Telenorligaen

Disse skal kommentere Telenorligaen på TV 2 Sumo

Bli bedre kjent med kommentatorene.

Eskil Uggen og Julian Nash under vårfinalen av Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Nylig ble det klart at TV 2 skal sende Telenorligaen gratis på nettet. Det er hyret inn noen kjente og noen nye fjes til å kommentere direkte fra TV 2s studioer på Karl Johan i Oslo. Her skal du få muligheten til å bli kjent med disse.

Erfaring fra tidligere

Det er to kjenninger i e-sportmiljøet som skal kommentere Counter-Strike: GO på TV 2 Sumo ut sesongen. Eskil «Fearsome» Uggen som er kjent fra Telenorligaen tidligere, og var vinneren av «So You Think You Can Cast»-konkurransen på Gamer.no. Med seg får han Simen «WarclOwn» Aas Henriksen som er en tidligere norsk Counter-Strike: Source-spiller. I tillegg har han gjort flere kommentatorjobber internasjonalt.

I League of Legends vil Julian «DogSledder» Nash gjenforenes med Eskil Uggen. Disse to kommenterte League of Legends i Telenorligaen i vår. Ingen stor endring her, altså.

I Overwatch kommer det to nye fjes inn, nemlig Christian «hansmeNt» Hansen og Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete.

– Kan du ikke fortelle litt om deg selv?

Eskil Uggen under vårfinalen av Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Eskil Uggen
– Jeg er 24 år gammel, over gjennomsnittlig barnslig og jobber til daglig i en barnehage. Har lenge forsøkt å finne en arbeidshverdag hvor jeg kan være enda barnsligere enn i barnehagen, derfor er jeg veldig glad for å nå få muligheten på TV. Spøk til side, jeg håper å kunne bidra med å vise frem norsk e-sport fra sin beste side. Etter å ha blitt kjent med miljøet og spillere vet jeg hvor mange utrolig kjekke personligheter det finnes i norsk e-sport. Målsetningen min er å gi et innblikk for publikum til å ta del i spillere og lagene.

Simen Aas Henriksen
– Tidligere proffspiller i Counter-Strike gjennom en rekke år, samt noen år som ekspertkommentator i utlandet for noen av de største turneringene (ESL, DreamHack, FaceIT, ESWC, Copenhagen Games og lignende). Til vanlig jobber jeg som kvalitetsansvarlig i et sikkerhetsselskap, og etter lange dager på jobb går tiden mye til bryllupsplanlegging og hygge med min forlovede.

Julian Nash
– Jeg er 23 år og kommer fra Tromsø. Som kallenavn går jeg som «DogSledder» fordi jeg gikk på folkehøgskole på Hundekjøringlinja når Starcraft II: Heart of the Swarm kom ut. Det går det mye i HBO-serier som Game of Thrones, The Walking Dead , Westworld og Black Sails, men egentlig ser jeg på alt som er bra (og noen ting som ikke er det).

Christian Hansen
– Jeg er en gammel mann på 28 år som er cirka. 15 år i hodet. Så jeg har en blanding av ordentlig oppførsel med utrolig mange barnslige øyeblikk. Jeg er en person som prøver å gjøre alle fornøyde, og inkludere folk i det jeg driver med. Er opprinnelig fra Hønefoss, men har flyttet til Oslo for 1,5 år siden. Drevet med mye rart, gjort mye skuespill da jeg da studerte på Danvik Internasjonale mediesenter, men akkurat nå så jobber jeg som elektriker for firmaet Elmesteren.

– Jeg kan ofte si ting før jeg tenker, men det pleier som regel å være innenfor den settingen jeg befinner meg i. Noen har jo sett meg kommentere Telenorligaen før, og da er det en god blanding av «grov» humor og seriøsitet. Nå som det skal på TV er det viktig å fortsatt være seg selv, men innenfor rimelighetens grenser. Det er jo klart at vi skal ikke være stive roboter som ikke har noe innlevelse. Dette skal jo bare være morsomt å se på.

– Ellers går det mye tid på Netflix og HBO, der ser jeg mest på Game of Thrones, Westworld (nytt, rart og spennende) også er jeg utrolig glad i å se på noe før jeg skal sove, da går det for det meste i natur- og dyredokumentarer. Legg deg i sengen å hør på David Attenborough fortelle om ting, utrolig digg å sovne til.

Jonas Nyløy Navarsete
– Jeg er kaptein og spiller for Epiphany Bolt Overwatch. Jeg er utadvendt og liker å prate om ting jeg synes er gøy, slik som Overwatch. Med min bakgrunn fra den kompetitive scenen tror jeg at jeg kan gi mye innsyn og dybde i hva som skjer i spillet som kanskje ikke er så enkelt å oppfatte for den vanlige mannen i gata.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Hva er det som gjør deg så interessert i e-sport? Hva er historien?

Julian Nash på E-sportdagen 2015.
Telenor

Eskil Uggen
– Jeg har alltid vært et konkurransemenneske, og en elendig taper. Akkurat det siste punktet har jeg jobbet mye med, men det første punktet drar jeg underholdning av hver bidige dag. Dataspill legger en flott arena for konkurranse, hvor man både i lagspill og som individ blir testet til å presse sine ferdigheter. Strategi, samkjøring, presisjon, lydighet, kreativitet og disiplin. Hvordan er det mulig å ikke forelske seg i en eller flere e-sport titler.

Simen Aas Henriksen
– Det er et godt spørsmål. Utrolig glad i fotball også, men sliter like mye med å forklare hvorfor jeg er så interessert i det. Som et konkurransemenneske er jeg glad i (e)-sport, både se og spille selv. Hvilken type sport man blir interessert i kan vel egentlig best forklares med ordtaket «Smaken er som baken». Men med akkurat e-sport kom nok interessen min ganske naturlig da jeg tidlig ble interessert i data og teknologi.

Julian Nash
– Jeg har alltid vært interessert i dataspill. E-sport har det unike aspektet med seg at man parallelt med andre spillere jobber mot å bli bedre, og at man helt klart kan se hvor mye bedre man blir av øvelse. Fikk den følelsen for første gang med Super Smash Bros Melee og har jagd den følelsen siden.

Christian Hansen
– Jeg har jo spilt dataspill siden jeg var liten, og tittet på e-sport når det begynte å bli en ordentlig ting her i verden. Det som fascinerer meg er at folk har fordommer om noe de ikke vet noe om, spesielt når det kommer til dataspill som en sport. De tenker kanskje ikke at det er mer enn å sitte mange timer bak en skjerm å «kaste» bort livet. De fleste spill krever utrolig god kommunikasjon og samarbeidsevne for å oppnå målene sammen med lagkamerater. Fingerferdigheter er også viktig, og sist men ikke minst, løsningsorientering. Dette er grunnen til at e-sport er så interessant for meg, men folk er jo selvsagt forskjellige.

Jonas Nyløy Navarsete
– Jeg har vært konkurransemenneske siden jeg ble født. Jeg oppdaget raskt at det å spille dataspill ikke bare var for gøy, men og for å stimulere konkurranseinstinktet mitt. Samme om det er Counter-Strike, World of Warcraft, Hearthstone eller Overwatch, så er målet å bli så god som mulig. Det finnes veldig få «casual» gener i kroppen min.

Simen Aas Henriksen til venstre under ESL One april 2013.
Picasa

– Hva har du gjort tidligere innen e-sport?

Eskil Uggen
– Haha, her må jeg le litt. De som har vært tilskuer eller deltatt når jeg har vært kommentert tidligere håper jeg er klar for flere dårlige vitser. Ellers er det ikke noe særlig jeg ønsker å vise til. Jeg håper å starte fra blanke ark med Telenorligaen, og kan være med å fremheve de beste sidene, og kanskje skjule de dårlige.

Simen Aas Henriksen
– Som nevnt innledningsvis har jeg spilt profesjonelt selv. I perioden 2006-2010 spilte jeg for diverse topplag både i inn- og utland, og deltok på de fleste turneringene som var rundt omkring i Europa. Var så heldig at jeg var kaptein for landslaget i en periode også.

– I 2010 valgte jeg å legge «musa på hylla» og tok en liten pause. Etter et år begynte jeg så vidt å kommentere toppkamper online via Twitch-plattformen. Det startet useriøst med en tidligere lagkamerat, men da det viste seg å være et vakum for kommentatorer i Counter-Strike kom det fort seriøse tilbud. Så i perioden 2012-2013 ble det mye kommentering for flere av de største aktørene innenfor e-sport, og kommenteringen tok meg med rundt omkring i Europa nok en gang.

– Siden 2014 har jeg hatt pause fra det hele, da jeg ble samboer med en flott dame og valgte (naturligvis) å legge fokuset 100% på det. Det er først nå i senere tid at jeg har savnet å være involvert i e-sportmiljøet og begynte å kommentere for Telenorligaen.

Jonas Nyløy Naversete her fra Gigacon 2016 skal kommentere Overwatch.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Julian Nash
– Før kommentering var jeg en aktiv Starcraft 2 spiller i ca. 3 år, men samtidig som jeg spilte kommenterte jeg et par kamper nå og da. På det beste klarte jeg å nå 1. divisjonen i Telenorligaen, men på et tidspunkt kom Gamer.no ut med konkurransen «So You Think You Can Cast», der vinneren fikk være fast kommentator for Gamer.no sin e-sportsatsing. Meldte meg på som ekspertkommentator, og da var det plankekjøring helt til finalen. Trodde dette skulle bli en lett kamp, siden det var et stort nivåforskjell på meg og min mostander fordi jeg hadde en såpass høyere rangering som spiller. Tok for lett på finalen, gjorde ikke jobben min og tapte finalen med en stemme. Dette tok jeg ganske tungt, men jeg fortsatte å kommentere og fikk noen oppdrag fra Gamer.no. Ikke lenge etter ble jeg en fast ekspertkommentator til det som skulle bli Telenorligaen.

– Ikke lenge etter ble jeg enig med min medkommentator Eskil Uggen at vi skulle bli romkamerater så jeg flyttet fra Trondheim til Oslo får å kunne kommentere fra studioet til Gamer.no. Etter Starcraft II-satsingen avsluttet ble jeg surt om å kommentere League of Legends. Et spill jeg ikke hadde spilt mye på forhånd, men hadde fire måneder på å lære meg mest mulig. Et år senere er jeg her, tilbake på skjermen, men denne gangen hos TV 2.

Christian Hansen
– Tidligere i e-sport har jeg vært utøver selv, og føler jeg har noe å bidra med der også. Etter denne fantastiske muligheten har jeg valgt å trekke meg som utøver, og måtte forlate Lithium Esport, noe de forstod godt. Så den største delen av dette er fra et spillerperspektiv, men i det siste har jeg deltatt mer og mer på den andre siden av e-sport. Jeg driver med strømming på Twitch, noe jeg synes er utrolig gøy for det samler miljøet sammen der man kan slappe av og slå av en prat.

– I 2015 fikk jeg jobben som prosjektleder for CS:GO-turneringen på Gigacon. Der hadde vi problemer med å skaffe en kommentator, så jeg gjennomførte det selv. Dette var min første erfaring, og det var utrolig gøy, men slitsom siden jeg måtte kommentere og drive turneringen som administrator. I 2016 fikk jeg en forfremmelse i Gigacon og ble «Organisator» for e-sportdelen. Det ble mer ansvar enn tidligere, men heldigvis hadde jeg fantastiske prosjektledere under meg som jobbet utrolog hardt og fikk til en bra turneringe. Hvem vet, kanskje jeg blir invitert til Gigacon 2017 som kommentator nå.

Jonas Nyløy Navarsete
– Jeg har drevet med flere spill på semi-profesjonelt nivå, men det er først etter Overwatch kom ut at satsinga har vært 100%. Jeg er nå kaptein for Epiphany Bolt Overwatch og vi har ambisjoner om å gjøre det her til vårt levebrød.

– Ser du fram til å sitte i TV 2s studioer på Karl Johan for å direktesende e-sport? Er det litt som å nå guttedrømmen?

Eskil Uggen
– Guttedrømmen omhandler nok ikke profesjonelle målsettinger for min del, de blir av langt mer personlig kvalitet. Det er dog klart at det er artig å få være med i lokaler som TV 2 sitt Karl Johan-studio. Det blir helt sikkert en opplevelse jeg vil tenke på i lang tid.

Simen Aas Henriksen
– Det blir uten tvil helt spesielt å jobbe inne hos TV 2 med kommentering av e-sport, og det blir spennende å jobbe med kontinuerlig forbedring av produksjonen. Har i mange år gledet meg til dagen hvor norske mediehus skulle entre e-sport-banen, og har selvsagt hele veien håpet på å bli inkludert i satsingen. Så dette er absolutt et mål jeg hadde satt, og som jeg nå har nådd.

Christian Hansen skal kommentere Overwatch.
Malin Thomassen

Julian Nash
– Det jeg gleder meg mest til med å caste fra TV 2 sine studioer er at vi får høyere potensiale når det kommer til produksjonskvalitet. Den delen har til tider vært litt ymse før. Ville ikke kalt det guttedrømmen, mer som et utrolig motiverende steg framover etter mye hardt arbeid. Med TV 2 er ligaen veldig synlig og at mange som ikke visste at jeg drev med dette før har hørt det gjennom intervjuer med lokalavisen og nyheten med TV 2. Gleder meg veldig til første sending, og håper så mange som mulig kommer innom for å støtte opp om det neste steget i norsk e-sport.

Christian Hansen
– Jeg gleder meg så utrolig mye til å sitte i studio hos TV 2 på Karl Johan, det er virkelig et stort steg fra å sitte hjemme på kontoret å kommentere. Det er absolutt en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg håper og tror at det ikke stopper der, fordi jeg har ambisjoner om å bli den beste kommentatoren innenfor esport.

Jonas Nyløy Navarsete
– Jeg ser veldig fram til å sitte i TV 2s studioer på Karl Johan, det blir en liten drøm etter å ha sett så mange fotballkamper opp i gjennom årene. Det er alltid stas å smake litt på nostalgisk historie, spesielt med et moderne digitalt uttrykk. Dette blir gøy.

Siste fra forsiden