Et nytt år byr på nye muligheter og nye spill fra PlayStation Plus og Xbox Live Gold. Sony og Microsoft har avslørt hvilke titler sine respektive abonnenter kan plukke opp denne måneden, og vi ramser opp ladningen nedenfor.

PlayStation Plus

Persona 5 Strikers (PlayStation 4)

Persona 5 Strikers.
Atlus

Persona 5 Strikers tar figurene og verdenen fra Persona 5 og slenger inn kampsystemet fra Dynasty Warriors. Spillet ble først lansert i vår del av verden i februar 2021, og ble godt likt av vår anmelder.

– Persona 5 Strikers er tidvis nøyaktig så spennende, personlig og stilfullt som originalspillet, og det nye kampsystemet blir stadig bedre jo mer man spiller. Det tar fortsatt ganske lang tid før eventyret sparkes i gang for fullt og utviklerne tør å slippe taket, men når man først får plass å boltre seg på, er det meget fornøyelig å denge skygger i skyggeland, skrev Espen Jansen.

Dirt 5 (PlayStation 4 og PlayStation 5)

Dirt 5.
Codemasters

Det foreløpig siste spillet i Dirt-serien byr på fart og spenning, og en solid ladning gjørme. Spillere suser gjennom diverse baner i en rekke forskjellige fartsvindundere, i en opplevelse som bare fungerte halvveis for vår anmelder.

– Kjørefølelsen er grei nok til å skape interesse, men er langt fra så unik eller leken som i andre titler. Jeg kan likevel tenke meg at Dirt 5 kan være til glede i en periode for mange - bare ikke forvent det neste store innen bilspill, var dommen fra Andreas Bjørnbekk.

Deep Rock Galactic (PlayStation 4 og PlayStation 5)

Deep Rock Galactic.
Ghost Ship Games

Halvannet år etter lanseringen på PC og Xbox One tar Deep Rock Galactic turen over til PlayStation. Det kritikerroste spillet serverer samarbeid og skyteaction for opptil fire spillere, der målet er å utforske tilfeldig genererte grotter og slakte monstre for å fullføre ulike oppdrag.

For de på PlayStation 5 har utvikler Ghost Ship Games slengt inn noen plattformspesifikke funksjoner, knyttet til konsollens DualSense-kontroller. For eksempel kan kontrollerens berøringsflate brukes til å styre terrengskanneren, mens den innebygde DualSense-høyttaleren skriker ut instrukser fra oppdragslederen – bedre kjent som Mission Control.

Les også
Setter midlertidig stopper for forlenging av PlayStation Plus-abonnement

De tre spillene er tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 4. januar til 1. februar.

Xbox Live Gold

NeuroVoider (Xbox One)

NeuroVoider.
Plug In Digital

NeuroVoider er et rollespill av den såkalte twin-stick-shooter-varianten. Spillere kjemper – alene eller sammen med opptil tre venner – om å knerte endeløse horder med ondsinnede roboter, som blir stadig vanskeligere å få has på.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 31. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Aground (Xbox One)

Aground.
Whitethorn Digital

Minecraft møter Terraria i Aground, et rollespill fra Fancy Fish Games. I spillet trer man inn i rollen som en av få overlevende på en øde øy, og må bekjempe monstre, sanke ressurser og snekre sammen både utstyr og bygninger for å holde seg i live.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. januar til 15. februar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Radiant Silvergun (Xbox 360)

Radiant Silvergun.
Microsoft Studios

Radiant Silvergun – et av flere populære spill fra det japanske utviklerstudioet Treasure – gjorde comeback på Xbox 360 i 2011, 13 år etter spillets opprinnelige lansering.

Her handler det om å navigere seg trygt gjennom fargerike verdener, mens haugevis av fiender peprer løs på deg.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Space Invaders Infinity Gene

(Xbox 360)

Space Invaders: IG.
Square Enix

Den gamle kjenningen Space Invaders får en ny vri i Infinity Gene. Spillet åpner på tradisjonelt vis, med et stakkars romskip som må tilintetgjøre invaderende styrker fra det ytre rom. Deretter forvandler opplevelsen seg riktignok drastisk, med over 140 forskjellige baner å bryne seg på.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 31. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Siste fra forsiden