Bilde fra fjorårets Eclipse-turnering.
E-sport
Bilde fra fjorårets Eclipse-turnering. (Bilde: Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no)

Super Smash Bros. / Eclipse 2

Verdens beste Super Smash Bros.-spillere møtes på Gardermoen til helgen

Pressfire og Smash Norge følger opp fjorårets suksess med ny turnering.

Fra 21. til 23. oktober, arrangerer Pressfire.no og Smash Norge den hittil største Smash-turneringen på norsk jord. Eclipse 2 skal følge opp suksessen fra fjorårets turnering, blant annet ved hjelp av en større arena, og en ekstra dag satt av til turneringen.

Eclipse tok sted i Kanonhallen på Hasle i fjor. I år har de flyttet til større lokaler.
Eclipse tok sted i Kanonhallen på Hasle i fjor. I år har de flyttet til større lokaler. Bilde: Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no

Turneringen skjer på Thon Hotel Gardermoen, med en dobbelt så stor boltreplass som i fjoråret. Det er åpent for at publikum kan komme og se på kampene, samt spille noen vennekamper om de ønsker det. Inngangsbilletten koster 125 kroner. 

I tillegg til hovedturneringen i GameCube-spillet Super Smash Bros. Melee, skal det også gjennomføres turnering i seriens nyeste innslag: Super Smash Bros. for Wii U. I år blir det også to-mot-to turneringer i begge spillene. 

Video fra arrangementet blir sendt direkte på Twitch fra lørdag klokken 09:00.  

Fjorårets svenske finalister kommer tilbake

Adam «Armada» Lindgren i Alliance og William «Leffen» Hjelte i Team Solo Mid møttes i finalen på Eclipse i fjor, hvor «Armada» trakk det lengste strået. De to svenske stjernene er regnet som to av de beste spillerne i verden, og blir hovedattraksjonen også i årets turnering. 

Bilde av finalen mellom Adam «Armada» Lindgren og William «Leffen» Hjelte fra Eclipse i fjor.
Bilde av finalen mellom Adam «Armada» Lindgren og William «Leffen» Hjelte fra Eclipse i fjor. Bilde: Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no

Mer eller mindre alle de europeiske toppspillerne skal delta i turneringen, og hele ni av de ti best rangerte spillerne nettsiden Smashranking.eu er oppført på deltakerlisten. Norges best rangerte spiller Gaute «Zorc» Berge skal forsøke å forsvare landets ære på hjemmebane.

Til tross for en større satsing på enkelte aspekter av turneringen, har premiepotten gått ned fra i fjor. Da ble det delt ut 100 000 kroner fordelt på to turneringer, mens det i år deles ut 75 000 kroner fordelt på fire turneringer.

I tillegg får arrangementet et knippe spillgjester. Podcast-gruppen i Rad Crew skal spille inn en podcast mens de tevler i Super Smash Bros. for Wii U på lørdag, mens gjengen fra Level Up utfordrer alle som ønsker det til en kamp i spillet på søndag.  

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen