Dota 2

Disket i kvinneturnering etter anklager om å ha brukt mannlig spiller

Hevdet den kvinnelige Dota 2-spilleren umulig kunne spille så bra.

Arrangøren trodde ikke på at spilleren kunne spille Invoker så bra.
Valve

Girl Wars SEA har fått hard medfart den siste uken, etter at de valgte å diskvalifisere laget Team Dolls, blant annet fordi en av jentene på laget «spilte som en gutt».

Formålet med Dota 2-turneringer som Girl Wars SEA er å skape en kompetativ arena for jenter innenfor e-sport. Arrangørene mener at de etter beste evne forsøker å være rettferdige ovenfor deltakerne i deres turneringer, og at diskvalifiseringen av Team Dolls var en konsekvens av nettopp dette.

– Vi så at måten karakteren ble spilt på ble endret drastisk fra midt i spillet til senere, og vi har fått bekreftet fra lagets kaptein at spillerens kjæreste har anvendt kontoen i flere tilfeller.

– For en skam!

Avgjørelsen har vekket raseri i spillsamfunnet, og streamingprofilen Snowbunnie har rettet sterk kritikk mot turneringen i innlegg på sin Facebook-profil.

Det skal ha vært Invoker-figuren som ble spilt av den kvinnelige spillerens kjæreste.

– Dette er enda et eksempel på hvordan kvinner behandles i spillverden. De diskvalifiserer et lag basert på spekulasjoner og sier nesten «spilleren var for god til å være jente», skriver Snowbunnie.

Snowbunnie viser også til en skjermdump av samtalen mellom arrangøren, Sirs Virusz, og spilleren Angeli Mae. Det er i denne samtalen det fremkommer at deltakeren «spilte som en gutt».

– Så dere starter en turnering for jenter, slik at de kan vise hva de kan, men diskvalifiserer dem når de overgår forventningene og viser ferdigheter som egentlig er eksklusivt mannlige? For en skam! Dere burde skammes og aldri arrangere en liknende turnering igjen, raser Snowbunnie.

Ønsket ikke å fornæme kvinnelige spillere

Observasjonen skal ha blitt gjort av administratorer som fulgte med på kampene og i ettertid så gjennom logger. Konklusjonen de trakk var altså at spillestilen endres så mye at det umulig kunne være samme spiller som styrte karakteren.

I tillegg til at en gutt angivelig skal ha spilt på kontoen til en av Team Dolls sine kontoer, hadde laget også brutt en annen regel som blant annet var designet for å sjekke at lagene faktisk inneholdt jenter. Samtlige lag skulle sjekke inn til en administrator over Skype eller Raidcall, men i følge arrangøren unnlot Team Dolls å gjøre dette.

– Vi tenkte ikke at dette kunne fornærme andre kvinnelige spillere, eller at det var diskriminerende. Vi ønsket bare ikke at det skulle være urettferdig for andre lag, skriver Sirs Virusz.

Team Dolls hevder på sin side å ha fulgt reglene, og har lagt frem et skjermbilde av at lagkapteinen sjekket inn på Skype. Arrangøren skal også i ettertid ha beklaget situasjonen overfor laget, men ikke offentlig.

Les også
Gruppene i Eserien er klare

På nettforumet Reddit fremkommer det også at arrangørene skal diskvalifiserte et annet lag, GDA.WTF, for å ha brukt en mannlig spiller under turneringen. Arrangørene mener at det er nødvendig for å gjøre turneringen rettferdig.

Det er ikke bare i e-sport at kvinner behandles på en særegen måte.
I fjor måtte utvikleren av The Last of Us insistere på å bruke kvinner i fokustesting »

Siste fra forsiden