ESL Rio Major - Counter-Strike

Dignitas og «Hallzerk» ett steg nærmere ESL Rio Major

Trakk det lengste strået da de norske måtte kjempe om avansement.

Sindre Stien/Good Game

Dignitas og Håkon «hallzerk» Fjærli sikret søndag avansement fra den lukkede kvalifiseringen til ESL Rio Minor. Gutta er dermed ett steg nærmere en tur til den prestisjetunge Major-turneringen ESL One: Rio i mai.

Laget til nordmannen fikk ingen enkel vei gjennom helgens strabaser, der Dignitas blant annet ble nødt til å knuse håpet til de øvrige norske.

Norsk trekantdrama

DISSE SPILTE FOR DIGNITAS

Vis mer

Håkon «hallzerk» Fjærli
Patrick «f0rest» Lindberg
Richard «Xizt» Landström
Adam «friberg» Friberg
Christopher «GeT_RiGhT» Alesund

Det begynte bra for «hallzerk» og kompani, med seier over Movistar Raiders i kvalifiseringens første ledd. Deretter ble Fnatic for sterke, og Dignitas måtte ut i nedre pulje for å kjempe om sin fremtid i turneringen.

Under streken ble det raskt klart at det ville bli en tøff norsk dag på søndag. Dignitas skulle nemlig møte vinneren av Nordavind og Apeks, som begge røk på tap i sine første oppgjør. Med andre ord var det kun ett norsk håp som hadde sjansen til å kvalifisere seg.

Basert på lagenes første kamper – der Apeks presset Ninjas in Pyjamas hele veien og Nordavind fikk juling av BIG – skulle en tro at Apeks ville stille sterkere enn Nordavind. Det ville sistnevnte imidlertid ikke ha noe av, og det var Nordavind som tok første stikk på Vertigo. Etter overtid og Apeks-seier på Nuke var det over på Mirage, der Nordavind snudde kampen og vant 16-13.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Jevnt om kvalikplassen

I søndagens siste kamp – hvor vinneren altså gikk videre til neste ledd i kvalifiseringen til ESL Rio Major – var det dermed duket for Dignitas mot Nordavind.

Igjen var det Nordavind som begynte best, med seier på Dust II. Med én finger på kvalifiseringsbilletten ble oppgaven imidlertid for stor, og nok en gang skulle Nuke vise seg å bli Oslo-klubbens akilleshæl.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Les også
Norske «Taiga» til prestisjetung Dota 2-klubb

På tredje og siste kart – Inferno – var det lenge jevnt, men ved halvspilt omgang skrudde Dignitas på turboen. På terroristsiden var «hallzerk»s menn for sterke, og med stillingen 16-8 var alt over.

Neste punkt på kalenderen blir nå Europe Minor Championship i slutten av april. Der møter Dignitas syv andre lag, som skal kjempe om kun to plasser til storturneringen ESL Rio Major.

Siste fra forsiden