Ibelin - Sundance

Dokumentarfilmen «Ibelin» får prestisjetung Sundance-premiere

Forteller historien om World of Warcraft-spilleren Mats Steen.

Ibelin kombinerer sekvenser laget inne i World of Warcraft, med videoer og intervjuer fra virkeligheten.
Medieoperatørene

TLDR

  • Prestisjetunge Sundance Film Festival annonserte at dokumentaren Ibelin, basert på historien om norske Mats Steen, skal vises på neste års festival.
  • Filmen, regissert av den norske regissøren Benjamin Ree, forteller historien om Mats' liv gjennom hans World of Warcraft-figur.
  • Ibelin skal ha verdenspremiere på festivalen, som avholdes 18.-28. januar, mens den norske kinopremieren er 8. mars 2024.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Sundance Film Festival avslørte forrige uke hvilke filmer som skal vises på den prestisjetunge filmkavalkaden til neste år. Blant filmer fra hele verden er Ibelin, som forteller historien om norske Mats Steen.

I en pressemelding (via Norsk filminstitutt) forteller filmens norske regissør, Benjamin Ree, at han er storfornøyd med utnevnelsen.

– Det er veldig stort med verdenspremiere på Sundance, vi er superstolte. For en dokumentarfilm som Ibelin finnes det ingen bedre festival å ha premiere på, mener jeg, sa Ree.

Steens historie ble spredt for alle vinder for snart fire år siden. Det var historien om en ung gutt som tapte kampen mot muskelsykdom, bare 25 år gammel. I stedet for et liv i ensomhet, som foreldrene antok at han levde, rakk han imidlertid å berøre livene til utallige mennesker på tvers av hele Europa.

Foreldrene trodde Mats «Ibelin» Steen levde et isolert og ensomt liv, men i World of Warcraft fant han tilhørighet og venner.
Medieoperatørene

I World of Warcraft – der han gikk under navnet «Ibelin» – fant han venner, kjærester og en mening med livet. Det er denne historien som nå skal fortelles i dokumentaren, gjennom perspektivet til World of Warcraft-figuren hans.

– Vi har tatt kunstnerisk risiko i denne filmen, siden vi gjenskaper et faktisk levd avatarliv med spillgrafikk, blandet med familievideoer og intervjuer. Det har aldri blitt gjort før på denne måten, så vi er ekstremt spente på hvordan dette fortellergrepet vil bli mottatt, meldte Ree.

Sundance Film Festival avholdes 18.-28. januar. I tillegg til at filmene vises på festivalen, kan man også se dem på nett via Sundance sine nettsider. Ibelin har norsk kinopremiere 8. mars 2024.

LES OGSÅ: Dette tjente lederne i norske utviklerselskap »

Siste fra forsiden