Heia Molde i King of Nordic

– Dumt at spillere med proffkontrakt skal stjele lunsjpengene våre

Simen «sim1» Andersen i Heia Molde tror det blir vanskelig å slå svenskene.

Valve/Privat

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Fredag kveld starter episode ni av King of Nordic sesong sju. Ukens norske utfordrer kaller seg Heia Molde, og består av rutinerte King of Nordic-deltakere. Svenskene tok på seg kronen nok en gang forrige uke, og har dermed tatt rekorden i antall uker på rad med seier.

Simen «sim1» Andersen tok seg tid til å prate med oss om fredagens sluttspill, og fortalte litt om sine lagkamerater.

– Med et lag som dette har vi ingen sjanse til å slå svenskene

DETTE ER HEIA MOLDE

Vis mer

Henrik «neto» Kristengård
Snorre Albert «fletch» Granerud
Kristian «kriz» Sandvær
Håkon «hk0n» Kvande
Simen «sim1» Andersen

Andersen sier at han er fornøyd med lagkameratene sine, og forteller en del om styrkene til alle sammen.

– «kriz» er den desidert beste supportspilleren i Telenorligaen for øyeblikket, og er en mann som skyter veldig hardt fra seg. «hk0n» er lagets spilleder, og er mannen som må holde resten av gutta i sjakk. Han er veldig er god å ha på laget da ting ser mørkest ut, forteller Andersen, og fortsetter.

– «neto» er tvillingbroren til Fact-spiller «JolietoG» som nettopp kvalifiserte seg til Digitality X. «neto» er klar til å bevise at han kan hamle opp med sin bror i tiden som kommer. «Fletch» er lagets AWP-er, forteller Andersen.

Selv om han ser ut til å være fornøyd med laget, mener han at mulighetene er små mot de svenske stjernene.

– Med et lag som dette har vi ingen sjanse til å slå svenskene. De er desidert mye bedre enn oss, konstaterer Andersen.

Simen «sim1» Andersen.
Privat

På spørsmål om han mener at King of Nordic burde begrense hvem som kan delta, vil ikke Andersen si særlig mye. Men han sier likevel at det vil føles veldig godt å slå svenskene.

– Vi har vel ikke noen annen formening enn at vi syns det er dumt at spillere med proffkontrakt skal stjele lunsjpengene våre. Det ville føles utrolig godt å slå svenskene, og om det skjer, kommer jeg til å tweete om det i etterkant.

– Tror dere at dette svenske laget får lov til å delta flere ganger hvis de taper?

Les også
Torsdag går startskuddet for andre sesong av Eserien - vi har oversikten

– Det har jeg ingen formening om, det overlater jeg til de som styrer turneringen.

Med sommerferie rett rundt hjørnet, og en ny sesong av Telenorligaen på trappene, forteller Andersen at spillerne egentlig ikke har de store planene.

– Det er vel ingen av oss som har noen konkrete planer for sommeren så vidt jeg vet. Angående neste sesong i Telenorligaen er det vel litt spredt, med tanke på at ingen av oss spiller for samme lag.

Hvis laget vinner, forteller Andersen at de ikke har konkrete planer for pengepremien.

– Det er nok av ting å bruke pengene på i sommer, avslutter en smilende Andersen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 30. juni.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden