Om infokapsler
Jørgen «Hatriixx» Elgåen ble kåret til ukens beste Mid Lane-spiller i tyrkisk LCS.
E-sport
Jørgen «Hatriixx» Elgåen ble kåret til ukens beste Mid Lane-spiller i tyrkisk LCS. (Bilde: Riot/Gamer.no)

League of Legends

Nordmann på rundens lag i den tyrkiske proffligaen

Imponerte med storspill i første uke av tyrkisk League of Legends.

Til tross for at det ble tap for nordmannens lag i ligaens to første kamper, kåret ekspertene Jørgen «Hatriixx» Elgåen (18) til rundens mest verdifulle Mid Lane-spiller. De begrunnet det blant annet med at den norske League of Legends-spilleren hadde gode reflekser og reagerte fornuftig i situasjonene han sto ovenfor.

Attenåringen selv er usikker på hvorfor han vant, men tror mye er basert på hans KDA («kills/deaths/assists», red. anm.) i kampene.

– Jeg hadde nest best KDA av alle Mid Lane-spillerne og den fjerde beste av alle. I en av kampene våre, mot Dark Passage, vant jeg også Mid Lane alene og hjalp laget gjennom hele kampen, forklarer Hatriixx til Gamer.no. 

LES OGSÅ: Nordmenn gjør spillhobby til heltidsjobb i tyrkisk proffliga

HWA Gaming består av Yiğit «Marshall» Kırdök, Furkan «Trixucator» Coruk, Jørgen «Hatrixx» Elgåen, Hakan «Revanche» İşlek og Benjamin «Visdom» Ruberg Larsen.
HWA Gaming består av Yiğit «Marshall» Kırdök, Furkan «Trixucator» Coruk, Jørgen «Hatrixx» Elgåen, Hakan «Revanche» İşlek og Benjamin «Visdom» Ruberg Larsen. Bilde: HWA Gaming

Viktig å spille jevnt godt 

Hatriixx har lenge vært høyt rangert blant norske Mid Lane-spillere, og har ved flere anledninger underholdt Telenorliga-seere med forrykende utspillinger og mekaniske ferdigheter. Samtidig har han også slitt med ujevne prestasjoner i de periodene han spilte for og mot norske lag.

I dag er Hatriixx veldig bevisst på at det er viktig å spille jevnt. Det er spesielt viktig i Turkish Champions League (TCL) hvor ligaens åtte lag møtes til dyst to ganger i uka og i best-av-en-kamper.

– I Norge har man for eksempel Sondre «Tivity» Afdal som spiller veldig trygt og nesten aldri taper lane, og Sander «Zhandia» Skogstad som spiller super aggressivt og enten vinner eller taper.

– I best-av-en-kamper som vi har her, betyr hver eneste kamp veldig mye, så man kan ikke spille over-aggressivt i og med at man kan ødelegge vinnersjansene.

– Hvordan synes nivået er på Mid Lane-spillere i Tyrkia i forhold til i Norge?

Her er et opptak av kampen mellom HWA Gaming og Dark Passage.

– Det er litt vanskelig å si noe om nå siden jeg ikke har fått spilt mot alle her, men nivået er nok ganske mye høyere her enn i Norge. Her er det flere som er veldig gode både mekanisk og på beslutningsevne, mener han.

Har blitt godt mottatt 

HWA Gaming, hvor Jørgen «Hatriixx» Elgåen (18) spiller, har plass i øverste nivå av TCL, som administreres av Riot Games.

Etter et knapp måned i landet, og med sin første runde overstått, sitter Hatriixx igjen med en god følelse. Han synes mottakelsen har vært god og personlig begynner han også å bli vant med all treningen.

– Tilbakemeldingene så langt har vært bedre enn jeg forventet i og med at utlendinger vanligvis ikke blir mye omtalt her. Jeg har det veldig bra og begynner å bli vant til all øvingen. Det har begynt å bli en vante nå, så det er lettere. Samtidig blir vi både bedre venner og bedre som lag.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen