Sluttspillet i Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Disse lagene er klare for sluttspillet

Kampen om topp fire ble avgjort før siste serierunde.

Hvem av disse vil stikke av med seieren i Telenorligaen?
Privat/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 20:00: Celestial Gaming - Norse
Kl. 20:00: Carbon6 - BX3 EK
Kl. 20:00: DeToNator.EU - Labbedans'Vika
Kl. 20:00: demise.no - Temp.no

Alle kampene spilles mandag 3. april

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Hvilke lag som fikk sluttspillplass i Counter-Strike: Global Offensive-delen av Telenorligaen ble avgjort sist mandag. De fire lagene som ikke nådde sluttspillet står alle i fare for å rykke ned. Temp.no, Norse, Labbedans'Vika og Carbon6 (tidligere Nordic Warthogs) er alle klare for sluttspillet i mai.

Nylig ble det kjent at det blir offline-sluttspill i Telenorligaen, og derfor flyttes kampene fra 12. - 14. mai til 19. - 21. mai. Mer informasjon om kamptidspunkt og sted er ikke annonsert. I tillegg er det kommet en formatsendring - laget som vinner divisjonen får selv velge motstander i semifinalen. De to resterende vil automatisk møtes.

Slik ser tabellen ut »

Se hvordan vi vurderte lagene før sesongstart »

Temp.no topper ligaen

En liten overraskelse i årets sesong er serievinner Temp.no. Klubben er utvilsomt ett av Norges mest meritterte lag og har stukket av med seieren i Telenorligaen to ganger tidligere. I fjorårets sesong kom de til kort mot Norse i sluttspillfinalen. I ligaoppgjøret denne sesongen vant Temp.no kampen mot Norse, og vil stikke av med seieren uavhengig av siste serierunde.

DISSE SPILLER FOR TEMP.NO:

Vis mer

Adam «Paint» Fjellum
Kristian «KORN» Hokland
Tony André «NiTo» Nilsen
Anders «aNdz» Kjær
Harald «Rufus» Spelkavik *

*Midlertidig

Klubben har vært solide gjennom hele sesongen, selv med en del motgang i spillerbytter. Kristoffer «Mystic» Michelsen forlot laget til fordel for en bedre kontrakt i Norse. Da ble Håkon «hallzerk» Fjærli hentet inn, og laget presterte godt med det unge talentet. Rett etter mandagens kamp valgte Fjærli derimot å forlate laget. Per i dag står Temp.no med fire spillere.

Fjærli forteller til Gamer.no at han forlot klubben til fordel Tzatziki fordi han ønsker å spille AWP, og at han ser mer potensiale hos den nye klubben.

– Sesongen har vært fin den, vi så veldig sterke ut nå mot slutten. Veldig merkelig det som skjedde nå med at «hallzerk» dro, så det er jeg definitivt misfornøyd med. Vi har jo ikke hatt noen problemer sportslig, ting har gått veldig bra så alt i alt en god sesong så langt, forteller lagleder Anders «Andz» Kjær til Gamer.no.

Anders «aNdz» Kjær er klar for nytt sluttspill.
Eivind Von D

– Hva tenker du om lagendringene innad i laget?

– Vi har vel egentlig ikke gjort noen lagendringer, men vi har mistet spillere. «Mystic» dro til Norse, den historien er kjent. «Hallzerk» sitt farvel kom nok mer overraskende på alle, men jeg har ikke noe lyst til å kommentere detaljer rundt hans avgjørelse.

Les også
– Presset er på Momentum

Med to tidligere seriemesterskap og andreplass fra i fjor går de inn mot siste serierunde og sluttspillet med en god dose motivasjon.

– Vi går inn i sluttspillet med mye motivasjon. Vi er møkklei spillerbytter nå, men det er ikke så mye å gjøre med. Først gikk «Mystic» ut, så «Hallzerk». Vi satser på at vi gjør en god figur uansett. Hadde vært moro å vunnet for tredje gang. Vi kommer til å spille masse framover. Jeg har mistet troen på passivt spill, og det man i utgangspunktet tenker er logisk smart Counter-Strike. Det er for enkelt å lese. Vi kommer til å spille på spillernes evner til å gjøre «plays». Det vil gjøre oss vanskelig å lese. På strategidelen har vi alltid vært på høyde med de andre, så om det er noe vi må forbedre oss på er det CT-siden. Varemerket vårt har vært å slå tilbake på Terrorist-siden, men hadde vært gøy å gjort det bra på CT-siden for en gangs skyld.

Her er «KORN» (f.h.), «Paint» og «Andz» fra finalen i fjor. Da spilte de med «Mystic» og «Maak».
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Henter mest sannsynlig inn innbytteren

Laget sitter i dag uten femtemann, og klubben blir nok å hente inn en fast innbytter for sluttspillet.

– Virker som vi kommer til å bruke Harald «Rufus» Spelkavik i sluttspillet, siden han allerede er registrert i laget. Det betyr ikke veldig mye for oss denne sesongen. Spillerbyttene har satt oss kraftig tilbake uansett.

«Korn» har storspilt denne sesongen, og er en av de beste rangerte spillerne i Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Siden klubben vinner ligaen så kan de selv velge semifinalist, men hvilket lag de velger ønsker han ikke å røpe.

– Hehe, det har jeg ikke tenkt til å si noe om nå. Det får være en overraskelse, men tror nok ikke det blir laget de fleste forventer, forteller en smilende Kjær.

Det at ligavinner får velge semifinalist selv er noe som nylig ble annonsert til klubbene i 1. divisjonen. Laglederen er litt tilbakeholden angående formatsendringen.

– Den nye endringen vet jeg ikke om jeg er i posisjon til å svare på er bra eller ikke, men fra mitt ståsted er det en god endring. Det er mye som skjer i løpet av en sesong med tanke på spillerbytter og lignende, som gjør muligheten til å velge motstander bedre enn å fast møte fjerdeplass om man vinner.

Kjær er strålende fornøyd med den nye spilleren i laget, Tony «NiTo» Nilsen. AWPeren ble hentet inn i november i fjor. Han var med å tape Telenorligafinalen mot Norse på SpillExpo i høstsesongen.

– «NiTo» har vært en klassespiller for oss, en AWP-type vi har savnet veldig. Det var et veldig bra plukk av oss, og jeg tror han ser en framtid med oss også. Håper bare vi får en stabil femte, så vi faktisk kan komme noen vei, avslutter Kjær.

Temp.no ble spådd på 1. og 2. plass av Gamer.no.

Sjekk ut: Statistikk fra 1. divisjonen i Telenorligaen »

Norse tar trolig andreplassen

DISSE SPILLER FOR NORSE:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Pål «Polly» Kammen
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

Norse var laget de fleste forventet skulle vinne ligaen. Med god økonomisk støtte, og en strukturert hverdag for å nå målene sine og kunne satse ordentlig - lå mye til rette for klubben. Slik tabellen ser ut i dag kan det virke som om at Norse sikrer seg andreplassen, men det har ingen betydning for klubben. Temp.no vil nok ikke velge Norse som motstander i semifinalen, uansett.

Lagkaptein i Norse, Morten «zEVES» Vollan var ordknapp da vi kontaktet han vedrørende denne artikkelen. Han forteller at sesongen har vært litt fram og tilbake for klubbens del.

– Sesongen har vært litt opp og ned fordi vi har hadde en del interne problemer som gjorde at vi måtte bytte ut 2 spillere, forteller han til Gamer.no.

Norse, her fra finalen på SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Midt i sesong valgte Norse å bytte ut to spillere - som overrasket flere. Ut gikk Jon Erik «ztk» Øygarden og Martin «cENTRYZ» Brandal, og inn kom nevnte Michelsen fra Temp.no og veteranen Pål «Polly» Kammen. Resultatene har vært gode siden, kun et uavgjort mot Carbon6 (tidligere Nordic Warthogs).

Selv med de interne problemene og lagendringene så er en andreplass ikke godkjent i klubben.

– Kun seier er godt nok.

– Hvilke forberedelser kommer dere til å gjøre for å vinne?

– Ikke noe spesifikt.

På spørsmål om hva laget synes om den nye formatsendringen mener klubben at det var bedre tidligere.

– Vi syntes det tidligere systemet var bedre.

Norse ble spådd på 1. og 2. plass av Gamer.no.

Nordic Warthogs blir Carbon6

DISSE SPILLER FOR CARBON6

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Sindre «Grande» Grande
Haakon «Radifaction» Tholo

Philip «Philip» Løseth sin Telenorligahistorie har endelig snudd til en positiv retning. Løseth har vært opp og ned flere sesonger på rad, og endelig løsnet det. Før vårsesongen satt han sammen et eget lag, og det har virkelig fungert så langt. Sesongen startet eksepsjonelt og klubben stjal flere overskrifter på Gamer.no, både positivt og negativt. Etter en strålende start ble det sendt inn anklager om bruk av tredjepartsprogram mot en av spillerne. Vedkommende ble først utestengt, deretter frifunnet i ankesaken.

Haakon «Radifaction» Tholo har prestert godt senne sesongen.
Privat

Litt senere ble det sendt inn en ny anklage mot en annen spiller på laget. Så langt har ikke dette ført til noen reaksjon fra Telenorligaen, og inntrykket vårt er at det ikke vil komme en reaksjon. Løseth forteller at trykket mot klubben har gjort inntrykk på spillerne.

– Det har variert litt på oss innad i laget. Noen av oss har ledd av det, andre har syntes det har vært svært ubehagelig. Det har selvfølgelig dratt fokuset vekk fra treningene, men vi føler at vi har kommet oss greit rundt det, forteller laglederen til Gamer.no.

Klubbens resultater har overrasket flere i miljøet og det var uforventet at de skulle nå sluttspillet. Selv forklarer Løseth at ambisjonen hele veien var å nå sluttspillet.

– Vi ble tidlig enig om at sluttspillet var målet i Telenorligaen. Hovedfokuset vårt har hele veien vært ESEA Main, men vi følte at vi kunne nå sluttspillet i Telenorligaen ved å forberede oss til kampene i ESEA.

– Hvordan har dere blitt så gode?

– Det må nok være en kombinasjon av nye talenter og ubrukte sittestillinger. I tillegg bestemte vi oss for å legge mye tid i Counter-Strike: GO allerede i starten, med jevne treninger hele veien.

Det har vært flere overraskelser i ligaen denne sesongen, men Løseth mener det er de forventede gode lagene som har skuffet.

– Føler det har vært flere lag som skuffet sammenlignet med hvordan de burde prestert, men det går nok mer på hvor seriøst de lagene det gjelder har tatt det.

Har fått ny klubb

Tidligere i sesongen gikk de under navnet Nordic Warthogs, men nylig ble det annonsert at de har skiftet beite og gått til en ny klubb. Den nye klubben skal bidra økonomisk til Copenhagen Games i første omgang.

«Philip» skal snart tilbake på Copenhagen Games. Dette er fra 2016 da han spilte for aNimus.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er en ny klubb, som har tatt inn flere topplag i forskjellige spill. De støtter oss til Copenhagen Games foreløpig, og om vi presterer bra der skal vi ta en vurdering sammen med dem.

At spillerne er hentet av en ny klubb er positivt for spillergruppa, og kapteinen selv er svært positiv til at sluttspillet blir arrangert offline kontra online.

– Dette er veldig positivt, vi ønsker å dra på LAN så mye som mulig. Erfaringsmessig er vi litt varierte på LAN, men jeg føler vi alle klarer å prestere bedre på ett offline-event enn online på grunn av «hypen».

Det er ikke lagt en spesifikk plan for hvordan forberedelsene til sluttspillet skal være. Først og fremst ligger fokuset på Copenhagen Games.

– Vi har ikke planlagt noe spesifikt enda, men vi tar først og fremst Copenhagen Games som førsteprioritet. Så ser vi hvordan vi føler oss fram mot sluttspillet, men regelmessige treninger vil vi nok ha uansett.

Carbon6 ble spådd på 6., 6. og 5. plass av Gamer.no.

Labbedans'Vika overrasket over egen prestasjon

DISSE SPILLER FOR LABBEDANS'VIKA:

Vis mer

Phu «Krazyfo» Pham
Ole Bendik «Undead Warrior» Bøen
Xa Van «Luis» Nguyen
Kevin «Trakt» Håkonsen Jensaas
Theodor «Teo» Lindtveit

Den største overraskelsen av alle var Labbedans'Vika som ble tippet på nedrykk av Gamer.no. Theodor «Teo» Lindtveit i klubben forteller at det ikke er noen hemmeligheter bak suksessen.

– Ingen hemmeligheter, gutta skyter godt fra seg. Spesielt Xa Van «Luis» Nguyen og Ole Bendik «Undead Warrior» Bøen. Sistenevnte har forberedt seg ekstremt bra, forteller Lindtveit.

Xa Van «Luis» Nguyen i Labbedans'Vika.
Privat

Bøen topper statistikken så langt i 1. divisjonen med en rating på 1.42, i tillegg knuser resten i antall frags i løpet av sesongen.

Selv om sluttspillet ble nådd var ikke det nødvendigvis målet til klubben før sesongen.

– Vi hadde ambisjoner om å holde oss i divisjonen, men det var før vi viste hvor giftige vi var, forteller en fornøyd Lindtveit.

Selv om resultatene har overrasket klubben, så er de skuffet over resultatet mot Celestial som endte 1-1. På spørsmål om hvordan de skal forberede seg til sluttspillet, blir det nok ikke noe særlig større innsats fra laget sin side.

– Mulig det blir litt mer treninger om folk finner tid, men det er egentlig ganske rolig stemning i laget nå, og folk er ikke så hyppe på å trene så mye.

Raser mot offline-sluttspill

Nå som det er blitt annonsert offline-sluttspill kan det skape store problemer for overraskelseslaget, Labbedans'Vika. Med spillere som jobber og studerer kan både arbeidstid og eksamen kræsje med helgen.

– De fleste av oss jobber fulltid eller har skole. Ser også at sluttspillet er midt i eksamenstiden som kan gjøre det rimelig vanskelig.

Theodor «Teo» Lindtveit
Privat

– Kan det hende dere ikke får deltatt?

– Vet ikke, det kan hende vi ikke kan stille med full lagoppstilling, men vi har mange reservespillere i klubben. At man setter opp offline-sluttspill i denne perioden er patetisk, synes jeg. I alle fall på så kort varsel. Dette burde vært opplyst om tidligere, sier en oppgitt Lindtveit.

Lindtveit mener både Norse og Temp.no har gjort det bra, og «Hallzerk» har utmerket seg denne sesongen. I tillegg sender han et stikk mot Carbon6, som tidligere har blitt anklaget for juks.

– Norse og Temp.no har selvfølgelig gjort det bra. «Hallzerk» er en spiller som har vist seg fram, men det har også «Luis» og «Undead Warrior» gjort. Uten om det så er det Carbon6, men vi synes ikke dem var så sterke, eller så hadde kanskje noen glemt å slå på bryteren, avslutter Lindtveit.

Labbedans'Vika ble spådd på sisteplass av Gamer.no.

Siste fra forsiden