Dungeons & Dragons Online blir "gratis"

Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited skal finansieres av mikrotransaksjoner.

Turbine kan i dag fortelle i en pressemelding at onlinerollespillet Dungeons & Dragons Online fra 2006 snart kommer i ny drakt og blir gratis å laste ned og spille.

Selv om man nå slipper å kjøpe spillet i butikken eller betale månedsavgift, er det ikke veldedighet Turbine begir seg ut på. Isteden satser de på å tjene noen kroner på den nylanserte DDO-butikken, der man skal kunne kjøpe nye oppdrag, hjelpere, trylledrikker, nytt utseende til spillfigurene sine, og mye mer.

Gratisversjonen blir begrenset til færre raser, klasser, oppdrag og områder, og om man vil ha tilgang på mer innhold må man kjøpe det underveis. Valutaen som brukes i butikken er Turbine Points, som man enten kan kjøpe for ekte penger eller tjene opp inne i spillet.

I samme slengen øker Turbine nivågrensen til nivå 20, og eksisterende abonnenter beholder full tilgang og får 500 Turbine Points i måneden om de velger å opprettholde abonnementet.

Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited blir det fulle navnet på det "nye" spillet, som nå har åpnet for registrering til prøveutgaven. Den endelige versjonen skal være klar for lansering i løpet av sommeren.

Oppdatering: Codemasters, som er den europeiske utgiveren av spillet, har i en uttalelse til Gamesindustry.biz gjort det klart at det foreløpig ikke er planer om å gjøre spillet gratis i Europa, selv om den amerikanske utgaven blir fritt tilgjengelig. De utelukker likevel ikke at ting kan skje mens den amerikanske betatesten foregår.

Siste fra forsiden