Dota 2

Dota 2-stjernen Chen «Zhou» Yao legger opp

Den tidligere Invictus Gaming-spilleren ønsker å bli kommentator eller trener.

Zhou legger Morphlingen på hylla.
Valve, Invictus Gaming

Etter å ha vært en aktiv Dota 2 spiller siden 2011, legger nå Chen «Zhou» Yao opp som proffspiller. Den kinesiske spilleren har uttrykt usikkerhet om sin fremtid som Dota 2-spiller tidligere, og legger nå opp fordi han ikke klarer å tilpasse seg endringer i spillet.

Chen «Zhou» Yao.

Zhou fikk sitt store gjennombrudd da han og resten av Invictus Gaming gikk til topps i The International-turneringen i 2012. De siste par årene har dog ikke vært helt strålende for Zhou. Invictus Gaming gjorde det dårligere enn ventet i The International i 2013, og organisasjonen bestemte seg for å erstatte spilleren etter turneringen. Siden den gang har han spilt som carry for det kinesiske laget TongFu.

Vil fortsette som trener eller kommentator

Avgjørelsen om å legge opp skal ifølge Zhou selv ha vært udramatisk og gjort av eget ønske. I en uttalelse på det sosiale nettverket Weibo forklarer han at han likevel ikke kommer til å forsvinne helt fra Dota 2-miljøet.

– I fremtiden kommer jeg til å være aktiv i miljøet, enten som en kommentator eller trener, sier Zhou i uttalelsen.

Det spekuleres nå i om dette er det første tegnet på større omveltinger i det kinesiske Dota 2-miljøet. Ifølge JoinDota.com ryktes det at også lagkompis Zhang «Mu» Pan er på nippet til å forlate TongFu til fordel for et superlag.

Det er ikke bare spillere som legger opp i esport:
World Cyber Games arrangerer ikke turneringer i år »

Siste fra forsiden