Dramatisk brudd for Virtus.pros Counter-Strike-lag

Avvikler laget etter bitre beskyldninger om kontraktbrudd og utpressing.

Virtus.pro-gjengen etter å ha kommet på andreplass i Techlabs Cup i mars.
GoodGame.ru

Torsdag skjedde noen av årets største omveltinger i Counter-Strike: Global Offensive-miljøet. Organisasjonen Virtus.pro annonserte at de har valgt å fjerne hele Counter-Strike: GO-stallen. Grunnen skal være at flere i stallen har valgt å bryte kontrakten sin ved å forlate organisasjonen.

Virtus.pro-laget bestod av, Ladislav «GuardiaN» Kovács, Sergey «Fox» Stolyarov, Mihail «Dosia» Stolyarov, Kiril «ANGE1» Karasiow og Emil «kucher» Akhundov. Disse vil nå etter alt å dømme gå inn for å forme et eget lag.

Tar med seg Na'Vi-spiller?

Yegor «markeloff» Markelov.

Dramaet stopper ikke der. Samme dag ble det kjent at Yegor «markeloff» Markelov har bestemt seg for å skille lag med Na’Vi, nok ett av CS-miljøets store lag. Alle indikasjoner tyder på at markeloff vil slå seg sammen med de tidligere Virtus.pro-spillerne, men dette er enda ikke bekreftet.

Både Virtus.pro og de tidligere spillerne virker bitre over situasjonen, og har allerede gått i tottene på hverandre verbalt i et par uttalelser.

– Vi vil understreke at VP-spillerne har signert kontrakter som ikke går ut før mot slutten av året, og at de nå forlater oss på eget initiativ, etter å ha presset oss med vanskelige krav, forteller organisasjonen ifølge Cadred.org.

Virtus.pro ønsker ikke å forhandle mer med spillerne, tilsynelatende på grunn av den obsternasige oppførselen. De virker heller ikke fornøyde med at malakoff kanskje er med i regnestykket.

– For oss virker det som om disse spillerne – som vi har bistått med betalte turneringsturer i hele år, samt et moderne treningssenter med alt de trenger – har forlatt prosjektet for å skrape inn et par hundre dollar bare for at de ønsker å spille med Yegor Markelov, lyder det bitre punktumet i deres uttalelse.

– Dette er en farse

Tidligere Virtus.pro-spiller, Sergey «Fox» Stolyarov, har på sin side svar på anklagene med et par stikk til sin gamle arbeidsgiver.

– Vel, dette har blitt en farse. Vi hadde en avtale med Virtus.pro om at de skulle forbedre forholdene våre om vi gjorde det bedre. Det ble også sagt at vi måtte informere de om vi fikk tilbud fra andre organisasjoner. Hvor ligger presset fra vår side, spør proffspilleren på sin twitter-konto.

– Sånn er livet. Dersom du ikke oppfyller dine egne løter, kan du ikke forvente at andre gjør det heller, avslutter han.

Før bruddet ble Virtus.pro regnet som et av verdens beste lag, og ble nylig det første laget som greide å knuse legendelaget NiP i et LAN-arrangement siden så å si alle hoppet over til Counter-Strike: Global Offensive.

Les også
«Snute» tar en pause fra StarCraft II

Les også: Fnatics Counter-Strike-lag er oppløst
Les også: – Jeg vet at Fnatic-«MODDII» stikker til Epsilon

Siste fra forsiden