Om infokapsler
Hva er dette?
Apeks har vunnet Telialigaen fem sesonger på rad, men vil få tøffere motstand enn tidligere.
Feature
Apeks har vunnet Telialigaen fem sesonger på rad, men vil få tøffere motstand enn tidligere. (Foto: Eivind Von Døhlen/Good Game)

Telialigaen - Counter-Strike

Apeks er mer sårbare enn noen gang - fredag starter Counter-Strike-sluttspillet

Apeks møter Nordavind Talent i første semifinale, mens 777 møter Oilers i den andre.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

23. april:

16:00 - Nordavind Talent vs Apeks
20:00 - 777 vs Oilers

24. april:
19:00 - Finale

Sluttspillet i Counter-Strike braker løs  fredag, mens finalen spilles lørdag kveld. Lagene som skal konkurrere om tittelen som Norges beste lag og pengepremien på 85 000 kroner er Apeks, Oilers, 777 og Nordavind Talent.

I motsetning til fjorårets sluttspill vil alle kampene spilles online denne gangen.

Se første semifinale mellom Nordavind Talent og Apeks gratis på TV 2 Sumo »

De norske gigantene i Nordavind og Apeks skal nok en gang møtes til et derby, og får æren av å starte ballet. Klubbene som mellom 2018 og 2019 møttes i hele tre finaler på rad møtes nå i semifinalen, hvor begge lag går inn med hodet høyt hevet.

LES OGSÅ: Telialigaen avlyser League of Legends-sluttspillet

– Jeg tror ikke det blir noe vanskeligere enn før

DISSE SPILLER FOR APEKS

 Sander «Grus» Iversen
 Ole «Marcelious» Langan
 Dennis «dennis» Edman
 Pål «Polly» Kammen
Fredrik «FREDDyFROG» Gustafsson

Apeks har vunnet Telialigaen fem ganger på rad, men kommer for første gang på flere år inn mot sluttspillet uten favorittstempelet. Sander «Grus» Iversen har vært med Apeks siden starten, og mener fremdeles laget har det som trengs for å ta en sjette pokal med hjem.

– Jeg tror ikke det blir noe vanskeligere enn det det har vært, men det skal sies at alle lagene i sluttspillet nå er mer jevngode enn det var i de forrige sluttspillene. Vi skal absolutt ikke ta lett på motstanden i Telialigaen, fordi de kan det å skyte hardt, så om vi slurver og sover på jobb blir det fort litt tungt. Det skal sies at Nordavind er en gjeng med unge talenter som skyter hardt fra seg, så man må virkelig være på og ikke gi de noe gratis, da burde det gå fint, forteller Iversen om første semifinale.

Sander «Grus» Iversen
Sander «Grus» Iversen forventer å få sin sjette strake tittel.  Foto: Sindre Stien/Good Game

Det som en gang var det største rivaleriet i norsk Counter-Strike har fått ett litt annet utseende, og Iversen ser ikke lenger på Nordavind med de øynene han gjorde før.

– Det at vi har en plettfri seiersrekke mot Nordavind på tidligere sluttspill betyr ikke lenger noe særlig mot talentlaget vi møter til helgen. Selv om vi ikke vil miste seiersrekken, er ikke dette noe vi burde kjenne et særlig press på, ettersom dette er en talentsatsing og ikke hovedlaget, da det var litt mer rivaleri og jevngode spillere for noen år siden, avslutter Iversen.

LES OGSÅ: Apeks fortsetter dominansen i Norge

Forventer tøff kamp

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND TALENT

 Simen «sido» Rem
 Preben «Trax» Martinsen
 Ådne «sense» Fredriksen
 André «scared» Carrillo Simonsen
 Viktor «vHw» Wadman

Preben «Trax» Martinsen og Nordavind Talent går inn i kampen mot Apeks som den antatt svakere parten, men ser ikke bort fra muligheten til å nå finalen.

Preben «Trax» Martinsen og Nordavind mener de har mulighet til å slå Apeks. Foto: Haakon Maeland/TV 2

– Jeg forventer en tøff kamp mot Apeks. Kampen kommer nok til å bli den vanskeligste av alle vi kunne møtt ettersom de har flere spillere de bytter ut fra kamp til kamp, noe jeg syntes fører til at de spiller veldig splitta og at de blir ekstra uforutsigbare. Kommer vi til finalen håper jeg Oilers slår 777 ettersom vi har hatt bedre kontroll over Oilers når vi har møttes.

Til tross for en tøff utfordring foran Martinsen og resten av Nordavind Talent er lagkapteinen fornøyd med skrittene laget har tatt den siste tiden.

– Vi satt lenge og tvilte på om muligheten for sluttspill var realistisk etter noen skuffende resultater vi var redde kom til å ødelegge for oss. Følelsen etter vi fikk bekreftet sluttspillplassen var utrolig deilig, avslutter Martinsen.

LES OGSÅ: Nordavind Talent sikret fjerdeplass - Apeks inntok tabelltoppen

– Vi er det beste laget i Norge

DISSE SPILLER FOR 777

 Snorre «fletch» Granerud
 Mikael «mikki» Gaup
 Jonatan «Ruyter» Ruyter
 Sondre «fibb0» Gjerde
 Kristian «akEz» Kornbakk

 Christopher «kicker» Linden (trener)

Det mange hadde sett for seg som en drømmefinale blir i stedet et storoppgjør i semifinalen. 777 og Oilers har i løpet av sesongen møttes flere ganger både i Telialigaen og i kvalifiseringsturneringer. Det har aldri vært noen klar favoritt mellom de to, men Mikael «mikki» Gaup i 777 har klare forventninger til laget sitt.

– Vi i 777 har alltid hatt jevne og morsomme kamper mot Oilers det siste året. Man kan ikke nekte for at det har oppstått et aldri så lite rivaleri mellom oss, og det kommer vel hovedsakelig av at vi og Oilers er de ledende fullnorske femmerne i Norge for tiden. Nivåforskjellen mellom oss og Oilers er strategisk, for på en god dag så matcher de oss individuelt, mens vi føler at vi har litt bedre basisspill på plass og derfor har stukket av med flere best-av-tre-seire mot dem i det siste.

Mikael «mikki» Gaup
Mikael «mikki» Gaup anser 777 som Norges beste.  Foto: Eivind Von Døhlen/Good Game

Gaup forteller videre at han har det klart for seg hvordan sluttspillet vil utspille seg.

– Vi både tror og håper på å få møte Apeks i finalen, for å få den finalen alle ønsker seg og fortjener. Vi er det beste laget i Norge, mye på grunn av en god blanding av individuelle ferdigheter og taktikk. Vi har bedre forståelse for spillet enn både Apeks og Oilers, og er meget solide individuelle spillere. På en vanlig dag så skal vi være bedre enn alle, avslutter Gaup.

Se andre semifinale mellom 777 Esports og Oilers gratis på TV 2 Sumo »

– 777 er på toppen

DISSE SPILLER FOR OILERS

 Jesper «Jimbo» Kamsrud
 Håvard «kfreq» Ytreland
 Eskil «LaX» Bjørnsen
 Steffen «SLY» Amundsen
 Johann «Saasinho» Saasen

Johann «Saasinho» Saasen og Oilers har tapt de siste kampene mot 777, men lagkapteinen har full tro på seier i andre semifinale.

Johann «Saasinho» Saasen og Oilers håper på Apeks i finalen, om de kommer dit. Foto: Hanne Longva/Oilers

– Jeg forventer en bra kamp, som sagt det har vært så mange jevne kamper der 777 har dratt det lengste strået de fleste gangene. Så 777 er på toppen, vi får se hvor lenge det varer før hockey-toget kommer susende. Vi har vært nødt til å ha færre treninger enn ønsket i det siste, men det stopper ikke denne familien. Så nå bringer Oilers både hjerte og sjel, så skal vi trekke det lengste strået denne helga.

Saasen forteller videre at det er flere profiler han ønsker å slå på sluttspillet.

– Vi har helt klart et rivaleri mellom oss og 777, vi er jo Norges to beste lag. Litt merkelig at vi er greie venner utenfor server, men sekundet vi går inn på den serveren der er det krig. Etter seier mot 777 vil jeg slå Apeks i en finale og vippe dem av tronen. Men innerst inne heier jeg virkelig på Nordavind. Min gamle lagkamerat «vHw» og jeg har vært gjennom mye. Hadde vært gøy om vi to ganger på rad kom til finalen, men denne gangen på hver vår side, avslutter Saasen.

LES OGSÅ: – Pokalen skal hjem på Apeks-kontoret uansett

Kommersielt samarbeid

Gamer.no har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at Gamer.no får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.
Kamper
H U B
15. mai 17:55

Team Vitality - OG

Counter-Strike - Flashpoint
15. mai 19:55

Case Esports - Club Brugge Esports

Counter-Strike - Elisa Invitational
15. mai 20:55

Complexity - Fnatic

Counter-Strike - Flashpoint
15. mai 23:25

Bad News Bears - Team One

Counter-Strike - cs_summit

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen