Telenorligaen / Hearthstone

Dette er vinneren av den første Hearthstone-sesongen i Telenorligaen

Finalen ble spennende fra start til slutt.

Nicolai «Noti» Jacobsen trakk det lengste strået i Hearthstone-finalen av Telenorligaen.
Benedichte Breistøl/Blizzard

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder ble det hele avsluttet med et sluttspill før man kåret endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og resultatoversikt:

Søndag kveld ble finalen Hearthstone-delen av Telenorligaen spilt mellom Nicolai «Noti» Jacobsen og Jon Magnus «Kjeks» Nielsen. Begge kom fra fem seire og étt tap i det ordinære ligaspillet.

Duellantene spilte seks spennende kamper der Piloted Shredders ga mye hodebry opptil flere ganger i kampene. Mens roboten gav Kjeks to ganske ubrukelige Lightwells, fikk Noti to strålende kort – det verdifulle Millhouse Manastorm-kortet, og en Unstable Ghoul som fikk ryddet bordet.

Til slutt vant Noti 4-2 etter å ha tatt tre seire med sitt Combo Druid-deck, og én seier med Grim Patron Warrior.

Se opptak av alle seks kampene »

Kjeks åpnet best

Kampene ble spilt i en best av 7-serie, der hver spiller valgte fem decks og stengte ute ett av motstanderens decks. Kjeks tok med seg Rogue, Warlock, Druid, Mage og Warrior, mens Noti spilte Rogue, Warlock, Druid, Shaman og Warrior. Kjeks valgte å utestenge Notis Warlock-deck, mens han selv måtte si farvel til sin Warrior.

Kjeks åpnet første kamp med et Shaman-deck, mot Roguen til Noti. Etter svært aggressivt spill, tok han en rask og enkel seier. Noti trengte et deck til å stoppe det aggressive decket til Kjeks, og dro frem et Combo Druid-deck. Noti hadde en heldig start, og fikk lagt ut Dr. Boom på bordet allerede i fjerde runde. Kjeks hadde ikke noe godt motangrep, og det tok ikke lang tid før kampen var omme.

Noti fortsatte å ta de neste to kampene med Druiden sin – først mot Zoo Warlock, og så mot Kjeks sin egen, tregere versjon av Druid. Kjeks’ variant hadde flere store dyr, men uten like mye rask skade. Den første av disse kampene ble i stor grad bestemt av en sterk åpning med dobbel Wild Growth fra Noti. Da hans Piloted Shredder i tillegg droppet en Unstable Ghoul som ryddet bordet til Kjeks, i kombinasjon med Swipe, var løpet kjørt.

I den andre kampen så vi at Noti må ha venner i Blizzard, da han nok en gang fikk perfekt utfall fra sin Piloted Shredder, som la fra seg Millhouse Manastorm da den døde. Kjeks prøvde å bygge opp en vegg av store dyr for å beskytte seg, men Noti hadde hele tiden det perfekte svaret, og tok en 3-1-ledelse.

Massiv avslutning

Etter tre seiere på rad, virket Notis Druid-deck uslåelig. I kamp fem klarte imidlertid Kjeks å finne en svakhet hos motstanderen, og med en tidlig 6/6 Edwin VanCleef, klarte han å ta seieren. I det som skulle vise seg å bli den siste kampen i serien, hentet Noti frem sitt Grim Patron Warrior-deck. Kjeks får en ganske treg starthånd og klarte ikke å legge så mye press på Noti som han trengte. Dette gjorde at Noti fikk god tid til å finne kortene han behøvde til komboen sin, og avsluttet ligaen på dramatisk vis med et massivt angrep fra Death's Bite og Grommash Hellscream.

Nicolai «Noti» Jacobsen blir dermed vinneren av den første Hearthstone-sesongen i Telenorligaen, og førstepremien på 5000 kroner. Kjeks tar en veldig respektabel andreplass med 2500 kroner i premie.

Se det avgjørende finaleoppgjøret mellom Noti og Kjeks her.
Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Siste fra forsiden