Dirt 5

Dirt 5 er kunngjort – lover spilling på opp til 120 FPS på Xbox Series X

Utvikleren lover «hyperrealisme» på neste generasjons konsoller.

Codemasters har nå kunngjort det neste innslaget i rallyserien Dirt. Dirt 5 skal lanseres i oktober i år til Xbox Series X, PlayStation 5 og PC, og spillet kan også spilles på dagens konsollgenerasjon.

En trailer fra spillet ser du øverst i artikkelen.

Ifølge Codemasters vil også en Google Stadia-versjon av spillet slippes tidlig neste år, men uten at det foreligger en spesifikk dato.

Optimalisert for neste generasjon

Utvikleren lover at spillet vil dra god nytte av neste generasjons maskinvare på konsollene, som vil innebære det Codemasters selv kaller en «hyperrealistisk verden», høyere visuell kvalitet, samt optimalisert ytelse i alle moduser og svært raske lastetider. De forteller også at man skal kunne velge å spille i 120 bilder i sekundet om man vil det, eller velge 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet.

Codemasters

Dirt 5 skal by på langt flere moduser og måter å spille på enn tidligere, hvorav flere skal være både helt nye for serien og andre mer gjenkjennelige. Flere detaljer om dette skal komme senere, sier utvikleren.

Spillere får muligheten til å slippe hestekreftene løs på over 70 ulike baner med dynamiske væreffekter, krevende terreng og mange uforutsigbare elementer og underlag, deriblant gjørme, snø, is og grus.

Alle bilene kan konfigureres visuelt, og redigeringsmulighetene skal være langt flere enn i tidligere spill i serien.

Dirt-serien startet som Colin McRae Rally-serien i 1998 og byttet til Dirt-navnet i 2007. Dirt 4 kom ut i 2017 til gode anmeldelser, og den seneste Dirt-tittelen Dirt Rally 2.0 ble lansert i 2019 og fikk også positiv mottakelse.

Les også: Et av de lekreste bilspillene, punktum »

Siste fra forsiden