Despacito i King of Nordic

Droppet 17. mai-feiring for å fokusere på sluttspillet

– Mulighetene for å slå Sverige er absolutt der, forteller Håvard «jolietoG» Kristengård.

Håvard «jolietoG» Kristengård vinket ikke til kongen på 17. mai.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Etter en komfortabel 16-7 seier over #SKAM i finalen i kvalifiseringen til King of Nordic, er det klart at Despacito nok en gang skal bære det norske flagget i sluttspillet. Spillerne som til daglig holder til i klubber som demise.no og Exotic Gaming i 1.- og 2. divisjon, skal revansjere finaletapet mot Sverige som har vunnet turneringen fem ganger på rad. Denne fredagen står episode 3 i sesong 7 for tur hvor Norge, Danmark, Finland og Island skal forsøke å endelig vippe Sverige ned fra tronen. Det norske håpet møter Island i første kamp.

Ser på Mirage og Train som sine beste kart

DISSE SPILLER FOR DESPACITO

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Christoffer «hEllberg» Andersen
Snorre «fletch» Granerud
Kristian «Kriz» Sandvær
Michael «haggis» Hagland

Despacito så seg nødt til å hente inn en erstatter da den ene av tvillingbrødrene, Henrik «neto» Kristengård, har planlagt å se et annet viktig arrangement samme helg.

– Vi vil ikke spille med samme femmeren som vi spilte med forrige uke. Henrik «neto» Kristengård vil bli byttet ut med Christoffer «hEllberg» Andersen. Grunnen til at «hEllberg» kommer inn er fordi «neto» tar turen til Oslo for å se sluttspillet i Telenorligaen, sier Kristengård.

Kristengård uttaler at kartene de føler seg mest komfortable på som miks er Mirage og Train, hvor han på førstnevnte kart viser til at de kan satse på å være gode individuelt, men samtidig kunne gå for noe ekstraordinært eller planlagte spill som kan vinne dem runder.

«jolietoG» og gjengen ser på suverene Sverige som den største utfordreren, men henger ikke med hodet av den grunn.

– De er fem ekstremt gode enkeltspillere, og de spillere på en måte som er vanskelig å kontre når de treffe skuddene sine. Mulighetene våre for å slå dem er absolutt der, men da er vi avhengig av at vi får et kart som favoriserer oss. Får vi det, samtidig som vi spiller på vårt beste individuelle nivå, vil vi kunne ta seieren, forteller Kristengård.

Droppet 17.mai-feiring

Selv om noen til daglig ikke spiller i noen klubb, har laget bestemt seg for å forsøke seg i kvalifiseringen til Plantronics Challenge: Dreamhack Summer 2017. I den litt uortodokse kvalifiseringen må laget vinne et viss antall kamper for å kunne samle mest poeng. Laget som vinner denne får støtte av Plantronics for å reise til Dreamhack Summer.

Håvard «jolietoG» Kristengård vinket ikke til kongen på 17. mai.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Håvard henviser til, i likhet med tvillingbroren Henrik, at han tror noen av lagkameratene vil bruke pengene på skins eller gambling-nettsider, mens andre ønsker å spare de totalt 4400 kronene laget potensielt kan vinne denne uken.

– Vi har inntatt minimalt med alkohol, øvd på sittestillinger, kuttet 17.mai-feiring, og med det unngått å vinke til Hans Majestet Kongen for å sitte inne å øve både individuelt og som lag, avslutter Kristengård humrende.

Les også
Norsk duell i Overwatch Contenders

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 19. mai.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden