Disney legger ned Marvel Heroes

Det Diablo-inspirerte spillet er over.

Disney

Kotaku melder at Disney har valgt å legge ned actionrollespillet Marvel Heroes. Spillet, som lar spillere tre inn i rollen som forskjellige Marvel-helter i et Diablo-aktig spill, har vært aktivt siden 2013. I etterkant av reportasjen har en Disney-representant kommet med en uttalelse.

Marvel Heroes.
undefined: Disney

– Vi beklager å måtte informere våre Marvel Heroes-fans om at vi har avsluttet vårt forhold til Gazillion Entertainment, og at Marvel Heroes-spillene legges ned. Vi vil si takk til alle som var med i Marvel Heroes-nettsamfunnet, og vil oppdatere dere fortløpende dersom det skjer noe, står det i uttalelsen.

Marvel Heroes ble først sluppet på PC i 2013, men har opp gjennom årene fått flere nylanseringer. Allerede i 2015 kom Marvel Heroes 2015, mens spillet året etter fikk 2016 klistret på navnelappen. Det siste navnet spillet har hatt er Marvel Heroes Omega. I 2017 kom det også en konsollversjon til PlayStation 4 og Xbox One.

Harde arbeidsvilkår

Kotaku har gått mer i dybden på hva som har skjedd internt i studioet de siste årene, og det virker som om det har vært hardt. Anonyme kilder nevner at studioet sa opp flere folk, og at flere i hadde fått beskjed om å ikke komme på jobb i løpet av den siste uka.

Marvel Heroes.
undefined: Disney

Nettstedet slo også av en prat med Jeff Donais, som tidligere var kreativ regissør i studioet. Han forteller om harde arbeidsvilkår, og sier at oppsigelsesrundene ikke kan legges på skuldrene til de hardtarbeidende utviklerne internt.

– Det var sånn at folk ikke fikk se familiene sine så mye de burde, eller ofret helse for å jobbe 80-timersuker i opptakten til en viktig oppdatering. Timeplanen, særlig da PC var i fokus, var helt bananas, uttaler han til nettstedet.

Frem til 2016 var David Brevik leder for Gazillion Entertainment. Brevik var en av en som sto bak det opprinnelige Diablo-spillet, og mye av markedsføringen rundt Marvel Heroes var lagt opp til å spille på arven fra Diablo.

LES OGSÅ: Vårt intervju med David Brevik i forkant av Marvel Heroes-lanseringen »

I fjor la Disney også ned Disney Infinity »

Siste fra forsiden