Om infokapsler
TILBAKE TIL FNATIC: Nicholas Korsgård er tilbake hos Fnatic etter et opphold i Sveits.
E-sport
TILBAKE TIL FNATIC: Nicholas Korsgård er tilbake hos Fnatic etter et opphold i Sveits. (Bilde: Michal Konkol/Riot)

League of Legends

To nordmenn inn i trenerstallen til Fnatic: – Det er vel på tide

Nicholas Korsgård er tilbake som akademitrener for klubben.

Marius «Veigarv2» Aune går inn i rollen som den strategiske treneren til Fnatics hovedlag i League of Legends European Championship, mens Nicholas «Nicothepico» Korsgård trer inn som hovedtrener for Fnatics akademilag - Fnatic Rising. 

Dette er ikke første gang Bodø-gutten er en del av Fnatic; tidligere var han hovedtrener for klubbens League of Legends-lag. Korsgård sier til Gamer.no at det føles godt å være tilbake.

– Det føles utrolig godt og rett ut å være tilbake i Fnatic, selv før og etter jeg var der selv har jeg alltid hatt et stort hjerte for Fnatic.

Korsgård har alltid støttet utviklingen av norsk talent, og har tidligere deltatt i Telialigaen som spiller. 

– Det er vel på tide at flere nordmenn kommer seg inn på scenen, både som trenere og som spillere. Det er gøy at både jeg og Marius representerer Norge i Fnatic, sier han. 

LES OGSÅ: Norske «NicoThePico» trer av som Fnatics hovedtrener

Trivdes godt i Sveits

Korsgård har vært med en stund. Her fra hans tid i Origen. Bilde: Michal Konkol/Riot

Nicholas Korsgård hadde stor suksess i den sveitsiske-scenen med laget PF Helix, som tok med seg hele to titler i ESL Swisscom Hero League. Tross suksessen ønsket dessverre ikke banken bak laget, PostFinance, å fortsette satsingen. 

– Prosjektet i Sveits skulle vare i ett år, med mulighet for fortsettelse om PostFinance ønsket å kjøre et nytt år - noe de ikke ønsket. Jeg ville vurdert kraftig å fortsette om jeg kunne. Jeg trivdes veldig godt i Sveits, forklarer Korsgård. 

Med ham fra det sveitsiske laget er spilleren Mahdi «Pride» Nasserzadeh, som kommer til å spille Top Lane for Fnatic Rising i den kommende sesongen av UKLC. Nicholas Korsgård deler at det er få lag han ser på som en reell trussel i den britiske ligaen - kun Excel. 

– Det andre laget som er en trussel i UKLC kommer være Excel, ellers er det ingen som vi har store tanker om, sier han. 

LES OGSÅ: «NicoThePico» inn i trenerstallen til Ninjas in Pyjamas

Langsiktige ambisjoner

Korsgårds ambisjoner for Fnatic er langsiktige, og retter seg mot talentspeiding. 

– Jeg går inn med en veldig langsiktig ambisjon med Fnatic om å utvikle og finne nye talenter, samt være en verdifull treningspartner til hovedlaget, sier han. 

 

Korsgård kommer til å ha base i Bodø, mens Aune flytter inn i Berlin. 

– Akkurat nå er jeg i Norge, men når jeg er i Berlin så blir vel det å være i gaminghuset og på turneringsarenaen, sier Aune. 

LES OGSÅ: – Sesongen er ikke en suksess for meg før jeg har vunnet finalen

Aune kommer til å ta rollen som hovedlagets strategiske trener, en rolle som fokuserer mye på spillernes individuelle problemer - samtidig som han assisterer med heltevalg. 

– Jobben min er å hjelpe til med heltevalg og å se på spillerne individuelt. Jeg kommer også opp med nye valg og strategier, forteller han. 

Nykommeren ser spesielt frem til en ting med Berlin-oppholdet: Pizza. 

– Jeg har hørt at pizzaen i Berlin er dårlig, så det blir vel å prøve å finne en god pizzaresturant, avslutter han. 

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen