Dota 2-spillere oppfører seg bedre etter munnkurv

Midlertidig utestengelse fra pratekanalene gir bedre manerer.

Den siste tiden har Valve sett seg lei på spillere som lager kvalm i kommunikasjonskanalene i Dota 2. For å bøte på dette har de prøvd ut et system som stenger ut spillere som ikke klarer å oppføre seg ute av chatten. Ifølge et nytt innlegg på Dota 2-bloggen har dette systemet allerede gitt gode resultater.

Siden systemet ble implementert har den negative oppførselen sunket med 35 prosent, og mindre enn én prosent av de aktive Dota 2-spillerne hadde munnkurv i øyeblikket blogginnlegget ble skrevet.

Dota 2.

Rehabiliterende

Mer oppsiktsvekkende er det at spillere som stenges ute av chatten virker å ta det til seg. Hele 60 prosent endrer oppførselens sin etter straffen og holder seg vekk fra flere utestengelser.

Noe av grunnen til rehabiliteringen er sikkert at kommunikasjon er en nødvendighet i Dota 2 og andre MOBA-spill. Når fem personer skal jobbe sammen som et lag er det å kunne snakke sammen svært viktig. Munnkurven gjør det også vanskeligere for resten av laget å vinne, siden de ikke kan kommunisere godt med den utestengte.

– Totalt sett er vi fornøyde med hvordan systemet virker. Kommunikasjons-utestengingen var et forsøk på å fjerne en bestemt type oppførsel fra spillerne, skriver utviklerne i blogginnlegget.

Dota 2.

Har høstet kritikk

Systemet har også høstet en god del kritikk fra spillere som mener det blir brukt til å lage kvalm. Enkelte mener de har blitt utestengt uten å ha gjort noe galt, og at andre spillere har rottet seg sammen for å ødelegge. Ifølge Valve er dog ikke dette mulig, ettersom antallet klager ikke har noe med om man stenges ute eller ikke å gjøre.

– Vi visste at det kom til å bli møtt med kritikk på grunn av hvor strengt det er og forventningene det skapte. Som vanlig er det fremdeles mye arbeid som gjenstår, men de tidlige resultatene virker lovende, skriver Dota-utviklerne i blogginnlegget.

Valve og Dota 2 er ikke alene om å slite med problembarn som ikke klarer å oppføre seg. Konkurrent League of Legends har et eget semi-demokratisk system for å fjerne urokråker kalt The Tribunal, og har også implementert et æresystem som belønner god oppførsel. Nylig implementerte Counter-Strike: Global Offensive et lignende spillerstyrt system, men det er for øyeblikket kun i en testfase.

Les også: Dota 2-turnering med rekordstor premiepott Les også: Nå skal Counter-Strike-spillere dømme hverandre

Siste fra forsiden