EA blir ny distributør for Valve

Utgivergiganten Electronic Arts har nå inngått partnerskap med Valve, og vil distribure deres kommende spill til butikker over hele verden.

For snart tre måneder siden ble det klart at Valve og Vivendi ikke lenger var samarbeidspartnere. Dermed spekulerte mange i om Valve ville slutte å selge sine spill i butikk, og heller satse på sitt eget elektroniske distribusjonssystemet, Steam. Men de fleste skjønte nok likevel at en slik vending ville begrense salget kraftig, selv om større deler av inntekten ville gå direkte til utvikleren.

Nå har Valve annonsert sin nye internasjonale distribusjonspartner, Electronic Arts. Avtalen starter med utgivelsen av PC-spillene Half-Life 2: Game of the Year (som inkluderer Half-Life 2, Counter-Strike: Source, Half-Life 2: Deathmatch og Half-Life: Source) og Counter-Strike: Source (som også inkluderer Day of Defeat: Source og Half-Life 2: Deathmatch) på sensommeren. Xbox-versjonen av Half-Life 2 blir lansert internasjonalt i oktober.

Pressemeldingen nevner ingenting om Half-Life 2: Aftermath - den første ekspansjonspakken til Half-Life 2, så vi antar at denne vil distribuerers eksklusivt over Steam. Denne pakken vil være omtrent en tredjedel av størrelsen til Half-Life 2, og lansering er i følge Valve satt til sensommeren.

Distribusjonsavtalen med EA gjelder såvidt vi kjenner til, kun distribusjon til butikk. Valve kan med andre ord fortsette med distribusjon av sine PC-titler via Steam parallellt med EA sitt distribusjonsnett til butikk. EA vil heller ikke ha noen innflytelse på utviklingen av fremtidige spill.

Siste fra forsiden