Diablo IV - dato

Diablo IV har fått lanseringsdato og ny trailer

Kommer i juni, tross anklager om overarbeid hos studioet.

Blizzard har satt dato på Diablo IV. Actioneventyret rulles ut til sommeren, nærmere bestemt 6. juni 2023. Spillet kommer til PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

Datoen ble avslørt under nattens The Game Awards-show. Der rullet utvikleren også ut en ny trailer for opplegget, som du kan se over.

I videoen maner engelen Inarius til kamp mot demondronningen Lilith. De to blir sentrale figurer i historien til Diablo IV, som etter alt å dømme skal bli en langt mer dyster affære enn forgjengeren Diablo III.

Datokunngjøringen har imidlertid ikke bare vært positiv. Ifølge en gransking gjort av The Washington Post, med intervjuer av 15 ansatte, er såkalt «crunch» en stor del av hverdagen hos Diablo IV-studioet.

Ansatte melder at de er overarbeidet, og frykter at ting bare vil bli verre nå som lanseringsdatoen er kunngjort. En talsperson for Blizzard forteller at det ikke er noe krav om å jobbe overtid, men ifølge The Washington Post lokker utvikleren med aksjeposter og gavekort for de som er villig til å jobbe mer enn andre.

Her finner du flere nyheter fra The Game Awards 2022 »

Siste fra forsiden