DS-nettleser til Europa

Nintendo har kunngjort at de vil lansere Opera sin nettleser for Nintendo DS i Europa.

Nå har Nintendo fortalt at også europeiske DS-brukere skal få surfe på nettet ved hjelp av Bontendo DS Browser, fra norske Opera Software. Denne nettleseren tillater DS-brukere å surfe på nettsteder, sjekke og sende e-post, kjøpe nye spill (og andre ting) på nettet og kommunisere med vennene sine ved hjelp av innebygd "chattefunksjon".

Ellers får vi det meste av det vi forventer fra en nettleser, slik som innebygd loggfunksjon, mulighet til å legge inn bokmerker, og så videre. Nettleserens brukergrensesnitt tillater de nettlesende å surfe på nettet som om de skulle ha brukt mus og tastatur, ved hjelp av styluspennen og den trykksensitive DS-skjermen.

Komplisert tekstbasert informasjon (som nettadresser og lignende) skrives inn ved hjelp av et digitalt tastatur på skjermen, mens styluspennen kan brukes til å klikke lenker og bevege skjermen rundt på sidene. Nettsteder kan sees på to ulike måter; overblikk-modus og forstørret modus. Dessuten kan de fleste nettsidene skaleres til å passe innenfor DS-ens to skjermer, slik at skrolling blir unødvendig.

Nintendo DS Browser er naturligvis avhengig av (trådløs) internettilgang, enten hjemme eller ved "Wi-Fi hotspots". Nettleseren kommer på en vanlig kassett, og selges med en minneutvidelse for DS-konsollen, slik at nettsteder med mange bilder kan lastes så raskt og smertefritt som mulig. Den europeiske lanseringen vil finne sted 6. oktober.

Mer informasjon om nettleseren kan du få hos Opera, som også jobber med en nettleser for Nintendo Wii.

Siste fra forsiden