IEM San Jose 2015

Dette skjer på IEM San Jose denne helgen

IEM fortsetter sin storsatsing på League of Legends, men tar nå også Counter Strike inn i varmen.

Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters har for andre år på rad leid mektige SAP Center – mest kjent som hjemmearena til ishockeylaget San Jose Sharks. På fjorårets IEM ble det arrangert turneringer i League of Legends og StarCraft II. Nå er StarCraft erstattet med Counter-Strike: Global Offensive, og alt er duket for en real e-sportsfest.

League of Legends

I League of Legends-turneringen skal seks lag spille om 50 000 dollar (430 000 kroner). IEM valgte å la seerne bestemme hvem som skulle delta i turneringen. Alle deltakende lag unntatt koreanske Jin Air Green Wings – som ble invitert – ble kvalifisert på denne måten.

Fnatic var opprinnelig stemt frem, men måtte melde frafall. De ble dermed erstattet av Unicorns of Love, som overrasket alle i fjorårets turnering i San Jose da de kom seg helt til finalen.

Lagene som deltar i League of Legends-turneringen. Klikk for større bilde.

Nordamerikanske Team SoloMid har skiftet ut samtlige spillere bortsett fra danske Søren «Bjergsen» Bjerg, og mange er spent på hvordan dette helt nye mannskapet kan gjøre det mot tøff motstand. Det er også mange som gleder seg til å se Peter «Doublelift» Pengs debut i TSM-trøya etter sjokkovergangen fra CLG i oktober.

I den første kvartfinalen får vi en omkamp mellom TSM og kinesiske LGD Gaming. Disse to lagene spilte nemlig i samme gruppe under forrige måneds verdensmesterskap, og endte 1-1 i innbyrdes oppgjør. LGD har i motsetning til TSM beholdt hele sitt mannskap fra det mesterskapet.

Vinneren av denne kampen møter Origen. Deres legendariske Mid Lane-spiller Enrique «xPeke» Cedeño Martínez valgte å konsentrere seg om driften av laget han grunnla, og har allerede funnet sin erstatter for denne turneringen – tyske Tristan «PowerOfEvil» Schrange (18).

I den andre enden av turneringstreet møter Counter Logic Gaming europeiske Unicorns of Love, som også har foretatt store utskiftninger i laget. Vinneren av dette oppgjøret skal møte koreanske Jin Air Green Wings, et lag kjent for sine svært varierende prestasjoner.

Tidsskjema
RundeKampDagTid
Kvartfinale #1TSM vs. LGDLørdag 19:40
ShowmatchMark Cuban vs. Brian KrzanichLørdag~23:20
Kvartfinale #2CLG vs. UoLSøndag~00:20
Semifinale #1OG vs. vinner av kvart 1Søndag 19:40
Semifinale #2Jin Air vs. vinner av kvart 2 Søndag~23:00
FinaleVinner av semi 1 vs. vinner av semi 2Mandag~02:20

League of Legends-turneringen kan sees på ESLs Twitch-kanal.

Counter-Strike: Global Offense

Turneringen i Counter-Strike har doblet premiepotten til League of Legends. Her skal åtte lag kjempe om 100 000 dollar (860 000 kroner). Seks av deltakerne er invitert, mens de nord-amerikanske lagene Team Liquid og Counter Logic Gaming kvalifiserte seg ved hjelp av iBUYPOWER Cup tidligere i måneden.

Les også
Epiphany Bolt-spillerne løses fra kontraktene

Counter Logic Gaming var opprinnelig ikke kvalifisert, men etter at Team Envyus meldte frafall grunnet situasjonen i deres hjemland Frankrike, tok de over denne plassen.

Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad fra Norge representerer G2 Esports på IEM til helgen.
Sebastian Ekman/DreamHack

Det er også to nordmenn med i turneringen. Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad imponerte en hel verden på DreamHack Open Cluj-Napoca da de sjokkerte de veletablerte lagene Virtus.pro og og Team Envyus. Nå skal de nok en gang vise hva de er gode for på den store scenen. De møter Nord-Amerikanske Counter Logic Gaming i kvartfinalen lørdag.

Det brasilianske laget Luminosity Gaming kom seg til en kvartfinale på DreamHack Open Cluj-Napoca, og ønsker å vise at den brasilianske scenen kan slå fra seg. De møter tøff motstand i Natus Vincere.

I kvartfinale nummer to møter fem dansker på Team SoloMid det Nord-Amerikanske laget Cloud9. Begge disse organisasjonene er kjent fra den Nord-Amerikanske League of Legends-scenen, og det står mye heder og ære på spill i dette oppgjøret.

Tidsskjema
RundeKampDagTid
Kvartfinale #1Na'Vi vs. Luminosity Lørdag 19:40
Kvartfinale #2TSM vs. C9 Lørdag~23:20
Kvartfinale #3VP vs. TL Søndag~02:30
Kvartfinale #4G2 vs. CLG Søndag~05:45
ShowmatchShowmatch! Søndag~19:40
Semifinale #1 Vinner av kvart 1 vs. vinner av kvart 2 Søndag~21:00
Semifinale #2 Vinner av kvart 3 vs. vinner av kvart 4 Mandag~00:30
Finale Vinner av semi 1 vs. vinner av semi 2 Mandag~03:45

Counter-Strike-turneringen kan sees på ESLs Twitch-kanal.

Siste fra forsiden