Over og ut for Disney Infinity

Disney avslutter spillserien og stenger Avalanche Software.

Disney Infinity 3.0
Disney Interactive

I den nyeste kvartalsrapporten fra Disney har selskapet annonsert at de ikke lenger vil publisere egne konsollspill. Som en konsekvens avsluttes alt arbeid med leketøysspillene Disney Infinity, og utviklerstudioet Avalanche Software legges ned.

Disney Infinity 3.0 ble det siste innslaget i leketøysspillserien.
Disney Interactive

Nyheten ble også bekreftet på Disney Infinitys nettsider, der seriesjef John Blackburn takket fans for støtten:

– Målet med Disney Infinity var å bringe Disney-historiene til live i hjem over hele verden, og med deres støtte klarte vi det. Vi håper dere hadde like mye moro med å spille spillene som vi hadde med å lage dem.

Ifølge Blackburn vil to nye figurpakker for Disney Infinity 3.0 lanseres i løpet av de neste to månedene, før produksjonen deretter stanses for godt.

Skylanders-konkurrent

Disney Infinity kom først på banen i 2013, som en direkte konkurrent til Activisions Skylanders-spill. Det første spillet fikk en god mottakelse her på bruket, og i løpet av de neste tre årene lanserte Disney to nye spill og et lass med ekstra figurpakker.

Seriens siste spill – Disney Infinity 3.0 fra 2015 – fokuserte på Star Wars, og var ifølge vår skribent noe av det beste innen Star Wars-spill:

– Disney Infinity får romeventyret til å føles som en ekte Star Wars-opplevelse. […] Ikke bare er det visuelle helt på topp og minner om mye av det vi ser i animasjonsserien Star Wars: The Clone Wars fra TV, men lydsporet fra filmene er genialt plassert på alle de riktige stedene. […] Selv om det ikke kan tilby like dype mekanikker som noen av de andre spillene i universet, byr det på noe for enhver smak – spesielt om du drømmer deg tilbake til en galakse langt, langt borte, skrev Andreas Bjørnbekk.

Les resten av kommentaren om Disney Infinity 3.0 her »

Siste fra forsiden