PUBG Europe League - fase 3

Dobbelt norsk i PUBG Europe League

Faze og «Aitzy» er fortsatt best, men de andre nordmennene jager.

FaZe Clan, med «Aitzy» nummer to fra venstre.
PUBG Corp.

Faze Clan og Ludvik «Aitzy» Jahnsen stakk søndag av med seieren i tredje fase av PUBG Europe League. Nordmannens lag sikret med det sitt andre strake trofé i den prestisjetunge turneringen, etter en fase hvor flere av de norske gjorde det stort.

Les også: «Aitzy» og Faze seiret i nok en vill PUBG-turnering »

Faze nok en gang foran Liquid

Faze-stjerna «Aitzy» kunne heve nok et PEL-trofé på søndag.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Mens lag som TSM, Navi og G2 var med å yppe seg gjennom fasen på totalt 96 kamper, skulle det igjen stå mellom Faze og Liquid til slutt. Lagene som havnet på henholdsvis første og tredje i forrige fase knivet om poengene, men da det gjaldt som mest var det ingen som kunne gjøre noe med «Aitzy» og kompani.

Det var en svært fornøyd nordmann som mottok trofeet sammen med lagkameratene på scenen søndag kveld. I seiersintervjuet uttrykte «Aitzy» glede over å ta nok en seier, men mente det fortsatt var rom for forbedring.

«Jeemzz» og Liquid måtte se seg slått av erkerivalen igjen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

– Jeg liker veldig godt hvordan vi har spilt de siste to ukene. Vi har forbedret oss mye, men vi har fortsatt mye å jobbe med. Så jeg gleder meg til [PUBG Global Championship], sa Jahnsen.

PUBG Global Championship går av stabelen i California om en drøy måned, der de beste lagene fra hele verden skal delta. Med sin andreplass er Liquid også kvalifisert, så det blir ikke lenge igjen før «Jeemzz» og gjengen får sjansen på revansje.

N47 ble den store overraskelsen

Norske N47 skulle bruke den første fasen til å venne seg til PEL, men klarte nesten en plassering blant de fem beste.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Lenger ned på tabellen, men neppe så langt som mange hadde trodd på forhånd, finner vi N47. Den norske klubben ledet av kaptein Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen og drevet av YouTube-profilen Joachim «Noobwork» Haraldsen tok en imponerende sjetteplass i sin første PEL-fase, og la mange av de etablerte lagene bak seg.

– Vi nådde målet og viste alle potensialet vi har. De eneste som feller oss er oss selv. Det går for det meste på erfaring, noe som vi har blitt veldig rike på her nede. Så nå gjelder det bare å jobbe mot neste sesong, sa en fornøyd Sørensen til Gamer.no etter turneringens siste kamp – som N47 for øvrig vant.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Den norske kvartetten i Desperado fikk det litt tøffere denne fasen, men endte opp på en solid tiendeplass. Det var noen hakk lavere enn laget hadde håpet, men plasseringen holder likevel til garantert plass i PEL 2020.

«Simsy» mener Desperado burde gjort det bedre denne fasen, men gutta får en ny sjanse til våren.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

– Minstekravet var å overleve fasen, så det klarte vi. Men jeg føler meg ikke fornøyd. Vi spilte middelmådig hele sesongen og vi må bli tøffere i trynet om vi skal klare å heve oss, både individuelt og som et lag, fortalte lagkaptein Erik «Simsy» Gravrok.

Akkurat når det braker løs med mer PEL er foreløpig uvisst, men basert på årets program kan vi vente startskuddet en gang tidlig på våren. Gitt at lagoppstillingene forblir uendret har vi allerede syv norske spillere med til neste runde, men flere kan det bli dersom Kjetil «ToWzErA» Hytten og laget Airstation Mike kommer seg vel gjennom neste ukes kvalifisering. Du kan følge «ToWzErA» i PEL Promotion-turneringen på Twitch fra 17.-20. oktober.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med «Aitzy» eller «Jeemzz».

Slik endte det i tredje og siste fase av PEL 2019.
PUBG Corp.

Siste fra forsiden