DS når milepæl i Europa

Nintendo har all grunn til å være fornøyd med salget av DS - nå har de solgt over en million konsoller i Europa, og det før Sony i det hele tatt har fått lansert sin PSP.

I følge Nintendos nyeste tall har den nye håndholdte konsollen deres, Nintendo DS, solgt over en million i Europa. I løpet av de første tre ukene konsollen var i salg solgte den omtrent 500 000 eksemplarer, og det tok bare tre måneder for Nintendo å nå én million solgte DS-er. På verdensbasis har de allerede solgt over fem millioner konsoller.

Nintendo forteller selv at de regner den europeiske lanseringen av Nintendo DS for å være en massiv suksess, og hevder at salgene deres i åpningsukene har knust alle tidligere rekorder, og at de har holdt seg svært sterke siden. Jim Merrick, som er markedsføringsdirektør hos Nintendo Eue, sier:

- Dette produktet reflekterer Nintendos dedikering til innovasjon og videreutvikling av spilling, og tilbyr nye og spennende måter å spille spill på. Europeiske kunder har tatt i mot Nintendos sans for moro og innovasjon med åpne armer, og gir en fantastisk støtte til Nintendo DS.

Gleden over Nintendo DS sin suksess i Europa er nok ikke like stor hos hovedkonkurrenten Sony, som fortsatt ikke har fått lansert sin PSP i vår del av verden. Sony PSP skal etter planen lanseres i september, og det gjenstår å se hvor stort forsprang Nintendo har fått innen den tid.

Siste fra forsiden