Nordic Warthogs mot Demise.no / Telenorligaen

Droppet alkohol i helgen for å være klar til ligastart

Philip «Philip» Løseth har klare ambisjoner for vårsesongen.

Gamer.no/Tor-Steinar Nastad Tangedal / Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

På mandag er det duket for den første TV-kampen i årets Counter-Strike-sesong av Telenorligaen. Nyopprykkede Nordic Warthogs, med den rutinerte lagkapteinen Philip «Phillip» Løseth i spissen tar i mot semifinalist Demise fra i fjor. Det er Tommy «TommyM» Monsen som er kaptein hos Demise. Begge to virker optimistiske og klare for kamp.

I likhet med siste del av fjorårets høstsesong, vil også årets utgave av Telenorligaen bli sendt direkte på strømmetjenesten TV 2 Sumo. Counter-Strike-kampene vil bli kommentert av Simen «Warcl0wn» Aas Henriksen og Eskil «Fearsome» Uggen.

Ukas TV-sendte oppgjør er kampen mellom Nordic Warthogs og demise.no, og den kan du se gratis på TV 2 Sumo, mandag 6. februar, klokken 20:00.

LES OGSÅ: Slik rangerer vi Counter-Strike-lagene i Telenorligaen

Endelig opp til 1. divisjonen igjen

DETTE ER NORDIC WARTHOGS

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Haakon «Radifaction» Tholo
Sindre «Grande» Grande

Løseth har ikke vært en stabil 1. divisjonsspiller, men har god erfaring fra toppdivisjonen. De siste årene har han vært innom både 1.- og 2. divisjonen. Nå er han tilbake i toppen og er klar for å nå sluttspillet.

– Ambisjonene for årets liga er uten tvil å komme til sluttspillet. Vi er litt usikker på hvordan nivået på laget vårt blir, siden vi er relativt ferske, men vi forventer å komme på topp fire, sier han til Gamer.no.

Laget har ikke spikret alle fem spillerne enda, men begynner å nærme seg.

– Det er litt uvisst hvordan lagoppstillingen blir ut sesongen. Vi er et ferskt lag, og er aldri 100% komfortable med hverandre så tidlig. Om vi føler alt klikker bra sammen og vi skyter fra oss gode resultater så kommer vi til å spille sammen videre, og ta inn Sindre «Grande» Grande som sistemann.

Philip «Philip» Løseth måtte steppe inn som kommentator under Telenorligafinalene på SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen / Gamer.no

Holdte seg unna alkohol i helgen

Det ferske laget har store ambisjoner, og da lønner det seg å gjøre de rette forberedelsene og prioritere rett. Laglederen forteller at det ikke ble noe alkohol og festing på guttene i helga, og fokuset ligger på kampen.

Les også
Dignitas med tap i avgjørende kvalifiseringskamp

– Vi har ikke fått trent så alt for mye inn mot denne kampen, fordi vi har vært usikker på lagoppstillingen. Vi trener en del i løpet av helgen, men vi har også to ESEA-kamper vi må ta hensyn til. Det blir ikke noe alkohol på oss denne helgen.

Demise har lang fartstid i 1. divisjonen, og har vært i toppdivisjonen i fem sesonger nå. Selv med en rekke utskiftninger av spillere, så ser ikke årets lagoppstilling svak ut.

– Demise er et morsomt lag, det. De trener en del, og foreløpig har de hvertfall trent mer enn oss. Jeg liker alle spillerne i laget, og ser for meg at de vil gjøre alt for å vinne. Vi vinner, men jevn kamp på deres kart.

– Noen å ha et ekstra øye for?

– Kristian «Kriz» Sandvær har en tendens til å ta helt av i noen kamper, så han skal vi være ekstra klar for, smiler Løseth.

Ønsker å nå finalen

DETTE ER DEMISE

Vis mer

Tommy «TommyM» Monsen
Eirik «spity» Hauger
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Racer X» Telstad

Tommy «TommyM» Monsen ledet Demise til semifinalene i Telenorligaen forrige sesong, og håper selvsagt å klare det igjen.

– Ambisjonene er å komme til finalen, men ser ikke på det som en enkel oppgave, forteller Monsen til Gamer.no.

Han kan røpe at de ikke har forberedt seg mye inn mot første runde i serien.

«TommyM» fra semifinalen i Telenorligaen 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Nordic Warthogs har slitt med å finne en fast femmer, så jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente. Jeg tenker uansett at vi har fem bedre spillere, og burde vinne 2-0. Vi har ikke forberedt oss noe spesielt inn mot kampen, men med det nye VETO-systemet har vi fokusert på å gå gjennom litt på de fleste kartene.

Selv om fokuset bør ligge på Nordic Warthogs denne helgen kan det virke som at det er et annet lag som egentlig tar mye tid i tankene hos den glade laglederen.

– Jeg er egentlig ikke trygg på enkle seiere i noen kamper i år, så jeg kommer til å passe meg for alle motstanderlagene. Den viktigste kampen for meg i år er mot BX3, som må hekkes ned et par hakk. En kjempefin gjeng, som har godt av en realitycheck.

Har troa på Norse

Monsens favoritt til å vinne årets sesong er det som i dag er Norges beste lag, nemlig Norse. I fjor stakk de av med seieren i Telenorligaen etter en god kamp mot Gatekeepers (nå Temp.no).

– Jeg tror Norse kommer til å ha grei kontroll i år. I mine øyne er det ingen som er i nærheten av de, spesielt med tanke på at de spiller Counter-Strike på fulltid, og trener syv-åtte timer hver dag. Utfordrerne er oss, Temp.no og BX3. Jeg mener vi og Temp.no er et hakk foran BX3. Det blir nok Demise mot Norse, eller Norse mot Temp.no i finalen. Håper selvfølgelig på det første utfallet, sier laglederen.

Begge tror Celestial rykker ned

Det er alltid store forventninger inn mot en ny sesong, og Celestial stiller med et nytt mannskap før denne sesongen. De tidligere spillerne byttet beite og spiller i dag for BX3.

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl. 20:00: Norse - Labbedans'Vika
Kl. 20:00: DeToNator.EU - BX3
Kl. 20:00: Celestial - Temp.no
Kl. 20:00: Nordic Warthogs - demise.no

Alle kampene spilles søndag 5. februar.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

– Det er ganske åpent i bunnen i år. Jeg ser på Celestial som det svakeste laget, med Labbedans'Vika, DeToNator.EU og Nordic Warthogs litt foran. Det er flere unge talenter i de ulike lagene, så kan jo hende noen av de overrasker, forteller Monsen spørrende.

Løseth i Nordic Warthogs er enig med Monsen om at Celestial er et av de svakeste lagene i denne sesongen.

– De to lagene jeg tror kommer til å få det tøft denne sesongen er DeToNator.EU og Celestial. DeToNator er en ganske ung gjeng som har skutt fra seg før, men det er noen svake ledd der som kommer til å tirre på laget ganske godt. Sånn jeg har forstått det med Celestial, så virker det som et lag som ikke trener så mye. Er mer en lokalgjeng fra Stavanger som spiller for å ha det gøy, avslutter Løseth.

Siste fra forsiden