Jukseskandalen i Telenorligaen

Dommen i jukseskandalen utsatt

– Kartlegging av alle forhold og innsamling av uttalelser fra de involverte gjenstår, sier liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg.

Illustrasjonsbilde fra sluttspillet i Telenorligaen. Spillerne på bildet har ingenting med saken å gjøre.
Eivind Von Døhlen

Forrige uke ble det kjent at flere Entelechy-spillere hadde tilstått å ha systematisk jukset gjennom hele Telenorliga-sesongen, samt flere LAN og turneringer. I samme sak lovte leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal at en kjennelse skulle komme i løpet av denne uken. Nå er det besluttet at kjennelsen er utsatt.

Liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg.
Fotograf Ingar Næss

Liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg forteller at prosessen er godt i gang, men at det er tidkrevende å komme til bunns i saken.

– Status i dag er at vi langt på vei har besluttet hvem vi anser som deltakende i denne saken og dermed også skal ha en utestengelse. Ikke alle skal ha like lange utestengelser og det er kartleggingen av alle forhold, og innsamling av uttalelser fra de involverte som gjenstår. Vi vet hvem som utestenges i dag, men ikke hvor lenge hver enkelt skal utestenges enda.

– Hvor mange er det som utestenges?

– Fem spillere og to medvirkende personer, sier Rostvåg.

Politianmelder flere

Han forteller også at Telenorligaen kommer til å politianmelde flere av de tiltalte for juksingen. Han sier også at det er viktig å være sikker på hvem som har vært involvert, og hvem som ikke har vært det.

– Vi har også besluttet å politianmelde en rekke personer som vi anser som den viktigste drivkraften bak juksingen. Vi har også løpende dialog med LANs om blant annet politianmeldelsene. Vi har valgt å anmelde tre av spillerne i laget, samt to bakmenn som står bak selve jukseprogrammet.

LES OGSÅ: Entelechy-skandalen var fryktelig, men hvordan kan vi arbeide i tiden framover?

Han forteller litt om grunnlaget i anmeldelsen.

– Vi anmelder på grunnlag av at de har forsøkt å svindle til seg premiepenger, samt rigging av betting. De undergraver eller saboterer en sentral del av firmaets forretningsmodell.

Grunnen til at det tar tid, er fordi det er mange involverte i saken. Han trekker frem et eksempel som har gjort at ting tar litt lengre tid.

– Det er også viktig å presisere at vi sjekker ut folk som ikke har vært involvert. Det er viktig at folk som for eksempel «Cryptik», som ikke har deltatt i jukset eller kjent til det ikke skal rammes av rykter og negative reaksjoner fra miljøet.

Les også
Tirsdag kveld går startskuddet i stor nordisk League of Legends-turnering

Også premiepenger og reisestøtte, til blant annet sluttspillet, kreves tilbake av spillerne som blir utestengt.

– Vi fikk stoppet utbetalingen av premiepengene i tide. Reisestøtten kreves tilbake. De enkelte LANene må selv anmelde svindelen på eget vegne.

– Når kan vi vente at den endelige kjennelsen kommer?

– Håper på å få det til i løpet av uka som kommer, avslutter Rostvåg.

Redaksjonen i Gamer.no har valgt å ikke ha kommentarfelt på saker som omhandler denne hendelsen. Vi gjør dette fordi vi ikke har ressursene til å kontinuerlig moderere identifisering av involverte. Gamer.no er ansvarlig for alt som er publiseres på nettsiden – inkludert kommentarfeltet.

Siste fra forsiden