Auzom Nations Cup - Playerunknown's Battlegrounds

Disse gutta skal forsvare Norges ære i PUBG

Flere av europas beste spillere samles når 32 land skal kjempe om å være best.

Øverst fra venste: «ultra», «Simsy». Nederst fra venstre: «Jokkizz», «Aitzy».
PUBG Corp., B. Saravo | ESL | eslgaming.com, Gamer.no

5. juli braker det løs med andre utgave av Playerunknown's Battlegrounds Nations Cup, i regi av turneringsrrangøren Auzom. Denne gangen samles 32 europeiske lag for å konkurrere om hvem som er best, og Norge er selvfølgelig med i kampen.

Team Norway.
Auzom

Det hele begynte med valg av kapteiner i forrige uke, en prosess som avgjøres med både søknader og nominasjoner fra spillere. Til slutt var det Mikael «ultra» Andersen, fra det helnorske laget Diamond Dogs, som fikk æren av å lede våre tropper.

På spørsmål fra Gamer.no sa «ultra» seg fornøyd med å få kapteinsbindet, men han var rask med å rette fokuset mot hele laget.

– Det er jo veldig stas å ha fått den tilliten. Jeg har plukket ut det jeg mener er den absolutt sterkeste troppen vi kan få til i Norge, og håper og tror at vi klarer å slå sterkt ifra oss.

Rutinert tropp

DISSE SKAL REPRESENTERE NORGE I PUBG NATIONS CUP

Vis mer

Mikael «ultra» Andersen (Diamond Dogs)
Ludvik «Aitzy» Jahnsen (Method)
Jim «Jeemz» Eliassen (Team Liquid)
Joakim «Jokkizz» Olsen (Digital Chaos)
Erik «Simsy» Gravrok (Diamond Dogs)
Olav «DaveTheCrazy2005» Kristiansen (Back From Zharki)
Marius «TrashDove» Gjerd (Team Singularity)
Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik (Team Singularity)

Samtlige spillere på laget har lang fartstid i internasjonale PUBG-turneringer, og «ultra» trekker spesielt frem «jeemzz» som en av verdens beste spillere.

– «Jeemzz» hadde normalt vært et førstevalg i kapteinsrollen, da han ikke bare er Norges desidert beste PUBG-spiller, men også en av verdens beste. Han er imidlertid borte under åpningen av Nations Cup, men rekker kanskje hjem til finaledagene. Derfor er han med i troppen hvis vi tar oss videre fra gruppespillet, forklarer Andersen.

I et PUBG-lag er det naturligvis bare plass til fire av gangen, og i utgangspunktet planlegger «ultra» å stille med seg selv, «Aitzy», «Simsy» og «Jokkizz». Håpet er at alle skal få spilletid i løpet av turneringen, men kapteinen forteller at han vil gjøre det han tror er best for laget.

– Alle i troppen er veldig kompetente, men inntil videre står resten som reserver. Så får jeg vurdere etter treningskampene og første dag med gruppespill om jeg skal rotere på spillerne.

Diamond Dogs-samarbeidet kan bli en fordel

Mikael «ultra» Andersen håper samarbeidet med «Simsy» vil hjelpe laget.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

At Norge har to spillere fra samme klubblag i førstefireren kan bli en fordel mot mange av de andre landene som kanskje spiller sammen for første gang. «Ultra» tror at laget vil legge seg tett opp mot spillestilen han og «Simsy» bruker til daglig i Diamond Dogs, men sier han vil se an hvordan dynamikken blir i laget.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Med unntak av noen treningskamper blir den første store testen for gutta på torsdag. I gruppespillet fordeles de 32 nasjonene på to grupper, som hver konkurrerer i åtte kamper over to dager – 5. og 6. juli. De seksten lagene med flest poeng etter gruppespillet går så videre til finalerunden, som spilles 7. og 8. juli.

Norge får selskap av flere sterke land i sin gruppe, inkludert Sverige, Nederland og Frankrike. «Ultra» forventer at sistnevnte blir laget som må slås, men han er også fornøyd med å møte våre naboer i øst.

– Jeg ser helst at Norge kommer seirende ut, men skulle det ikke gå helt veien så vil jo en trøstepremie selvfølgelig være å slå ut svenskene, sier kapteinen lurt.

Kampene ser du på på Auzoms Twitch-kanal fra klokken 20:00 torsdag kveld »

Siste fra forsiden