Ekspertene leter etter svakheter hos et Vålerenga-lag som har vist styrke hele veien.
E-sport
Ekspertene leter etter svakheter hos et Vålerenga-lag som har vist styrke hele veien. (Foto: Sindre Stien)

Sluttspillet i Eserien

Finalelagene i Eserien er klare - Vålerenga møter Brann

Vålerenga kontrollerte mot Mjøndalen, mens det ble dramatikk da Brann slo Ranheim.

Sluttspillet i Eserien spilles under Oslo E-sportfestival. Vålerenga tok seg videre fra kvartfinalene etter en knepen 2-1 seier over Sarpsborg 08, i en kamp hvor Vålerenga mente de fortjente flere mål. I semifinalen møtte Vålerenga Mjøndalen, som slo ut Sandnes Ulf i sin kvartfinale. Etter en litt treg start, vant Vålerenga 4-0. Brann dominerte i sin kvartfinale mot Start og vant 8-1. I semifinalekampen mellom Ranheim og Brann ble det høydramatisk helt til siste spilleminutt, men Brann tok til slutt seieren 6-4. 

Se finalen mellom Vålerenga og Brann på Dplay »

Arkan dominerte semien. – Vi er i flyt nå

Myhrhaug Kristiansen (t.v.) og Resul diskuterer taktikk underveis i kampen mot Mjøndalen. Foto: Sindre Stien

På leting etter svakheter hos Vålerenga stiller ekspertene spørsmål til om en skulderplage hos Resul og en mild hoste hos Magnus Myhrhaug Kristiansen kan bli avgjørende. 

– Skulderen min har plaget med veldig de siste par dagene, men når kampene startet i dag følte jeg meg mye bedre. I semifinalen dominerte jeg. Jeg tror kanskje ikke jeg har spilt så bra før. Tre skudd i stengene før den endelig går inn, jeg er veldig fornøyd med hva jeg klarer å gjøre, forteller Resul etter møtet med Mjøndalen.

Vålerenga har hele veien snakket om å spille sitt spill, og det er ingen endringer i kampplanen før finalen. 

– Nøkkelen til suksess i finalen blir å ikke tenke for mye på hvem vi møter, og heller tenke mest mulig på oss selv og vårt eget spill. Vi må bare fortsette å spille som vi har gjort, vi er i flyt nå, særlig Arkan, forteller Magnus Myhrhaug Kristiansen. 

VÅR SPÅDOM: Eserien står mellom Brann, Start og Vålerenga

– Jeg har aldri opplevd noe sånn før

Anders Rasmussen og Erland Lie Bjørneberg
Anders Rasmussen og Erland Lie Bjørneberg Foto: Sindre Stien

Etter den dramatiske semifinalen mellom Brann og Ranheim var det mye kok i salen. Kampen endte 6-4 i favør Brann. Anders Rasmussen fortale hvordan han opplevde det:

– Det føles vanvittig bra å være finalen etter dette. Jeg går jo opp i en 3-0 ledelsen, tror jeg i hvert fall, men plutselig funker ikke spillet lenger, sa Rasmussen, som fortsatt var litt irritert.

Erland Lie Bjørneberg fikk den tøffe oppgaven å holde på 3-1 ledelsen Rasmussen ga han i første kampen, og unggutten klarte det etter en flott oppvisning mot Ranheims Sondre Voktor. Bjørneberg hysjet, noe ukarakteristisk, ved en anledning på Ranheim-spilleren, noe som var med på å vise hvor mye kampen betydde for han.

– Det var deilig følelse å avgjøre kampen, helt sykt egentlig. Jeg har aldri opplevd noe sånn før. Det var rett og slett nydelig, forteller Bjørneberg entusiastisk.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen