Dette skrekkspillet skal skremme vannet av deg

Here They Lie lover intens, surrealistisk skrekk og kommer fra et helt nytt studio.

Åpningskonferansen til Sony på årets E3-messe ble for det meste viet de store, kjente studioene og spillseriene. Det var imidlertid unntak, og et av de desidert mest obskure spillene som ble avdekket på E3 var et snodig skrekkspill ved navn Here They Lie.

Spillet er utviklet av et hittil fullstendig ukjent studio kalt Tangentlemen, som ifølge hjemmesiden sin har satt seg fore å lage «særegne», interaktive opplevelser.

Her er alle nyhetene fra E3-messen »

Surrealistisk og nifst

Here They Lie, som altså er studioets første spill, se unektelig ut til å innfri dette målet. Spillet beskrives som en mørk, psykologisk skrekkopplevelse som bringer spilleren inn i en fryktinngytende og surrealistisk verden.

Here They Lie skal by på surrealistisk skrekk.
Sony/YouTube

Her møter man nifse og ondsinnede vesener, og «hjemsøkende» opplevelser skal stå på rekke og rad. Ifølge utvikleren fokuserer spillet spesifikt på å fremkalle mest mulig frykt, og det er historiefortelling som står sentralt. Det er med ord ikke et typisk overlevelsesspill med frenetiske nedslaktninger.

Detaljene omkring historien og spillmekanikken er uvisse, annet enn at spilleren skal stilles overfor moralske valg på liv og død, og at det foregår i førstepersonsperspektiv. Here They Lie slippes til PlayStation 4 og PlayStation VR til høsten, og E3-traileren kan du se øverst i artikkelen.

Resident Evil 7 ble også annonsert under E3-messen:
Se traileren fra det nye spillet her »

Siste fra forsiden