Om infokapsler
E-SPORT: Dette skjer på IEM San Jose denne helgen
E-sport
(Bilde: Intel Extreme Masters)

IEM San Jose 2015

Dette skjer på IEM San Jose denne helgen

IEM fortsetter sin storsatsing på League of Legends, men tar nå også Counter Strike inn i varmen.

Intel Extreme Masters har for andre år på rad leid mektige SAP Center – mest kjent som hjemmearena til ishockeylaget San Jose Sharks. På fjorårets IEM ble det arrangert turneringer i League of Legends og StarCraft II. Nå er StarCraft erstattet med Counter-Strike: Global Offensive, og alt er duket for en real e-sportsfest.   

League of Legends

I League of Legends-turneringen skal seks lag spille om 50 000 dollar (430 000 kroner). IEM valgte å la seerne bestemme hvem som skulle delta i turneringen. Alle deltakende lag unntatt koreanske Jin Air Green Wings – som ble invitert – ble kvalifisert på denne måten.

Fnatic var opprinnelig stemt frem, men måtte melde frafall. De ble dermed erstattet av Unicorns of Love, som overrasket alle i fjorårets turnering i San Jose da de kom seg helt til finalen.

Lagene som deltar i League of Legends-turneringen.
Lagene som deltar i League of Legends-turneringen. Klikk for større bilde. Bilde: Esportspedia

Nordamerikanske Team SoloMid har skiftet ut samtlige spillere bortsett fra danske Søren «Bjergsen» Bjerg, og mange er spent på hvordan dette helt nye mannskapet kan gjøre det mot tøff motstand. Det er også mange som gleder seg til å se Peter «Doublelift» Pengs debut i TSM-trøya etter sjokkovergangen fra CLG i oktober.

I den første kvartfinalen får vi en omkamp mellom TSM og kinesiske LGD Gaming. Disse to lagene spilte nemlig i samme gruppe under forrige måneds verdensmesterskap, og endte 1-1 i innbyrdes oppgjør. LGD har i motsetning til TSM beholdt hele sitt mannskap fra det mesterskapet.

2959285-screen+shot+2015-11-01+at+6.02.20+pm.
Det blir nok vanskelig for mange å venne seg til synet av «Doublelift» i TSM-trøya etter fire år i CLG. Bilde: Team SoloMid

Vinneren av denne kampen møter Origen. Deres legendariske Mid Lane-spiller Enrique «xPeke» Cedeño Martínez valgte å konsentrere seg om driften av laget han grunnla, og har allerede funnet sin erstatter for denne turneringen – tyske Tristan «PowerOfEvil» Schrange (18).

I den andre enden av turneringstreet møter Counter Logic Gaming europeiske Unicorns of Love, som også har foretatt store utskiftninger i laget. Vinneren av dette oppgjøret skal møte koreanske Jin Air Green Wings, et lag kjent for sine svært varierende prestasjoner.

Tidsskjema
Runde Kamp Dag Tid
Kvartfinale #1 TSM vs.  LGD Lørdag  19:40
Showmatch Mark Cuban vs. Brian Krzanich Lørdag ~23:20
Kvartfinale #2 CLG vs. UoL Søndag ~00:20
Semifinale #1 OG vs. vinner av kvart 1 Søndag  19:40
Semifinale #2 Jin Air vs. vinner av kvart 2  Søndag ~23:00
Finale Vinner av semi 1 vs. vinner av semi 2 Mandag ~02:20

League of Legends-turneringen kan sees på ESLs Twitch-kanal. 

Counter-Strike: Global Offense

Turneringen i Counter-Strike har doblet premiepotten til League of Legends. Her skal åtte lag kjempe om 100 000 dollar (860 000 kroner). Seks av deltakerne er invitert, mens de nord-amerikanske lagene Team Liquid og Counter Logic Gaming kvalifiserte seg ved hjelp av iBUYPOWER Cup tidligere i måneden.

Counter Logic Gaming var opprinnelig ikke kvalifisert, men etter at Team Envyus meldte frafall grunnet situasjonen i deres hjemland Frankrike, tok de over denne plassen.

Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad får ny lagkamerat.
Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad fra Norge representerer G2 Esports på IEM til helgen.Bilde: Sebastian Ekman/DreamHack

Det er også to nordmenn med i turneringen. Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad imponerte en hel verden på DreamHack Open Cluj-Napoca da de sjokkerte de veletablerte lagene Virtus.pro og og Team Envyus. Nå skal de nok en gang vise hva de er gode for på den store scenen. De møter Nord-Amerikanske Counter Logic Gaming i kvartfinalen lørdag.

Det brasilianske laget Luminosity Gaming kom seg til en kvartfinale på DreamHack Open Cluj-Napoca, og ønsker å vise at den brasilianske scenen kan slå fra seg. De møter tøff motstand i Natus Vincere.

I kvartfinale nummer to møter fem dansker på Team SoloMid det Nord-Amerikanske laget Cloud9. Begge disse organisasjonene er kjent fra den Nord-Amerikanske League of Legends-scenen, og det står mye heder og ære på spill i dette oppgjøret.

Tidsskjema      
Runde Kamp Dag Tid
Kvartfinale #1 Na'Vi vs. Luminosity  Lørdag  19:40
Kvartfinale #2 TSM vs. C9  Lørdag ~23:20
Kvartfinale #3 VP vs. TL  Søndag ~02:30 
Kvartfinale #4 G2 vs. CLG  Søndag ~05:45 
Showmatch Showmatch!  Søndag ~19:40 
Semifinale #1   Vinner av kvart 1 vs. vinner av kvart 2  Søndag ~21:00 
Semifinale #2   Vinner av kvart 3 vs. vinner av kvart 4  Mandag ~00:30 
Finale   Vinner av semi 1 vs. vinner av semi 2  Mandag ~03:45 

Counter-Strike-turneringen kan sees på ESLs Twitch-kanal. 

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen