Om infokapsler
FaZe Clan imponerte mot den svenske stormakten.
E-sport
FaZe Clan imponerte mot den svenske stormakten. (Bilde: DreamHack)

Counter-Strike: GO / ESL One Cologne

FaZe Clan vant knepent over Fnatic

Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad var nøkkelspillere i bragden mot den svenske stormakten.

DETTE ER ESL ONE COLOGNE

16-lags major-turnering med omlag 8,2 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Resultat etter første dag:

Danmark Astralis 16-12 Danmark Dignitas 
USA CLG 13-16 Russland Gambit
Samveldet av uavhengige stater Na`Vi 16-7 Ukraina FlipSid3
Sverige NiP 16-4 USA OpTic
USA Liquid 16-7 Frankrike EnVyUs
Polen Virtus.Pro 16-10 Tyskland mousesports
Brasil SK Gaming 16-11 Frankrike G2
Sverige fnatic 14-16 Europa FaZe Clan

Startskuddet for ESL One Cologne gikk klokken 11 tirsdag formiddag, og med tre nordmenn innblandet i dagens kamper var det knyttet stor spenning til hvordan lagene skulle klare seg.

Nordmennene som skulle få det vanskeligst var Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad i FaZe Clan, siden de endte opp i dødens gruppe. Gruppen består av to tidligere «major»-vinnere i SK Gaming og Fnatic, samt det franske stjernelaget G2. 

Ruben «RUBINO» Villarroel  i Dignitas havnet i gruppe A med Astralis, Gambit Gaming og Counter Logic Gaming. 

Nordmann med avgjørende sisterunde

I gruppe D, også kalt «dødens  gruppe», måtte FaZe Clan opp mot tidligere «major»-vinner fnatic. Alle analytikerne på arrangementet i Köln var enstemmig på at de svenske storlaget ville stikke av med seieren.

Lagene måtte spille på Dust 2 etter kartutvelgelsen. Fnatic tok en tidlig ledelse. På et tidspunkt ledet svenskene hele 7-3, før de europeiske stjernene klarte å karre til seg fire runder til. Etter ferdigspilt førsteomgang stod det 8-7 til svenskene.

Etter sidebytte var det FaZe som tok føringen og gikk til den 13-9-ledelsen. Overkjøringen resulterte i en taktisk pause fra svenskene, som ga utslag. Det hele måtte avgjøres i siste runde. FaZe hadde fordelen med 15-14-ledelse og måtte vinne runden for å unngå overtid. Med heroisk spill av Myrbostad, hvor han tok ned tre svensker på egenhånd, kunne de juble for seieren mot stormakten.

På onsdag er det SK Gaming som venter for de to norske mennene i FaZe Clan. I følge tidsskjemaet vil kampen spilles onsdag klokken 18:45.

Opptak fra kampen mellom fnatic og FaZe Clan.

Åpningskampen ble tøff for «RUBINO»

Norske Villarroel i Dignitas var med å åpnet ballet i Köln. Åpningskampen var et lokaloppgjør mot danske Astralis. 

Hele førsteomgang var jevn. Etter femten runder stod det 8-7 til Astralis. Nordmannen, og resten av Dignitas, måtte til slutt se seg slått av Astralis. Nicolai «dev1ce» Reedtz var eksepsjonell i andreomgang og hadde flere avgjørende trekk. Resultatet stod 16-12 til Astralis og sendte dermed Dignitas ned til «lower-bracket».

Villarroel og resten av Dignitas skal spille mot amerikanske CLG onsdag klokken 12:15 i følge tidsskjemaet til ESL.

Opptak fra kampen mellom Astralis og Dignitas.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen