Counter-Strike: Global Offensive / Inferno

Dust 2 erstattes av nye Inferno

Telenorligaen følger også etter i vårsesongen.

Dust 2 har vært et fast innslag i Counter-Strike siden 2001, nå forsvinner det fra alle profesjonelle kamper.
Valve

Sent fredag kveld lanserte Valve en ny oppdatering til Counter-Strike: GO, og sjokkerte mange trofaste fans av spillet. Publikumsfavoritten og det franske hjemmekartet Dust 2 er fjernet fra den aktive kartroteringen, og har blitt erstattet av nye Inferno som ble lansert 13. oktober i fjor.

Inferno returnerer i alle de store turneringene.

Endringen trer i kraft umiddelbart, og utvikleren bekreftet at den neste major-turneringen kommer til å bruke Inferno. Flere andre aktører har også hoppet på, blant annet DreamHack. Den første store internasjonale turneringen som vil bruke Inferno i stedet for Dust 2 blir DreamHack Masters Las Vegas som starter om knappe to uker.

Forventes ny versjon av Dust 2

I tråd med tidligere oppdateringer hvor for eksempel Nuke og Train ble tatt ut av rotasjonen, forventes det nå at Valve kommer med en oppdatert utgave av Dust 2 etter hvert. Mange brukere på nett har allerede sporet opp filer som hinter til en ny utgave.

Videoen som viser at en Valve-utvikler jobber med et kart som ligner på Dust 2.

Et annet bevis på at Valve jobber med en ny utgave av det ikoniske kartet finner man i en av videoene som ble laget for Eleague-majoren. Der ser man en utvikler som jobber på et kart som ikke finnes i spillet per i dag, men som ser veldig ut som et nytt Dust-inspirert kart.

Telenorligaen følger etter

Selv om Telenorligaens 1. divisjon starter allerede på mandag, kommer endringen til å påvirke hele vårsesongen allerede helt fra start. På spørsmål om dette var for sent å gjøre en slik endring svarte leder av Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal følgende.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er leder for Telenorligaen.
Telenor

– Endringen kom akkurat tidsnok for Telenorligaen. Vi kunne ikke endret dersom vi hadde hatt forhåndsbestemte kart også denne sesongen. I vårsesongen har vi imidlertid for første gang veto. Dermed er det opp til lagene å bestemme hvilke to kart de vil utelukke og hvilke to de vil spille, med utgangspunkt i den aktive kartrotasjonen.

– Siden Telenorligaen pågår helt til mai synes vi det var fornuftig å gjøre endringen nå, selv om det bare er to dager til 1. divisjon starter og fem dager til lavere divisjoner setter i gang, avslutter Tangedal.

Dermed er det bare for alle lag som spiller i Telenorligaen og internasjonale ligaer å starte forberedelsene på det nye kartet, for sesongen er like rundt hjørnet.

Siste fra forsiden