DreamHack-drømmen ble virkelig takket være StarCraft II-miljøet

Donasjoner gjorde at spilleren «Pal» kom seg til Bucuresti.

Andrew Bell, flickr.com

Polske Maciej «pal» Matuszewski hadde i lang tid øvd til helgens StarCraft II Open-turnering i DreamHack Bucharest, men gikk dessverre glipp av påmeldingsfristen. Da en av spillerne måtte trekke seg, var muligheten åpen – men da var det for sent. Billettprisene hadde doblet, og laget hans, MaxFloPlaY hadde ikke de nødvendige midlene for å finansiere hele turen hans. Som siste utvei måtte den relativt ukjente spilleren snu seg til StarCraft II-fansen.

Generøst miljø

- Jeg er i en vanskelig posisjon

Slik begynte innlegget som den polske spilleren tidligere denne uken la ut på nettforumet Reddit. Der ba han om StarCraft II-miljøets hjelp til å finansiere reisen sin til DreamHack Bucharest. Målet var å samle inn omtrent 1500 kroner, eller å ordne et alternativt sted å bo for å lette på kostnadene. Responsen lot seg ikke vente på seg, og innen kort tid hadde kjente StarCraft II-personligheter som Kevin «Harstem» de Koning og kommentator Emil Wieczorek videreformidlet anmodningen hans. Knappe tre kvarter senere var målet allerede nådd.

− Jeg var veldig glad for å lese alle kommentarene som heiet på meg og ønskte meg lykke til. [...] Jeg var allerede innstilt på å at jeg ikke skulle til turneringen, men jeg fikk en herlig følelse av hver retweet og kommentar, fortalte pal i et intervju med RedBull etter gledesmeldingen.

Tilbakebetaler i form av innsats og bilder

Til gjengjeld for hjelpen lovet den polske spilleren å spille sitt aller beste, og med StarCraft II-miljøet i ryggen følte han seg klar til å nå nye høyder.

− Jeg prøver alltid mitt beste, men denne typen støtte gjør at jeg føler at jeg kan krysse mine grenser og spille på et helt nytt nivå.

Dessverre røk pal ut i gruppespillet lørdag, etter å ha havnet på tredjeplass i sin gruppe. Han kan dog smykke seg med å ha slått norske «TargA», som til sist kom på en fjerdeplass i samme gruppe.

Resten av turneringen kan føles på arrangementets Twitch-stream, som du også kan se nederst i artikkelen. I tillegg blir turneringen vist på SVT.no, og finalen på SVT sine TV-kanaler.

Les også: Norgeskvalifiseringen til verdenscupen i esport er på trappene Les også: «TargA» og «Snute» er med i stjernespekket turnering

Watch live video from Official DreamHack Stream on www.twitch.tv

Siste fra forsiden