Om infokapsler
Bilde fra Telialigaen-sluttspillet høsten 2019.
E-sport
Bilde fra Telialigaen-sluttspillet høsten 2019. (Foto: Petter Elstad/Telialigaen)

TV 2 og Telialigaen går sammen

TV 2 skal sende Telialigaen de neste to årene

Sender ukentlig Counter-Strike GO-kamp lineært og på TV 2 Sumo.

TV 2 har sikret seg rettighetene til å sende de neste fire sesongene av Telialigaen. Avtalen kommer i etterkant av at TV 2 sendte finalene i ligaen for høstsesongen i 2019

Planen nå er å sende en Counter-Strike: GO-kamp hver mandag klokken 19:55, fra og med sesongstart 27. januar. Kampen kan sees på TV 2 Sport og gratis på TV 2 Sumo. Avtalen innebærer også at TV 2 sender sluttspill og finaler i både League of Legends, Counter Strike: GO og Rocket League på våren og høsten. 

Apeks hever pokalen etter Counter-Strike GO-finalen i høst. Foto: Petter Elstad/Telialigaen

TV 2 begynte en større e-sportsatsing i høst da de opprettet en egen e-sportredaksjon med fem årsverk. Siden den gang har de, i tillegg til Telialigaenfinalene, sendt sendinger fra ESL, Blast Pro Series og andre arrangement.

– Telialigaen er den dominerende aktøren innenfor det nasjonale e-sport miljøet i Norge, og har nådd et sportslig nivå som gjør det attraktivt for oss å satse langsiktig på dette, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

– Forhåpentligvis kan vi bidra til å dyrke frem norske spillere og profiler som engasjerer og presterer på et internasjonalt nivå.

Good Game er også spente på samarbeidet.

– TV 2s satsning på e-sport er inspirerende for hele bransjen, og en god mulighet for å synliggjøre norske lag og profiler. Telialigaen ivaretar både bredden og eliten i Norge, og er organisert i seks divisjoner i fem forskjellige grener, sier Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game.

– TV 2 har bygget opp et sterkt internt team på e-sport, med mye bra kompetanse. Vi gleder oss til å jobbe tett sammen fremover, sier Rostvåg.

I tillegg til Telialigaen står Good Game AS bak den FIFAfokuserte ligaen Altibox Eserien og Telia Fortnite Fredagskos. 

Vi gjør oppmerksom på at Good Game AS eier Gamer.no. 

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen