Om infokapsler
Ruben «rubino» Villarroel er frontfigur på North.
E-sport
Ruben «rubino» Villarroel er frontfigur på North. (Bilde: F.C. København)

F.C. København

F.C. København bekrefter at de går inn i e-sport med full kraft

Norske Ruben «Rubino» Villarroel har signert toårskontrakt.

Den danske storklubben F.C. København forteller tirsdag at de går inn i e-sport med full kraft. I en pressemelding melder klubben at de har signert de tidligere Team Dignitas-spillerne, inkludert norske Ruben «Rubino» Villarroel.

Det nye Counter-Strike-laget har fått navnet North, og er et samarbeidsprosjekt mellom F.C. København og mediekonsernet Nordisk Film. I følge Finans.dk går selskapene bak North inn med et tosifret millionbeløp i året for at spillerne skal brilljere på den internasjonale e-sportscenen.

NORTH BESTÅR AV:

Danmark Mathias «MSL» Lauridsen
Danmark Kristian «k0nfig» Wienecke
Danmark Emil «Magiskb0Y» Reif
Danmark René «cajunb» Borg
Norge Ruben «Rubino» Villarroel

Store ambisjoner

– Vi er to sterke aktører innen underholdning som nå skaper noe sammen, hvor vi ser en opplagt mulighet for å tre inn i e-sport på alle høyeste nivå fra starten av. Det er et kjempepotensial i e-sport, og vi har meget store ambisjoner med North, som vil være blant verdens sterkeste lag fra første dag, forteller administrerende direktør Anders Hørsholt i F.C. København.

Klubben har ansatt den danske profilen Jacob «Maelk» Toft-Andersen som sportsdirektør. Han kommer fra e-sportavdelingen til Schalke 04, og har tidligere vært toppspiller i Dota og Dota 2 og kommentator i The International-stevnene til Valve.

– Dette er et enormt løft for sporten i hele Norden. Det har ikke tidligere vært et prosjekt på dette ambisjons- og organisasjonsnivået, og med støtten som FCK og Nordisk Film gir, får North en sterk plattform for å bli blant de aller beste, uttrykker han i pressemeldingen.

Videopresentasjon av det nye laget.

– Vi har allerede nå et Counter-Strike-lag i verdensklasse, men arbeider også med å utvide til andre spill. Talentmassen er stor, og vi føler at vi er svært konkurransedyktige med å tiltrekke oss og utvikle de dyktigste e-sportspillerne der ute.

Treningsfasiliteter i Parken

Pressemeldingen hevder at North skal bli et ledende samlingspunkt for e-sport i Norden, der man tilbyr de beste nordisk spillerne en attraktiv base. Spillerne vil få tilgang til de samme treningsfasiliteter som fotballspillerne i Telia Parken, hvor også administrasjonen befinner seg.

– Vi har et topp-profesjonelt opplegg, som gir eliteutøvere de best tenkelige rammene for å levere store prestasjoner, står det skrevet.

Ruben «Rubino» Villarroel er en svært glad trønder når vi snakker med ham rett før han setter seg på flyet etter pressekonferansen i Danmark. Det er ikke lenge siden 22-åringen vurderte å legge spillmusa på hyllen.

Ruben «Rubino» Villarroel under DreamHack Bucharest i september.
Ruben «Rubino» Villarroel under DreamHack Bucharest i september. Bilde: Philip Dean/Dreamhack

– For meg har det selvfølgelig vært som en berg- og dalbane. For 14 måneder siden var jeg veldig nær på å gi opp Counter-Strike, og nå representerer jeg North/F.C. København, smiler han til Gamer.no.

– Det er selvfølgelig en lettelse å få en så stor organisasjon/fotballklubb i ryggen, som passer på deg. Jeg trenger ikke være redd for at noe ikke kommer til å bli fikset lengre. Dette betyr at vi kan fokusere 100 prosent på Counter-Strike og ikke noe annet enn det. Bare det er en deilig følelse å ha.

Vil arrangere majors

I tillegg til å satse på egne lag, ønsker F.C. København også å være arrangør av de største internasjonale turneringene i Parken fra og med 2018.

Det er kun kort tid siden «Rubino» og resten av danskene meldte avgang fra Dignitas. Store prestasjoner den siste tiden, inkludert en plass i ELEAGUE-turneringen senere i januar og DreamHack Masters Las Vegas i februar er nok noen av årsakene til at F.C. København nå satser på dette laget. Det er totalt over 1,5 millioner dollar på spill i disse mesterskapene.

Dette er ikke første gang en fotballklubb investerer stort i e-sport. Tidligere kunne dere lese om Paris Saint-Germain sin investering i sporten. I tillegg har vi store klubber som Shalke 04, West Ham, Valencia med flere som har tatt et steg inn i e-sporten.

Tirsdagens nyhet om satsingen til Champions League-klubben kommer forøvrig bare to uker etter at investorene bak Norse fortalte at de spytter inn 200 millioner kroner på skandinavisk e‑sport, og oppretter et gigantisk e-sportsenter i København. Den danske hovedstaden blir dermed et mekka for e-sport i årene som kommer.

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen