Om infokapsler
E-SPORT: – «Rain», «Jkaem» og «Rubino» planlegger å spille sammen i norsk kvalifisering
E-sport
(Bilde: Helena Kristiansson; Helena Kristiansson)

Counter-Strike: Global Offensive / WESG

– «Rain», «Jkaem» og «Rubino» planlegger å spille sammen i norsk kvalifisering

Kvalifiseringsturneringen for WESG starter i midten av september.

I midten av september starter den norske kvalifiseringen til det som kan regnes som et av de største e-sportarrangementene noensinne – WESG. Spillene de skal konkurreres i er StarCraft II, Counter-Strike, Dota 2 og Hearthstone. Det store mesterskapet – der det knives om 30 millioner kroner – er åpent for alle som ønsker å delta, med kvalifiseringsturneringer nå i september.

Kilder forteller til Gamer.no at et lag med flere kjente Counter-Strike: GO-spillere planlegger å melde seg på – som gir nordmenn et håp om tilstedeværelse i sluttspillet som spilles i Kina senere i år.

Dette er oversikten over kvalifiseringen til regionale finaler.
Dette er oversikten over kvalifiseringen til regionale finaler.

Etter det vi kjenner til planlegger Håvard «rain» Nygaard, Joakim «Jkaem» Myrbostad, Ruben «RUBINO» Villarroel, Pål «Polly» Kammen og Bjørn «Skurk» Maaren å melde seg på turneringen som ett lag. Dette vil gi Norge en god representant i kvalifiseringen som starter 18. september. 

Det er mulig at planene kan ha endret seg litt siden vi snakket med våre kilder – mest fordi vi er usikre på om RUBINO fremdeles skal være med på laget. I en TwitLonger-melding kunngjorde han nylig at han skal ta en pause fra kompetitiv spilling i en periode av personlige årsaker. Nordmannen spiller til daglig i Team Dignitas. 

Kammen spiller til daglig i Epiphany Bolt som nylig kjøpte seg inn i 1. divisjonen i Telenorligaen, men dette skal ikke gi ytterligere konsekvenser for Epiphany Bolt som lag, annet enn i WESG-kvalifiseringen. Hvordan lagleder Anders «Andz» Kjær ønsker å løse dette er usikkert. 

Slik er WESG

Det skal konkurreres i Counter-Strike, Dota 2, Hearthstone og StarCraft II i det enorme arrangementet. Arrangørene har uttalt at de ønsker å bli inkludert i de olympiske lekene, og av den grunn er det kun tillatt med spillere fra samme nasjon på hver lag. Norge skal ha en representant i alle fire spilltitlene til de regionale finalene som spilles i Kiev i Ukraina 6. - 9. oktober.

I Kiev vil totalt 20 lag og spillere konkurrere om åtte europeiske plasser til hovedturneringen som arrangeres i Shangai i Kina senere i år. 

«Snute» skal også være med i WESG med StarCraft II, men først må også han kvalifisere seg »

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen