Hearthstone / Digitality X

«Diggen» sikret seg sin første norske turneringseier

– Deilig å bære hjem et trofé som jeg kan vise frem til familie og venner.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

STAVANGER (Gamer.no): Det var ikke bare Counter-Strike- og League of Legends-lag som spilte om gode premiepotter under helgens Digitality X i Stavanger. 57 Hearthstone-spillere hadde meldt seg opp en turnering der det var 23 000 kroner i premiepotten.

RESULTATET PÅ DIGITALITY X:

Vis mer

1) Eirik «Diggen» Aarvig (14 500 kroner)
2) Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe (5000 kroner)
3) Damir «Explozive» Nesimi (3500 kroner)

Etter et gruppespill i Swiss Mode-formatet, etterfulgt av en utslagsturnering med vinner- og taperpuljer, var det nordmennene Eirik «Diggen» Aarvig og Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe som satt igjen på hovedscenen for å gjøre opp.

– Det ble skummelt

GamersLeague-spilleren «Diggen» deltar ikke i Telenorligaen til vanlig, men regnes likevel som Norges beste spiller. Han er stadig rangert som de beste i Europa og har blant annet spilt i Winter Championship Finals. Mot BX3-spilleren «Zorkthar» var det imidlertid spenning helt frem til seieren ble sikret i siste kamp i best-av-fem-serien i Stavanger.

– Det ble en veldig spennende finale. Jeg føler meg som en bedre spiller, men Gangstøe hadde en line-up som var god mot min og da ble det litt skummelt, forteller en fornøyd vinner til Gamer.no.

Eirik «Diggen» Aarvig reiser hjem fra Digitality X som Hearthstone-vinner.
Nicolai Solbakk Willumsen

Som vinner av Hearthstone-turneringen på Digitality X reiser Aarvig hjem med 14 500 kroner og en stilig pokal.

– Dette er min første ordentlige seier i Norge. Det blir deilig å bære hjem et trofé som jeg kan vise frem til familie og venner.

Overraskende vending

Finalen startet med at Aarvig vant første runde med sin Zoolock. «Zorkthars» Miracle Rogue hadde rett og slett ingenting å stille opp med. Deretter gikk det litt trått.

– Gangstøe vant to runder som egentlig var forventet, og da hadde jeg Roguen min igjen mot hans Dragon Warrior og Hunter.

Aarvig hadde ikke forventet at Rogue skulle ta noen runder fra Gangstøe i det hele tatt, men ender likevel nok opp med å vinne begge de siste rundene.

– Jeg var litt heldig mot Warrior og trakk Gadzetan Auctioneer på akkurat rett tid. Dersom jeg hadde trukket den én tur senere, så hadde jeg nok tapt, erkjenner Diggen.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Ikke en morsom måte å tape på

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe synes det var et surt, men akseptabelt finaletap.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sølvmedaljevinner innrømmer at det er surt å tape med sine beste kort på denne måten, men med Aarvig som motstander er det likevel litt enklere å fordøye.

– Jeg var livredd Control Warrioren hans, men at jeg endte opp med å bli senket med hans Rogue overrasket meg. Jeg har veldig gode decks mot det. Sånn er Hearthstone, det kunne gått andre veien i en annen kamp.

– «Diggen» er en veldig solid spiller. Er det en spiller jeg kan tenke meg å tape for på denne måten, så er det ham. Det er ikke en morsom måte å tape på, men det er akseptabelt, forteller en blid Gangstøe til Gamer.no noen timer etter kampslutt.

Du kan se reprisen finalen 1 time og 15 minutter ut i dette opptaket:

Watch live video from KingofNordic on www.twitch.tv

Siste fra forsiden